اردشیر مطهری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با تأکید بر لزوم تغییر و تحول در قوانین و اقدامات مرتبط با سربازی در کشور گفت: نیازهای زندگی امروز و جامعه تغییر یافته و قوانین حوزه سربازی که به بیش از ۷۰ سال پیش باز میگردد، با خواستههای مردم متفاوت است. جوانان ما انتظار یک برنامه و زیرساخت جدید را در حوزه سربازی و خدمت دارند. شاید تخصصی شدن سربازی در کشور زمانبر باشد اما نوع روش ما در برخورد با این موضوع مؤثر است و البته این اعمال تغییر، باید با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و با کارشناسی و فراهم کردن زیرساختها صورت گیرد.
وی با تأکید بر مدیریت سربازان به عنوان بهترین امکانات مجموعه دفاعی کشور اظهار کرد: در زیرساختهای مجموعه سربازی باید تحولی کارشناسی رخ دهد و ستاد کل نیروهای مسلح در جایگاه متولی این موضوع، لازم است با دیدگاهها و برنامههایش به بخش دفاعی و رفاه مشمولان کمک کند. مجلس هم آمادگی دارد تا در این زمینه مجموعههای نظامی و دفاعی کشور را یاری دهد.
رئیس پلیس اسبق مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ تصریح کرد: اگرچه در مواقع حساس باید فراخوان حضور نیروی انسانی را داد ولی در شرایط موجود لازم است به گونهای برنامهریزی شود که هم خواسته کارشناسان مجموعه ستاد کل نیروهای مسلح و هم خواسته جوانان کشور دیده شود.
مطهری یادآور شد: شاید بخش بزرگی از نیرو و منابع انسانی کشور در حوزه سربازی تلف میشود و این یعنی غیر مفید شدن و اتلاف عمر سربازان. اینکه حدود ۳ میلیون سرباز فراری داریم، یک آفت است. سیستمهای مسئول نمیتوانند برای جوانان برنامه ریزی مناسبی داشته باشند و سربازی آثار و تبعات روانی برای خانوادهها و جوانان دارد. به نظرم برخی آقایان دیر از خواب بلند میشوند تا برای این بخش از زندگی جوانان برنامه ریزی کنند. ما باید کاری کنیم که آنها عاشقانه به سربازی بیایند و علاقهمند باشند، نه اینکه وقتی یک جوان به دبیرستان میرسد، دغدغهاش تنها سربازی باشد.
بیشتر بخوانید
وی با یادآوری لزوم برنامه ریزی و مدیریت مناسب برای بهرهمندی از ظرفیت سربازان گفت: اگرچه در سپاه پاسداران از ظرفیت سربازان به طور مناسبی استفاده شده و این اتفاق را در قرارگاه خاتمالانبیاء دیدم که تخصصی استفاده میشود، اما ندیدم به سرباز برخی یگانهای نیروهای مسلح برنامه بدهند و پس از دوران خدمت، آن فرد صاحب هنر و تخصص یا رشته مورد علاقهاش شود. حتی دانش آموختگان فنی و حرفهای هم نتوانستهاند مورد بهره بردای مناسبی قرار بگیرند یا سربازان دیپلم و زیر دیپلم صاحب یک تخصص شوند. شاهدیم در برخی مناطق به دلیل نبود اشراف و نظارت، سربازان به سمت اعتیاد و موارد این چنینی رفتهاند.
سرهنگ بازنشسته ناجا بیان کرد: باید سربازان را درک کنیم و آنها را فرزندان خودمان بدانیم، زمانی که حرکت جبری داشتیم، دستاورد مناسبی هم نداشتیم. جمهوری اسلامی جوانان را دوست دارد. زمان فعالیتم در نیروی انتظامی، یگانی با حدود ۲ هزار سرباز و با تنوع مأموریتی در اختیارم بود. اولین کار یگانها و فرماندهانشان، باید رفتار و ارتباط دوستانه و اخلاقمدارانه با سربازان باشد، نه اینکه پادگان برای سربازان زندان محسوب شود.
