مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان گفت:تعدادی سرباره ذوب فلز و جوش‌کوره درتپه تاریخی کوزه‌چی یافت شده که نشانگر کارگاهی بودن این محوطه در اواخر عصر آهن۳است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، ارجمند مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان بااشاره به اینکه کوزه‌چی محوطه‌ای است که بر بالاترین بخش از تپه­ طبیعی بر سر راه مواصلاتی چهرآباد به رضاآباد قرار دارد، گفت: در راستای مطالعه این محل از میان ۱۸ محوطه شناسایی‌شده در اطراف معدن، تپه کوزه‌چی برای نخستین گام در مطالعات بیشتر و کاوش‌های کوچک‌مقیاس انتخاب شد.

او بااشاره به اینکه کوزه‌چی بر اساس مقایسات سفالی اولیه، محوطه‌ای از عصر آهن ۳ و دوره هخامنشی است، افزود: چهار ترانشه بر سطح تپه ایجاد و مورد کاوش قرار گرفته است.

ارجمند بابیان اینکه در گزارش نهایی تعدادی سرباره ذوب فلز و جوش‌کوره در این تپه تاریخی یافت شد که شواهد به دست‌آمده نشانگر کارگاهی بودن این محوطه در اواخر عصر آهن ۳ که در آن ذوب فلز و پخت سفال انجام می‌شده است دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان بااشاره به اینکه از اهداف اصلی این کاوش تعیین توالی لایه‌ها و تشخیص دوره‌های فرهنگی موجود در محوطه بوده است، گفت: از جمله مواردی که در این کاوش مورد تأکید بوده است، عدم وجود ارتباط بین محوطه با معدن چهرآباد از منظر فعالیت‌های معدن‌کاوی، در صورت وجود ارتباط با معدن، درک چگونگی این ارتباط و درک ویژگی‌های معیشتی استقرار بوده است.


انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.