غلامحسین بهمنی دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه شکر در ۲ بخش صنف و صنعت و خانوار عرضه می شود، اظهار کرد: در ابتدای سال قیمت هر کیلو شکر داخلی ۶ هزار و ۶۵۰ تومان بود که سپس به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت.
او افزود: با افزایش جهانی قیمت شکر و ارز نیما، تفاوت با قیمت شکر داخل بالاست که همین امر موجب شده واردات صرفه اقتصادی نداشته باشد.
بهمنی با اشاره به اینکه خبری از توزیع شکر با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان نیست، بیان کرد: با افزایش قیمت شکر خارجی، نرخ هر کیلو شکر درب کارخانه ۱۲ هزار و ۶۰۰ تا ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان است.
این مقام مسئول قیمت هر کیلو شکر خام وارداتی در بنادر را ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با احتساب هزینه حمل، تصفیه و ضایعات یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تومان به قیمت هر کیلو شکر اضافه می شود، در حالی که بازار کشش بالای ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلو شکر درب کارخانه را ندارد.
به گفته او، با توجه به هزینه های بالای تولید، نرخ منطقی هر کیلو شکر برای مصرف کننده ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان است و عرضه با نرخ های بالاتر ناشی از مشکلات سیستم توزیع است.
دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر با اشاره به اینکه تا پایان سال مشکلی در تامین شکر نداریم، بیان کرد: با توجه به برداشت چغندر داخل پیش بینی می شود که تا اسفند مشکلی در بازار نداشته باشیم.
او قیمت شکر در بازار را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: با توجه به عدم کشش بازار، کارخانه ها نمی توانند با نرخ بالاتری در بازار عرضه کنند، ضمن آنکه قیمت یک کیلو صیفی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان است پس چطور می توان انتظار داشت که قیمت شکر در همین حد باشد.
دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر با اشاره به اینکه قیمت شکر معقول است، بیان کرد: قیمت شکر در مقایسه با دیگر کالاها گران نیست و با افزایش تورم، فشار بر مصرف کننده وارد می شود.
بهمنی با اشاره به اینکه نیازی به واردات شکر تا پایان سال نداریم، گفت: با توجه به فصل عرضه شکر داخل، تا پایان سال نیاز چندانی به واردات شکر نیست.
او در پایان تصریح کرد: با کاهش قیمت جهانی شکر و ایجاد رقابت با شکر داخلی شاهد تعدیل قیمت در بازار خواهیم بود، اما در شرایط فعلی واردات توجیه ندارد.
انتهای پیام/