آوات نورانی کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار کرد: امسال حدود ۲۵ هکتار از مزارع مهاباد به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافت و حدود هزار تن محصول برداشت شد که این میزان در سال گذشته ۴۵ هکتار و میزان تولید هزار و ۳۰۰ تن بود.
نورانی با بیان اینکه تولید گوجه فرنگی نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد کاهش یافته، افزود: استقبال از کشت پیاز به جای گوجه فرنگی با توجه به شرایط بازار و قیمت خرید به مراتب بیشتر از گوجه فرنگی بوده و کشاورزان در شرایط آبی برابر محصول پیاز را ترجیح میدهند.
وی با بیان اینکه این محصول در مهاباد در ارقام مختلف از جمله"سوپر استار" و "سوپر چف" کشت شده است، اضافه کرد: امسال برخی از کشاورزان ارقامی را بدون هماهنگی با کارشناسان جهادکشاورزی کشت کردند که از مرغوبیت مطلوبی برخوردار نبوده و همین امر نیز موجب کاهش کیفیت محصول تولیدی شد.
کارشناس زراعت جهادکشاورزی مهاباد ادامه داد: گوجهفرنگی در این شهرستان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عملآوری آن در کارخانههای داخل استان و یا به صورت خانگی توسط اعضای خانوادهها صورت میگیرد.
این مقام مسئول اذعان کرد: تولید محصول گوجه فرنگی در این شهرستان در چند سال گذشته به دلیل جایگزین کردن محصول پیاز، نبود قیمت تضمینی و نوسانات نرخ بازار و مشکلات کم آبی کاهش یافته است به طوریکه سطح زیر کشت این محصول نسبت به سه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
انتهای پیام / س خ