به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، قانونگذاران اپوزیسیون در نامیبیا در جریان مناظرهای طولانی در پارلمان این کشور از توافق اخیر با آلمان برای پرداخت غرامتِ نسلکشی یک قرن گذشته در نامیبیا انتقاد کردند و خواستار مذاکره دوباره بر سر این توافق شدند.
ماه مه (اردیبهشت) دولت نامیبیا اعلام کرد که دولت آلمان برای پرداخت هزینه برخی پروژههای نامیبیا برای مدت ۳۰ سال موافقت کرد تا به این ترتیب غرامت نسلکشی خود در این کشور را بپردازد که بین سالهای ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۸ (۱۲۸۳ تا ۱۲۸۷) انجام شد.
بنابراین ارزش توافق با آلمان در این زمینه ۱.۱ میلیارد یورو (۱.۳ میلیارد دلار) اعلام شد، اما اکنون اپوزیسیون نامیبیا به این توافق اعتراض کرده و خواستار مذاکرات جدیدی در این باره شدند. آنها دلیل اعتراض خود را میزان پایین این مبلغ در مقایسه با جنایت آلمان در قرن گذشته و عدم حضور خودشان در مذاکرات دانستند.
زمانیکه این توافق با آلمان انجام میشد، بیش از ۳۰۰ معترض اطراف پارلمان نامیبیا تجمع کردند. از نماینده سفارت آلمان در ویندهوک نیز به صورت مکتوب سوالاتی پرسیده شد، اما او تاکنون پاسخ عمومی به آن نداده است.
در حال حاضر بیش از ۵ سال از مذاکرات دولت آلمان و نامیبیا برای رسیدن به توافق در این زمینه میگذرد. نامیبیا بین سالهای ۱۸۸۴ تا ۱۹۱۵ (۱۲۶۳ تا ۱۲۹۴) مستعمره آلمان بود. بین سالهای ۱۹۰۴ تا ۱۹۰۸ (۱۲۸۳ تا ۱۲۸۷) دو قبیله «هیررو» و «ناما» از سوی ارتش آلمان قتل عام شدند.
گفته میشود که در جریان این نسلکشی بین ۶۵ تا ۸۰ هزار نفر از قبیله هیررو و بین ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر نیرو از ناما کشته شدند.
انتهای پیام/