مهدی آهنگری، عضو پژوهشکده مطالعات و تحقیقات طالقان شناسی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: کوههای سر به فلک کشیده طالقان گواهانی بر قدمت این دیار کهن هستند، اما این شهرستان فاقد یک روز یا رخداد فرهنگی است.
او افزود: هفدهم آذرماه مقارن با سالروز ثبت کاروانسرای تاریخی ینگی امام در فهرست آثار ملی به عنوان روز فرهنگی هشتگرد و هشت مهر روز ثبت ملی محوطه تاریخی ازبکی، بهعنوان روز فرهنگی نظرآباد حاصل کار کارشناسی دستگاههای متولی امر فرهنگ و شهرداری و شورای اسلامی شهر هشتگرد و نظرآباد با حمایت و پشتیبانی امام جمعه های این دو شهر است.
آهنگری گفت: در همسایگی طالقان و هشتگرد، شهرستان طالقان با داشتن ظرفیتهای بسیار تاریخی و فرهنگی واقع شده که متأسفانه به دلیل غفلت نهادهای فرهنگی و عدم تعامل و هماهنگی بین آنها کماکان فاقد چنین روزی است؛ رخداد فرخندهای که میتواند به معرفی شهرستان طالقان و هویتبخشی آن کمک کند.
او افزود: کرونا هم بهانه ای برای عدم فعالیت های فرهنگی شده است و به نظر میرسد بسیاری از فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی همانند این رخداد در طالقان محلی از اعراب ندارد و شهروندان و علاقهمندان به حوزه فرهنگ و موضوعات مختلف اجتماعی در این خصوص گلایه دارند.
عضو پژوهشکده مطالعات و تحقیقات طالقان شناسی گفت: طالقان دارای آثار تاریخی و شخصیتهای برجستهای چون آیت آلله شیخ مرتضی دیزانی، عبدالمجید طالقانی، آیتالله سید محمود طالقانی، جلال آل احمد و سرلشکر شهید ولی الله فلاحی و... است.
او افزود: طالقان به لحاظ وجود آثار تاریخی و طبیعی غنی است و قلههای مرتفع و دریاچه سد طالقان، رودخانه شاهرود شاخص آثار طبیعی آن هستند و آثار تاریخی آن شامل مقبره و امامزاده، زیارتگاه و مکان مقدس، ۳۳ تپه باستانی و تاریخی، ۲۰ باب حمام تاریخی، ۵ دهانه غار طبیعی و تاریخی، ۲ خانه تاریخی، چهار گورستان تاریخی، چهار آبشار و یک کتیبه سنگی است.
آهنگری گفت: در مجموع ۱۱۲ جاذبه تاریخی، فرهنگی و طبیعی در شهرستان طالقان شناسایی شده که ۶۷ اثر آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/د.خ