به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،ناصر علیزاده مجری طرح سدهای آزاد و ژاوه و سامانههای انتقال اظهار داشت: کارهای تکمیلی در بدنه سد ژاوه انجام شده و اکنون آماده آبگیری است، اما به دلیل اینکه طرح ارتقای تصفیه خانه فاضلاب سنندج هنوز تمام نشده است، عملیات آبگیری نیز فعلا انجام نمیشود.
علیزاده با بیان اینکه در صورت اتمام کار تصفیهخانه فاضلاب سنندج، کار آبگیری هم انجام خواهد شد، اضافه کرد: برای این کار نیاز به سیلاب داریم که زودتر از بهمن ماه اتفاق نمیافتد.
او درباره علت تاخیر در آبگیری سد ژاوه، گفت: محیط زیست ۲ دغدغه اصلی راه اندازی فاز ۲ تصفیه خانه و اتصال شیرابه دفن زباله سنندج به تصفیه خانه را برای وزارت نیرو مشخص کرد که بعد از رفع آن، اقدام به آبگیری سد ژاوه شود.
مجری طرح سدهای آزاد و ژاوه و سامانههای انتقال با اشاره به اجرای طرح اتصال شیرابه دفن زباله سنندج به تصفیه خانه فاضلاب در سال گذشته، افزود: پیش بینی میشود ظرف چند ماه آینده پروژه ارتقای تصفیه خانه فاضلاب سنندج به بهرهبرداری برسد.
علیزاده ادامه داد: سد ژاوه با ظرفیت ۹۴ میلیون مترمکعب در صورت آبگیری، امکان انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب آن به دشتهای قروه و دهگلان از طریق خط انتقال وجود دارد.
تصفیهخانه فاضلاب سنندج در ابتدا برای جمعیت ۴۶۵ هزار نفری این شهر و با ظرفیت ۹۹ هزار و ۳۶۰ مترمکعب در شبانه روز ایجاد شد که قرار است به ۱۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش یابد.
سد ژاوه هم در ۳۹ کیلومتری جنوب غربی سنندج (مسیر سنندج - کامیاران) واقع شده است که کار احداث این سد بر روی رودخانه "گاورود" (ژاوهرو) در سال ۱۳۸۸ شروع شد و ساختمان آن در سال ۱۳۹۳ به پایان رسید.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
انتهای پیام/م