نماینده مردم شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس گفت: انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس و هدایت آن به سمت سد درودزن تنها راه درمان مشکل کم آبی در استان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جلال رشیدی کوچی نماینده مردم شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس در سی و چهارمین جلسه کارگروه آب کشاورزی فارس ضمن گلایه از غیبت نمایندگان شهرستان‌های شیراز و خرامه در این جلسه، بیان کرد: دنیا رو به گرم شدن است و شرایط و وضعیت کم آبی سال به سال بیشتر خواهد شد.

او افزود: بهترین راهکار همانند استان‌های اصفهان، کرمان و خراسان جنوبی، آوردن آب از خلیج فارس به این استان و هدایت آن به سمت سد درودزن است که باید به جدیت توسط نمایندگان شیراز و خرامه، استانداری و سازمان آب منطقه‌ای برای به نتیجه رسیدن این طرح در راستای تولید پایدار و درمان مشکل این منطقه دنبال شود.

نماینده مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد افزود: در سال گذشته بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب آب از سد درود زن برای کشاورزی رهاسازی شده که بیش از ۷۰ میلیون متر مکعب از آن در کانال‌ها هدر رفته است.

او اضافه کرد: برای حل این معضل باید در کانال‌ها لوله گذاری کنیم و آب را از این طریق بر سر مزارع کشاورزان بیاوریم و از آنجا نیز کشاورزان با استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری با کمترین هدر رفت آب اقدام به کشاورزی کنند.

رشیدی خاطرنشان کرد: برای اجرایی شدن این کار مهم و اصولی می‌توان با مشارکت مردم و بخش خصوصی اقدام و بدین ترتیب می‌توان سالانه آب مشخصی در اختیار کشاورزان با کمترین هدر رفت آب قرار داد.

کاهش ۴۰ درصدی بارش در فارس

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این جلسه گفت: میزان بارندگی در سال زراعی گذشته در استان فارس نسبت به میانگین بلند مدت ۴۰ درصد کاهش داشته است.

محمود رضایی ضمن تشکر از هماهنگی‌های موجود بین دستگاه‌های ذی مدخل در زمینه رهاسازی آب از سد درودزن در سال زراعی گذشته، افزود: امسال با توجه به پیش بینی‌های هواشناسی از نیمه دوم آذر ماه به بعد شاهد بارش‌های نرمال در استان فارس هستیم.

او تاکید کرد: باید اطلاع رسانی در زمینه پیش بین‌های هواشناسی از طریق صدا و سیما پخش شود و همچنین این پیش بینی‌ها از طریق شبکه‌های مجازی در اختیار بهره برداران بخش کشاورزی قرار گیرد.

انتقال آب از خلیج فارس تنها راه درمان کم آبی فارس است

رضایی بیان کرد: با توجه به اینکه کانال‌های انتقال آب معیوب هستند بنابراین باید سازمان آب منطقه‌ای فارس در قالب طرحی لوله گذاری در این کانال‌ها را به وزیر نیرو ارائه دهد و در قالب یک نقشه فنی این مهم اجرا شود.

او تاکید کرد: ما برای کشت در سه شهرستان، مرودشت، زرقان و خرامه نیازمند به یک طرح جامع آب و کشت هستیم و در قالب این طرح کشت در حوزه آبخور سد درودزن انجام شود.

اطلاع رسانی در مورد هواشناسی کشاورزی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز در این جلسه گفت: از دو ماه گذشته تاکنون به صورت مستمر هر هفته جلسات هواشناسی را در این سازمان شده و نتایج این جلسات با پیش‌بینی‌ها مطابقت داشته است.

احمد طمراسی پیشنهاد داد: در بخش‌های خبری شبکه فارس علاوه بر گزارش هواشناسی، اطلاعات هواشناسی کشاورزی هم اضافه و توصیه‌های کارشناسی به اطلاع بهره برداران بخش کشاورزی که جمعیت زیادی را در استان به خود اختصاص می‌دهند، رسانده شود.

او گفت: پیش‌بینی بارش برای ما بسیار مهم است و باید بدانیم که فاصله بین اولین بارش و بارندگی بعدی چه مدت طول می‌کشد، چرا که اگر فاصله اولین بارندگی با بارندگی بعدی زیاد باشد می‌توان با یک تامل یک تا دو هفته‌ای مبادرت به کشت و از بروز خسارت جلوگیری کرد.

کمبود بذر در فارس نداریم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس بیان کرد: در سال زراعی پیش رو دغدغه‌ای در زمینه بذر نداریم و این در حالی است که امروز در کشور کمبود بذر بزرگترین مشکل است، اما خوشبختانه در فارس علی‌رغم خشکسالی توانسته‌ایم بذر مورد نیاز کشاورزان را تامین کنیم.

طمراسی گفت: باید در تعیین قیمت آب بها کمیته‌ای متشکل از سازمان آب منطقه‌ای فارس، سازمان جهاد کشاورزی استان و نظام صنفی فارس تشکیل تا حقی از کسی ضایع نشود.

انتقال آب از خلیج فارس تنها راه درمان کم آبی فارس است

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
احسنت.اقای رشیدی بهترین پیشنهاد برای تامین اب استان فارس از خلیج فارس را ارایه داده اند منتهی این اب نباید وارد دریاچه سد درودزن شود که تبخیرگردد باید وارد شبکه ابرسانی لوله کشی شود و به مراکز مصرف هدایت گردد.انشاءالله که هرچه زودتر به مرحله اجرا دراید چون وضع اب مناسب نیست وازکشت برنج بایستی جلوگیری شود و محصولاتی کشت شوند که اب کمی نیاز داشته باشند و کشاورزی گلخانه ای توسعه یابد و همه چیز در کشاورزی مکانیزه شود و کشاورزانی که از اب چاه استفاده می کنند مقدارمصرف انها کنترل شود و ازکشاورزی غرقابی انها جلوگیری گردد.
وقناتها هم احیا گردند.
و مصارف اب روستاهاو شهرها جیره بندی شود و از مقدار سرانه 85لیتر در روز تجاوز نکند وگرنه جریمه های سنگین بپردازند در غیر این صورت اب شیرین تصفیه شده صرف مکرر و بیهوده شستن حیاط و فرش و خودرو و پارکینگ ساختمان و ابیاری باغچه و شستن خیابان و ....میشود.