به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سکینه سادات سیدی متولد سال ۶۸، ساکن بردسکن و کارشناس علوم تربیتی است، کودکان بردسکنی او را به نام «خاله خاطره» میشناسند، چراکه از ۱۸ سالگی در مهد کودک کار کرده و داستان و خاطرات برایشان تعریف میکرده است و زمانیکه پیشدبستانیها به دلیل کرونا تعطیل شدند یک اتفاق کوچک زمینهای برای کاری بزرگ را رقم زد.
سکینه سادات سیدی بانوی هنرمند میگوید: وقتی دخترم وارد مدرسه شد کارهای فرهنگی و هنری آنها را انجام میدادم و در کنار آن هم گاهی عروسک نمدی درست میکردم, روزی اتفاقی در یک کانالی با خانم بیبی بهجت نبوی آشنا شدم و از او درباره هنری که میتوانم در منزل داشته باشم راهنمایی خواستم. از من پرسید عروسک پارچهای میتوانی درست کنی؟ سررشتهای نداشتم، اما شروع کردم.
آشنایی کوچکی که زمینه ساز اتفاقی بزرگ شد
او میافزاید: ابتدا کارم جمعآوری ریز پارچههای خیاطی بود. درست میکردم، خراب میشد، مشاوری نداشتم اما با صبر و تلاش توانستم موفق شوم. تشویقم میکردند و با همراهی خواهرم بیبی زهرا هشت ماه نمونه کار میدوختم و سرانجام در دیداری حضوری با خانم نبوی با هم مشغول به کار شدیم که او از مشهد به من سفارش کار میدهد.
این بانوی هنرمند در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر سفارشاتشان از داخل شهر خودشان و از سایر شهرهاست، ادامه می دهد: برای مناسبتهای مختلف، سفارشهای گوناگونی دارم، مراسمهایی مانند جشن تکلیف، سفره هفتسین، یلدا، ۲۲بهمن اما سفارشات تکی با ایده خود مشتریان را هم میپذیریم مثل روز مادر که خیلی اوقات عروسک شبیه خود مادر و فرزند سفارش داریم و یا دختری که دلش میخواست عروسک مادرش را پیش از آنکه آلزایمر داشته است برایش بدوزیم.
تعمیرات عروسک هارا هم داریم!
سیدی بیان میکند: در کنار عروسک سازیهایمان، عروسکهای خراب را هم تعمیر میکنیم. گاهی دخترانی که ازدواج کردهاند و عروسکهای دوران کودکیشان خراب شده است ما آنها را به سلیقه خودشان تعمیر می کنیم و تغییر میدهیم یا همان عروسک کودکی را برایشان درست میکنیم. گاهی فقط یک سر از آن عروسک باقی مانده است که برایش مو میگذاریم، لباس میدوزیم و به آنها تحویل میدهیم.
او درباره نام برندشان هم توضیح میدهد و تصریح می کند: من، خواهرم و خانم نبوی چون همهمان سیده هستیم و بیبی نامیده میشویم از این رو نام سبک کارمان را «بیبیا» گذاشتیم که به لهجه بردسکنی به معنای همان «بیبیها» میشود.
بیشتر بخوانید
این بانوی هنرمند تأکید میکند: از همان ابتدا هدفمان تولید، ساخت و راهاندازی کارخانه عروسکسازی سنتی بوده است و در حال حاضر در یک اتاق بزرگ این کار را انجام میدهیم و به دنبال ایجاد کارگاه و سپس کارخانه و برندسازی این نوع عروسک هستیم، قول مساعدت مسئولان را داریم و در صورت حمایت جدی آنها امیدواریم به زودی کارخانه بیبیا را در بردسکن راهاندازی کنیم و صادرات به سایر کشورها را نیز داشته باشیم.
سیدی درباره تعداد افرادی که در حال حاضر در این کارآفرینی همکاری دارند هم اظهار می کند: بیش از ۱۰ نفر با ما همکاری میکنند.
او درباره قیمت فروش عروسکها هم می افزاید: قیمت عروسک براساس اندازه و نوع و مدل آن از ۱۰هزار تا حدود ۱۰۰ هزار تومان است. گاهی مدلها در حد یک جاسوئیچی و به نام نازبیبی و دارای تنوع فانتزی و بومی است و گاهی در سفارشهای کلی قیمتها مناسبتر است. همچنین گاهی سفارشها به صورت فردی و براساس ایده و اندازه مورد نظر و سلیقه مشتری طراحی و ساخته میشود. بعضی از عروسکها دست و پا دارند، بعضی به صورت استوانهای و گاهی دارای تزئینات منظرههای کنار روستا، آشپزخانه هستند.
این بانوی هنرمند درباره تعداد تولید عروسکها هم ادامه می دهد: با توجه به همه گیری کرونا، عدم برگزاری بازارچهها و مراسمها به طور قطع با کاهش تولید مواجه هستیم، اما با تعمیرات عروسک کارمان همیشه زیاد است. برای مثال در روز تولید ۱۵ عروسک را داریم و در حال حاضر برای سفارش و فروش عروسکها دو غرفه در بازارچه سنتی بردسکن را در اختیار دارم و خانمهای زیادی که نیاز به کار دارند را برای همکاری شناسایی کردهام.
سیدی بیان میکند: هدفمان راهاندازی کارخانه و دستکم دعوت به کار بیش از ۵۰ بانویی است که بیسرپرست یا بدسرپرست هستند.
خبرنگار: وجیهه تیموری
انتهای پیام// و. ت