به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از مدتها کشمکش بین فعالان صنعت لوازم خانگی بالاخره زور تولید کنندگان داخلی چربید و مهر تایید رهبر انقلاب بر ممنوعیت واردات لوازم خانگی از کره جنوبی نشست. رهبر معظم انقلاب فرمان ممنوعیت واردات هرگونه محصول نهایی در حوزه تولیدات لوازم خانگی را صادر کردند. علت این تصمیم بالا بودن میزان واردات لوازم خانگی از دو شرکت کرهجنوبی ذکر شده است که خطری برای تولیدکنندگان داخلی به شمار میرود که تازه جان گرفتهاند. در بخش دیگری از این نامه خطاب به رئیسجمهور آمده است: این موضوع بسیار مهمی است. اگر این خبر (گشایش واردات از دو شرکت کرهجنوبی) راست باشد به معنی شکستن کمر شرکتهای لوازم خانگی داخلی است که تازه توانستهاند قدری روی پا بایستند، جدا جلوی این مشکل را سد فرمایید.
البته این که فقط نام کره در این متن به میان آمده دلایل خاص خود را که از جمله آنها میتوان به حدود 7 میلیارد دلار اموال بلوکه شده ایران در این کشور اشاره کرد. اموالی که بنا بر ادعای برخی از فعالان حوزه صنعت لوازم خانگی بنا بود از طریق واردات لوازم خانگی نقد شوند و همین موضوع باعث شده بود تا تولید کنندگان لوازم خانگی داخلی احساس خطر کرده و تقاضای توجه به این موضوع را داشته باشند.
از طرفی به نظر میرسید کرهایها که سالها بازار لوازم خانگی ایران را در اختیار داشتند، بهبود وضعیت تولید لوازم خانگی در کشور چندان برایشان خوشایند نباشد.
آرمان خالقی قائم مقام خانه صمت ایران در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: برخی از شرکتهای کرهای در در تلاش بودند تا با نفوذ به بازار لوازم خانگی ایران و دامپینگ یا همان نرخ شکنی صنعت لوازم خانگی نوپای ایران را زمین گیر کنند. همواره بازار ایران در اختیار برندهای کرهای بود که با نبود رقبای خارجی شرکت های ما رشد کردند. امروز در شرایط رقابتی با دامپینگ و بازار شکنی شرکتهای داخلی را نابود میکنند. سیاست اعمال محدودیت واردات سیاست درستی است اما باید چارچوب مشخصی داشته باشد.
قائم مقام خانه صمت ایران هم بیان کرد: این محدودیت باید محدودیت زمانی و هوشمندانه باشد تا به افزایش کیفیت و کاهش قیمت منجر شود در غیر این صورت باعث تخریب تولید خواهد شد. اگر کاری که با خودروسازها کردیم با صنعت لوازم خانگی انجام دهیم خدمتی نکرده ایم و صنعت هم رشد نخواهد کرد. حمایت بیدریغ و شرایط بازار انحصاری تا حدی میتواند ادامه داشته باشد.
ممنوعیت واردات سیاستی است که خود کشور کره هم در سال 1960 اجرایی کرده بود، در این کشور لایحهای به تصویب رسید که طبق آن در برنامه توسعه اقتصادی پنجساله، صنعت الکترونیک از طریق ممنوعیت واردات مورد حمایت قرار گیرد. با توسعه صنعت ممنوعیت واردات قطعات محصولات الکتریکی نیز ابلاغ شد. قانون ممنوعیت این محصولات خارجی در دهم ماه می همان سال ابلاغ و کمی بعد هم فروش کالاهای قاچاق با قدرت توسط دولت ممنوع شد.
در آن زمان شرکت گلد استار که بعدها به الجی تغییر نام داد تنها تولید کننده لوازم الکتریکی در کره بود و این سیاست افزایش فروش رادیوهای گلد استار به 40 درصد کل سهم بازار رادیو در سال 1962 همراه شد. کره در واردات لوازم خانگی و خودرو تعرفههای سنگینی وضع میکند که معمولا واردات این اقلام برای این کشور صرفه اقتصادی ندارد.
