کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد گفت: امسال هزار تن گوجه فرنگی در مزارع این شهرستان تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته است.

آوات نورانی کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار کرد: امسال حدود ۲۵ هکتار از مزارع مهاباد به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافت و حدود هزار تن محصول برداشت شد که این میزان در سال گذشته ۴۵ هکتار و میزان تولید هزار و ۳۰۰ تن بود.

نورانی با بیان اینکه تولید گوجه فرنگی نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد کاهش یافته، افزود: استقبال از کشت پیاز به جای گوجه فرنگی با توجه به شرایط بازار و قیمت خرید به مراتب بیشتر از گوجه فرنگی بوده و کشاورزان در شرایط آبی برابر محصول پیاز را ترجیح می‌دهند.

وی با بیان اینکه این محصول در مهاباد در ارقام مختلف از جمله"سوپر استار" و "سوپر چف" کشت شده است، اضافه کرد: امسال برخی از کشاورزان ارقامی را بدون هماهنگی با کارشناسان جهادکشاورزی کشت کردند که از مرغوبیت مطلوبی برخوردار نبوده و همین امر نیز موجب کاهش کیفیت محصول تولیدی شد.

کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد ادامه داد: گوجه‌فرنگی در این شهرستان به صورت رب و سس بیشتر مصرف می‌شود و کار عمل‌آوری آن در کارخانه‌های داخل استان و یا به صورت خانگی توسط اعضای خانواده‌ها صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول اذعان کرد: تولید محصول گوجه فرنگی در این شهرستان در چند سال گذشته به دلیل جایگزین کردن محصول پیاز، نبود قیمت تضمینی و نوسانات نرخ بازار و مشکلات کم آبی کاهش یافته است به طوریکه سطح زیر کشت این محصول نسبت به سه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام / س خ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.