در این چند روز مانده به اربعین تقاضا برای خرید دینار عراق زیاد شده، اما صرافی‌ها دینار ندارند و خریداران باید گشت و گذار زیادی در بازار داشته باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در چند روز اخیر با هماهنگی‌هایی که  ایران با کشور عراق برای ایام اربعین داشته است، قرار بر این شد که عبور زائران از مرز ایران تنها به صورت هوایی باشد و مسافران از مرز هوایی برای سفر به فرودگاه‌های نجف و بغداد اقدام کنند. با توجه به این موضوع و اینکه دیگر مانند چند سال گذشته سهمیه‌ای برای زائران در کشور عراق در نظر گرفته نشده است، بازار دینار به عنوان پول رسمی کشور عراق رونق گرفته است.

در همین زمینه علی اصغر اسماعیلی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تخصیص ارز به زائران اربعین، بیان کرد: هر نوع انحصار و احتکار برای اقتصاد کشور بسیار مضر است، سهمیه بندی ارز اصلا کار درستی نیست، بازار باید آزاد باشد و نرخ خرید و فروش در تابلو‌های صرافی‌ها باید به صورت شفاف و مشخص اعلام شود؛ بر این اساس مسافران، ارز را باید به قیمت واقعی و تک نرخی تهیه کنند.

همچنین کامران سلطانی زاده، یکی از اعضای کانون صرافان، در زمینه سهمیه ارز مسافران، در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: سهمیه بندی دینار از سال ۹۹ برداشته شده است و متقاضیان به صورت آزاد باید این ارز را دریافت کنند.

او ضمن تاکید بر اینکه هیچ انحصاری توسط کانون صرافان صورت نمی‌گیرد، گفت: زائران برای دریافت این ارز با کارت ملی به صرافی‌ها مراجعه کنند و به هر میزان که لازم دارند می‌توانند ارز دریافت کنند.

اما طبق بررسی‌های میدانی باشگاه خبرنگاران جوان که از بازار ارز خارجی و صرافی‌ها داشتیم، متوجه این نکته شدیم که دینار در خیلی از صرافی‌ها موجود نیست و یا خیلی کم است. صرافی‌ها دلیل این موضوع را این می‌دانند که خیلی از دینار‌هایی که وارد بازار می‌شود توسط دلالان خریداری می‌شود و آن‌ها به نوعی مهم‌ترین عامل این کمبود هستند.

این موضوع در حالی در صرافی‌ها در حال رخ دادن است که در دست دلالان این موضوع کاملا برعکس است و دینار به هر مقداری یافت می‌شود.

در گفت و گویی که با یک صراف داشتیم، او اظهار کرد: با این وجود که به ایام اربعین نزدیک می‌شویم و طبق معمول باید تقاضا برای ارز چه دلار و چه دینار زیاد باشد، اما با توجه به هزینه زیاد سفر به کشور عراق اقبال آن چنانی از ارز دیده نمی‌شود.

او ادامه داد: دینار در صرافی‌ها کم شده است و در بازار آن چنان موجود نیست، ولی اگر مردم گشت و گذار زیادی در صرافی‌ها داشته باشند، شاید بتوانند نیاز خود را تامین کنند.

مشاهدات میدانی باشگاه خبرنگاران جوان گواه آن است که دلالان بازار ارز اذعان می کنند که دینار در صرافی‌ها پیدا نمی شود و پیدا کردن آن موردی نادر است، ولی در بازار آزاد هر مقدار که بخواهید این ارز یافت می‌شود و اکثر دلالان هم خرید و هم فروش دینار را انجام می‌دهند. هر اسکناس ۱۰۰۰ دیناری عراق در بازار آزاد ۲۰هزار تومان قیمت دارد. اسکناس‌های دینار نیز عمدتا اسکناس‌های ۲۵ هزار دیناری است.

البته طبق مشاهداتی که خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان از بازار داشت، این نکته به وضوح قابل مشاهده بود که دلالان ارز را از صرافی‌ها با کارت‌های ملی مختلف خریداری و به نوعی ارز داخل صرافی‌ها را جمع می کردند و بعد همان ارز‌ها را با قیمت‌های بیشتر به مردم و زائران اربعین می‌فروشند. به طور کلی هر زائر اربعین برای یک سفر یک هفته‌ای به کشور عراق بین ۴۰۰,۰۰۰ تا ۶۰۰,۰۰۰ دینار عراقی لازم دارد؛ که اگر این ارز از داخل بازار آزاد تامین شود، سود چند صد هزار تومانی را تجربه می کند.

در پایان باید دید در این مدت کوتاه باقی مانده آیا مسئولان فکری به حال این آشفته بازار می کنند و جلوی سود این دلالان را می گیرند یا خیر؟

علی اکبر زیدی 

انتهای پیام/

برچسب ها: اربعین ، ارز ، دینار عراق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
هفته دفاع مقدس ه خدا وکیل مسئولین از خون شهدا خجالت بکشید بسه دیگه حیا کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
خدا وکیلی نمی تونید مملکت داری کنید چند نفر از کشورهای دیگه وارد کنید خدا لعنتتون کنه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۰۳ ۳۰ شهريور ۱۴۰۰
مداحی که ۱۰ روزج محرمو بخاطر پول نوحه بگه دلال هم جیب زائرشو میزنه. تقصیر مردم عادیه
Iran (Islamic Republic of)
علی‌اکبر
۰۰:۴۸ ۳۰ شهريور ۱۴۰۰
در خواب بسر میبرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
خدا وکیل چرا مملکت اینجوری شده مردم کلا دلال شدن از اربعین امام حسین هم سوء استفاده میکنن
Iran (Islamic Republic of)
V
۲۲:۰۶ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
بر هر چی سود جو و دلال نامرده لعنت که همه چیزو به بازی میگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
جالب هست هیچ وقت سرمایه وارد نمیشه همیشه داره خارج میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
سلام
دوباره قرار مدیریت به اقایان مسئول بوق اموزش بدهیم
هر کسی هر چه خواست ارز با ثبت کد ملی بدهید اگر بعد از دو روز از کشور خارج نشد ۱۰۰۰ برابر قیمت ارز دریافتی جریمه اش کنید دیدی چقدر مدیرت آسان است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
جونها شغل ندارن بعد ما باید ارز بفرستیم عراق و ترکیه و امارات
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۳۳ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
مسئولان محترم هیچ کاری برای آرامش این آشفته بازار نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۹ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
خب اینم از دینارهایی که با مجوز بانک مرکزی قراره به دست زائران برسه این یه معادله خیلی راحتی باید این مسعله رو از بالا به پایین دنبال کنند ببینم کجا مسیرش کج شده آقای رئیسی جلو همین بی کفایتی هارو بگیره نیاز نداره شعاره یه زندگیه بهتری به مردم بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۹ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
علت اینکه قوانین ما این همه ناقصه و امکان این همه سوء استفاده وجود داره چیه؟! بیسوادی قانونگذار (نماینده مجلس)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
دلال واقعي كيست ؟
١- دولت ٢- صرافي ٣-هر دو
در انتخاب گزينه صحيح ياري فرماييد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
بابا این دلال ها را بگیرید اعدام کنید . همه جا دلال
آخرین اخبار