بیشتر بخوانید
برای مثال؛ انگلیس هم که یکی از قطبهای صنعت نساجی است، در آغاز عصر صنعتیشدن و تا آخر قرن 19 هم که نساجی جایگاه ویژهای در اقتصاد داشت برخلاف قواعد تجارت آزاد عمل کرد تا تولید داخلیاش جان بگیرد و واردات پارچه را برای تقویت نساجی خود ممنوع کرد. از طرف دیگر انگلیس از صادرات پشم خام هم جلوگیری کرد تا با ایجاد ارزش افزوده و صادرات محصول نهایی درآمد بیشتری کسب کند.
کشور ژاپن هم واردات کالاهایی را که نمونه مشابه داخلی داشت ممنوع کرده بود و هرگز اجازه واردات آزاد در صنایعی که قدرت رقابت با تولیدات جهانی را نداشتند، نداد و دائما تا تحقق قدرت رقابتی بالا از صنایع خود حمایت کرد.
امروز برای برای صنعت لوازم خانگی هم اتفاقات مشابهی در حال تحقق است؛ حمایتهایی که در همین چند سال محدودیت واردات هم اپرات آن را شاهد بودیم، نتیجه این حمایت رشد چشمگیری در صنعت لوازم خانگی کشور بود. صنعت لوازم به عنوان یکی از صنایع پیشران در صورتی که رشد مناسبی داشته باشد و می تواند به پشتوانه و افتخار صنعت ایران تبدیل شود. این صنعت پیشران همواره بین دو تفکر مختلف در کشور در حال کشمکش بود.
حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اختلافات بین تولید کنندگان لوازم خانگی کشور بیان کرد: از گذشته دو تفکر در حوزه صنعت لوازم خانگی حاکم بوده است. یکی از این تفکرات این است که باید واردات انجام شده و رقابت بین تولید کنندگان داخلی و تولید کنندگان خارجی برقرار شود تا در نهایت کیفیت محصولات تولیدی داخل کشور افزایش پیدا کند.
او ادامه داد: تصور و اعتقاد طرفداران این روش بر آن بود که با انجام شدن واردات هم تکنولوژی وارد کشور میشود و هم تولید کنندهها امکان سوء استفاده از بازار انحصاری نخواهند داشت. تفکر دوم در حوزه صنعت لوازم خانگی، نظر امروز ماست که باور داریم باید جلوی واردات را بگیریم تا صنعت رشد پیدا کند و باعث اشتغال و افزایش کیفیت شود.
غزنوی بیان کرد: هر دو تفکر در بازههای زمانی مختلف در این کشور اجرا شده است. زمانی ۸۰ درصد بازار ایران به بهانه افزایش کیفیت در اختیار تولید کنندگان خارجی بود و تولید کنندگان داخلی لوازم خانگی هم در گوشه بازار تلاش میکردند اما رشد چشمگیری را در این صنعت شاهد نبودیم، بعد از سال ۹۷ واردات ممنوع شد و در نهایت با رشد صنعت، بازار در اختیار تولید کنندگان داخلی افتاد چرا که واردات رسمی ممنوع بود. بدون تولید میلیونی افزایش کیفیت و توسعه تولید امکان پذیر نیست، تفکر واردات محور دروغی با پشتوانه مافیای واردات بود.
با توجه به توضیحات فوق و تاثیرات ممنوعیت واردات در این 3 سال، ادامه دار شدن این ممنوعیت امری مثبت تلقی میشود اما نکته حائز اهمیتی در این حوزه وجود دارد که باید به آن توجه شود. ممنوعیت واردات طولانی مدت میتواند باعث ایجاد انحصار و توقف فرایند رشد تولید کنندگان داخلی لوازم خانگی باشد.
عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خبر واردات لوازم خانگی اظهار کرد: عدهای در داخل کشور نگران باز شدن واردات هستند و گاهی به نظر میرسد به دنبال انحصار باشند و این موضوع نگران کنندهای است. تا نام کره جنوبی مطرح میشود اعلام میکنند که کسانی به دنبال واردات هستند در حالی که کشور استراتژی دارد و همینطور آزاد و بی حساب و کتاب نیست.این خبر مجوزی کلی است که میتواند برای تامین دارو، رفع بدهیهای قبلی و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار بگیرد.
دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران تصریح کرد: ممنوعیت واردات تیغ دولبه است و اگر زمان و اصول مناسبی برای آن تعیین شده باشد میتواند برای بهبود فضای تولید موثر واقع شود اما ایجاد فضا برای توسعه واحدهای تولیدی نباید باعث انحصار و ضایع شدن حقوق مصرف کنندگان شود. انحصار در نهایت جلو پیشرفت واحدهای تولیدی را گرفته و باعث ضایع شدن حقوق مصرف کنندگان میشود.
به نظر میرسد طولانی شدن مدت زمان محدودیت واردات نه تنها سودی برای کشور ندارد بلکه باعث ایجاد رکود و بازاری انحصاری برای تولید کنندگان داخلی میشود.
منافع کشور و صنعت در اعمال این محدودیتها بود که محقق شد اما از این جا به بعد باید تولیدکنندگان در تلاش باشند و در کوتاه ترین زمان ممکن به شرایط مناسب برسند و همه چیز به نفع تولید داخل رقم بخورد. طولانی شدن این محدودیت واردات در نهایت چیزی جز ضرر و زیان برای کشور و ایجاد انحصار تولید را به همراه نخواهد داشت اما در مدت زمان محدود باعث بهبود کیفیت و ایجاد رضایت برای مشتریها را به همراه خواهد داشت.
گزارش از مصطفی محبی
انتهای پیام/
علی برکت الله به آقای دکتر رئیسی
کدام کشوارها تورم کمتری دارند
کدام کشورها شب میخوابند و صبح بیدار میشوند و قیمتها تغییر نکرده است
در ایران بیش از 100 کارخانه و برند لوازم خانگی وجود دارد. انحصار فقط در باکیفیت ها ایجاد خواهد شد.
اول گزارش میدادید فایزر باعث مرگ افراد میشه
یا مدرنا مشکل داره ...
نقد کنید وگرنه ماست مالی مشکلی رو حل نمیکنه..
شما باید کاری کنید که تولید کننده داخلی بتونه با دنیا رقابت کنه مثلاً چند سال اول تعرفه 200 درصد بزارید و بعد کم و کم تر کنید نه اینکه بدون رقبا هرکاری که خواستند انجام بدن.
مرگ برای مردم سرزمینم نام گرفته باقیمت 200میلیون
بابا میخواین دروغ بگید شاخدار نگید یه مارک بگید که مردم به عنوان بهترین برند نشناسند.....
سامسونگ جز با کیفیت ترین تلویزیون ها هست.
من خودم سونی دارم
با اینکه پول بیشتر دادم از سامسمونگ خیلی پایینتر است.
حتی ال جی هم در مقایسه با سامسونگ کیفیت پایینتری دارد.
اول بخند بعد خواستی گریه کن.
جریان ملانصرالدین شد به دروغ گفت ته کوچه آش میدن دید مردم دارن با کاسه میرند خودش گفت نکنه بدهند خودش هم با کاسه رفت..
