حسنی گفت: بیشتر فراوانی زمان باروری ابر‌ها در ایران از نیمه نخست آبان تا پایان اردیبهشت انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،منصوره حسنی مدیر علمی طرح باروری ابرها در ایران امروز در جلسه امکان سنجی باروری ابر‌های کردستان که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل شد، با اشاره به اینکه بر اساس تعداد روز‌هایی که باروری در منطقه مورد نظر انجام شده میزان بارش‌ها محاسبه می‌شود، اظهار داشت: در باروری انجام شده در شمالغرب کشور حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب و در فلات مرکزی یک میلیارد و ۱۳۷ میلیون مترمکعب نسبت به بارش در حالت طبیعی بارندگی اتفاق افتاده است.

حسنی میزان بارش اضافه شده به بارش استان کرمانشاه را در طرح بارورسازی ابر‌ها را ۱۸۷ میلیون مترمکعب خواند و افزود: با بارورسازی ابر‌ها در کرمانشاه شهر‌های سنندج و کامیاران در استان کردستان هم تحت تاثیر قرار گرفتند.

او با اشاره به اینکه قابلیت تایید شده باروری ابر‌ها در افزایش فصلی بارش پنج تا ۱۵ درصد است، گفت: فرصت‌های باروری بسته به ماه، سال و منطقه‌ای که در آن اجرا می‌شود متغیر است.

مدیرعلمی طرح باروری ابر‌ها در ایران اضافه کرد: هرچقدر سال تَر باشد فرصت‌های باروری بیشتر است و اگر در سال‌های خشکسالی و نبود ابر، بخواهیم از طریق باروری ابر‌ها بارش ایجاد شود دید و تفکر اشتباهی است.

حسنی با اشاره به اینکه هر ابری قابلیت بارورشدن ندارد، یادآور شد: بیشتر فراوانی باروری ابر‌ها در ایران از نیمه آبان تا پایان اردیبهشت انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه ۴۶ درصد ابر‌ها به روش هوایی قابل بارورشدن هستند، اظهار داشت: ۴۷ درصد بارش از طریق زمینی و ۶۶ درصد هم از طریق هوایی قابل باروری هستند و در صورت ترکیب این دو شیوه امکان باروری درصد بیشتری از بارش فراهم می‌شود.

مدیرعلمی طرح باروری ابر‌ها در ایران  گفت: انجام مطالعات امکانسجی برای تعیین مناطق و زمان‌های مناسب برای اجرای باروری ابر‌ها به روش زمینی و هوایی و اجرای باروری هوایی به منظور شناخت میدانی ظرفیت‌های منطقه برای اجرای پرواز‌های باروری از جمله پیشنهادات ما برای انجام این فرآیند در کردستان است.

باروری ابر ها در ایران از آبان تا پایان اردیبهشت رخ می دهد

رییس سازمان جهاد کشاورزی هم در این جلسه با اشاره به اینکه باروری ابر‌ها یکی از مباحث مهم برای استان است، اظهار داشت: ۷۰ سال است در دنیا بر روی بارورسازی ابر‌ها کار می‌شود.

محمدفرید سپری اضافه کرد: عمده کشت استان مربوط به گندم است که بذر آن در عمق پنج سانتی متری خاک کاشته می‌شود و باید بیش از ۱۵ میلمتر بارندگی اتفاق بیافتد تا جذب آن شود لذا یک و دو میلیمتر تاثیری برای این محصول ندارد.

او با اشاره به اینکه برای کلزا بارندگی سطحی در حدود یک تا سه میلمتر موثر است، افزود: در برخی شهرستان‌های استان هم چون بانه برای تامین آب شرب مشکل دارند چه برسد به کشاورزی به همین دلیل برنامه‌ها و اقدامات شرکت آب منطقه‌ای برای ما حائز اهمیت است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی دارد که از این میزان یک میلیون و ۷۰ هزار هکتار آن دیم است.

خلیل فعله‌گری با اشاره به اینکه متوسط بارندگی استان در حالت معمول بیش از ۵۰۰ میلیمتر است، اضافه کرد: متوسط بارندگی سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در کردستان ۳۰۲ میلیمتر بوده که این میزان در مدت مشابه آن در سال ماقبل ۵۱۵ میلیمتر و در بلند مدت هم ۵۱۹ میلمتر بوده است.

او افزود: با توجه به بالا بودن سطح اراضی دیم استان تولید در بخش زراعت و باغات بسیار تحت تاثیر شرایط آب و هوایی و بارندگی است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سال گذشته بیش از یک میلیون تن گندم در استان تولید و امسال به دلیل خشکسالی و کمبود بارندگی و پراکنش نامناسب آن بیش از ۵۰۰ هزار تن تولید شد.

انتهای پیام/م

برچسب ها: باروری ابرها ، سنندج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۴ مهر ۱۴۰۰
اگر ابری لطف کند واز این طرف بگذرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
در برخی کشورهای اروپایی و آمریکا از روش پیشرفته جذب سامانه بارشی از طریق تولید باد استفاده میکنند که بسیار موثر تر از باروری ابر هست بهتر است این سیستم را یاد بگیرند و در ایران که در مجاورت دریاست استفاده کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
حتما باید انجام شود ولی باید قبل از بار ور کردن پیش بینی سیل و خسارات را بنمایند
و برنامه منسجمی برای جلوگیری از خسارات و حتی سیلابی شدن رودخانه با ایجاد محل های ذخیره آب و ایجاد تالاب‌ها گرفته شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
خوبه بارورکنید تابرودافغانستان هندپاکستان بزنه روسرزمینی که همه باهمدیگردروغ میگیم ازدولت تاملت بارون نخاهدامد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
باروری ابرها در هیچ جای دنیا نتیجه نداد حتما می خواهند از این طریق پولهای را خرج کنند.تا ابرها خارج از کشور شروع به باریدن کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
اگر بشود ابر ها را بار ور کرد چرا دولت در سالهای قبل این کار را نمی کرد .وحالاهم خوب است البته از همین حالا باید شهرداریها و مسولین مربوطه رودخانه ها وجویهای اب را برسی کنند تا به مردم خسارت وارد نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
همش سر کاری و الکیه چه باروری ابری فقط مواد سرطانزاش میریزه رو سر مردم
Iran (Islamic Republic of)
شهروند گمنام
۱۹:۰۳ ۰۳ مهر ۱۴۰۰
از درمان ناباروری آدمی تا باروری ابرها !
دستکاری در طبیعت !
آخرین اخبار