مطهری ادامه داد: در صبحگاه شماره تماس داده بودم و اعلام کردم اگر فرماندهای به نیروی سرباز مرخصی نداد، به من اطلاع دهد که البته فرماندهان ما هم تبعیت و همراهی لازم را داشتند. سربازانی از استانهای دیگر به تهران میآیند که تمام فکر و ذکرشان خانواده و معیشتشان است و وقتی تخلف میکنند، میگوییم باید برخورد شود. این در حالی است که باید پیشگیری کنیم و رفتار اخلاقمدارانه داشته باشیم.
انتهای پیام/
#نه_به_خدمت_اجباری
لطفا بیایید تا با هم باشیم و این ۳میلیون غایب تبدیل به ۶میلیون بشه تا با این کار به نحوه ای سربازی اجباری رو تحریم کنیم. و بهانه های بچه گانه مانند تامین امنیت رو کنار بزاریم. چون همه میدانند خیلی از سرباز های عزیز و جوان های عزیزمان را به عنوان چای پز یا به عنوان نگهبان در مثل یک ریموت میدانند. که احترام و جایگاه جوانان عزیز خیلی بیشتر از این حرف هاست
اگر ک شما بجای ۴۰۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تا سربازی بگیری و حقوق و هزینه نگهداری اون ۳۰۰ هزارتا اضافه رو بدی به اون ۱۰۰ هزار تا مشکل مالی سیستم کامل حل میشه!
جدای از این وقتی اون ۳۰۰ هزارتا نیروی کار بشن یعنی اقتصاد قدرتمند تری داری! طرف وارد بازار میشه مغازه میزنه یا میره شرکت کار مفید میکنه.
در سال ۲۰۲۱ البته دیگه نفر و نیروی انسانی عامل پیروزی جنگی همینطور ک از ادم تا عیر ادم میدونه، نیست.
ورای اینها هزینه های ۴ دسته نیروی نظامی برای هر دولتی کمر شکن هست و اونا چه جوونا نخوان چه بخان این سیستم رو تغییر میدن. مشخصا هم به ضرر مردم مثل همیشه.
بودجه سپاه ارتش بسیج نیروی انتظامی و ... و ... این همه نهاد موازی و ... .
سربازی ک ۵ ملیون حقوق میگیره احساس وقار میکنه و هرجا میره حس استقلال مالی رو داره.
وقتی شخصی با کار پیک موتوری میتونه ۶ ملیون ماهی در بیاره.
احتمالا بخاد بجای پیک موتوری بودن بره سربازی! و این یک قاعده عقلی هستش.
البته ک تو این دوره زمونه جنگ نفری جواب نداده نمیده و نخاهد داد.
خودتان خوب میدانید که سیستم مدیریتی کلان در کشور بخاطر خلأهای مداوم در طول سه دهه اخیر، تمام زوایای کشور را به ملغمه ای عجیب و غریب تبدیل کرده است که مسئله نظام وظیفه در این بازار مکارهٔ به هم ریخته، در هیچ جای آن نه دیده میشود و مثل همه مشکلات کشور، نه فکری به حال روزگار سیاه آن میشود..!!!
از همین جا از باشگاه خبرنگاران جوان هم تشکر کنم که داره به این موضوع می پردازه ، امیدوارم تسلیم فشار مافیای سربازی نباشه و بتونه به رسالت خبرنگاریش عمل کنه
مسئولین به جای کمک به مشکلات ازدواج و اشتغال و مسکن جوان ها سه میلیون جوان رو با بخاطر غیبت از سربازی اجباری تبدیل به مجرم کردن
در مقابل اگر کسی از روی علاقه و گرایش فردی این شغل را برگزیند، با جان و دل ایفای نقش خواهد کرد و لذت خواهد برد و صد البته اگر نیروی مورد نیاز نیروهای مسلح بصورت کادری و استخدامی تامین بشود، بسیار مفیدتر و کاربردی تر خواهد بود.
هرکسی را بهر کاری ساختند و همگان روحیه نظامیگری ندارند و اجبار در این زمینه، هم اتلاف وقت جوان و هم اتلاف پول و انرژی نیروهای مسلح است.