تلویزیون ۶۵ اینچ 8k و برند معتبر در بازار دنیا بقیمت ۵۰۰ یورو و بعبارتی حوالی ۱۵.۵ میلیون تومان بفروش میرسد. اما تلویزیون ۴k و هم سایز در ایران و برندهای ایرانی، بالای ۳۵ میلیون قیمت دارد. کجای این کار برای ملت مفید است؟
والله بمعنای واقعی کلمه، حمایت از تولیدکننده در ایران به نحو احسنت در حال انجام است. این وسط مصرف کننده هیچ ارزش و اعتباری ندارد و باید برای هر کالایی، تورم را پرداخت کند
ممنوع نه خودشون رفتن
نتیجه انحصار شرکت های لوازم خانگی رو هم خواهیم دید.
ای کاش زودتر جلوی ورود کالاهای کره جنوبی به کشور رو میگرفتید.
از متحدین امریکا به هیچ وجه جنس وارد کشور نکنید.
تشکر
همین داستان در مورد لوازم خانگی صادق است. چند هزار نفر 80 ملیون نفر را گروگان گرفتهاند به بهانه اشتغال و مردم را از تجهیزات به روز و استاندار جهانی محروم کرده اند.
2- به بهانه تولید داخل تمام اجزا وارد میشود و بعد سر هم میشود. یک روز به مبل استقبال گفتند که باید تولید داخل باشد!! تمام قطعات از خارج میآمد و در اینجا سرهم میشد و کیفیت مونتاژ هم نسبت به مونتاژ خارج بشدت افت میکرد. یک روز همین داستان را سر سامسونگ و الجی درآوردند. فقط و فقط به ضرر مصرف کننده و به نفع مافیا اتفاق میافتاد.
3- بحث قیمت و قدرت خرید هم از همین مقوله است. قیمت فرش، خودرو، خانه، لوازم خانگی و هزاران چیز دیگر حتی پسته تولید داخل!!! را با 3 سال پیش مقایسه کنید؛ چند برابر شده است؟؟؟؟؟ آیا حقوق کارمند و کارگر هم به همان نسبت افزایش یافته است؟؟؟؟؟؟؟؟
شرکتهای خارجی از جمله کرهای بدلیل تولید انبوه مجبور هستند کالاهای چند سال پیش خود را که نو و هنوز قابل استفاده است بخاطر دمده شدن به قیمت بسیار ارزانتری در جشنوارهها و حراجها به فروش برسانند. در حالی که تولید کننده ایرانی جانش را بگیر اما قیمت کالایش را کم نکن !!!!!!
بعضی ها فقط ادعای ایرانی بودن و تمدن 2500 ساله را دارند، در هر جایی می نشینند کارشان فقط مسخره کردن ماشین ایرانی، لوازم ایرانی، گوشی ایرانی، غذای ایرانی، خیابان های ایران و ... .
کارگرهای کارخانجات ایران چرا نباید نون بخورند ولی کارگرهای دشمن، دوبل بخورند؟
اگه قراره واردات ممنوع بشه، باید نظارت بسیار قویتر بشه تا انحصار و رانت بوجود نیاد و مردم مجبور نشن جنس بی کیفیت رو گرون بخرن مثل پراید
ماشین لباسشویی slx سال با زه دورتادور، بدون برفک!!
یخچال معمولی و lx پلاس توربو بدون درب مزاحم!
ماشین ظرفشویی tu5 دوگانه با قابلیت شستن با دست!!!
بیچاره مردم...
به فكر كارگران و كاركنان كارخانه هاي توليد لوزام خانگي و صنايع وابسته به آنها باشيد اين همه خانواده نبايد تحت الشعاع تصميمات ولابي هاي يه عده بدبخت بشوند.
ولی تعداد مثبت ها و منفی ها نهایت 20 تاس!!!
مشخصه همه پیام از سمت یک نفر ارسال شده.
چرا باید پول هایمان را به محصولات بی کیفیت داخلی بدهیم در حالی که میتوانیم با پول هایمان بهترین های جهان را بخریم
لطفا دولت در این حکم تجدید نظر بفرماید
شما تو هرچه که فکر کنی مافیا داریم، میگی مافیای واردات،
خون ما رو مافیای تولیدکننده تو شیشه کرده، چندساله جلو وارداتو گرفتن، قیمت لوازم خانگی پایین اومد یا کیفیتو زیباییو تنوعش رفت بالا؟ لوازم زیبا و باکیفیت خارجی کم شد، کالای بی کیفیت ایرانی باقیمت های گزافتر جایگزین شد، زمانی جنس ایرانی میخرم که بدونم بعدا اگه دخترو پسرم از همون برند ایرانی خرید کرد جنس باکیفیت ترو زیباترو فکرشده تری رو بخره، تولید کننده ایرانی بیشتر به فکر جیب و سود خودشه، برند سازی چه میدونن چیه؟ صادرات کجا بود؟ حمایت از کارگر ایرانی و اشتغال سیخی چند؟ برو ببین کدوم یک ازین شرکت ها حقوق کارگرشو درستو به موقع میده! همه ش شده شعارو حرف مفت! با اینها هم مملکت آباد و بسامان نمیشه!
پارسال وقتی تنش ارز بود و دلار در اواخر ترامپ بالا میرفت لوازم خانگی ایرانی ام تو انبارها بود
یااینکه 5 سال انحصار برای تولید داخلیش ایجاد کرده بوده، بد کرده بوده با ملت خودش؟؟؟؟
معلوم نیست چرا همیشه برعکس هستید شما.
نظر تخصصی رو خوب اومدی
چون تنها چیزی که تو مسئولین ما پیدا نمیشه، تخصصه
نمی بینی که هر روز چند نفر میمیرن؟
نمی بینی که بعضی از مردم به نون شب شون هم محتاجن ؟
نمی بینی قدرت خرید عامه مردم چقدر کاهش پیدا کرده ؟
نمی بینی فساد و رانت تو تار و پود این مسئولین رخنه کرده؟
این ممنوعیت، هم نه از سر دلسوزی بود ، بلکه بخاطر انحصار و چپاول بیشتر مردمه.
در غیر این صورت، حمایت بی چون و چرا فقط باعث سود یک طرفه برای عده ای محدود و ضرر مصرف کننده ی نهایی با این وضعیت اقتصادی و تولید بی کیفیت یا بدون کیفیت قابل رقابت خواهد شد ...
در ضمن یکی از راه حل های کلیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی تولید کالا/خدمات/محصول قابل رقابت در سطح بین الملل هست که خود به خود باعث افزایش اشتغالزایی خواهد شد ...
پس با یک تیر دو نشون میشه زد، اما نیاز به برنامه داره تا حرف و شعار و توهم !
اینو که دیگه همه قبول دادن؟؟؟ همه لوازم خانگی تمام موتورهاشون از چین داره وارد می شه کدوم پیشرفت؟ چون می دونن ما مجبوریم بخریم اصلا فاتحه پیشرفتو بخونید.
اجناس تولیدی واقعا تولید داخل باشن نه مونتاژ (تو کشور ما نیست).
نوآوری و یا حداقل به روز بودن تکنولوژی (با ممنوعیت معمولا تو کشور ما این گزینه هم فراموش میشه و مثل صنعت خودرو درجا میزنیم).
کیفیت اجناس تولید داخل خوب باشه (متاسفانه تو کشور ما اکثر تولیدات داخلی کیفیت خوبی ندارن).
بعد از ممنوعیت با افزایش غیرمنطقی قیمت روبرو نشیم.(اینم مثل خودرو میشه ).
خدمات پس از فروش (تا اونجا که من دیدم در حد اینه که اصلا وجود نداره - چندین سال پیش یخچال فریزر ایرانی گرفتیم ، بماند که از همون سال اول خراب شد ولی بعد از چند سال دیگه قطعه ای که خراب شد پیدا نشد الان داریم به عنوان کمد ازش استفاده کنیم).
خیلی چیزها تو سایر کشورها اجرا میشه که ممکنه خوب باشه ولی همون چیز تو اگه تو کشور ما اجرا بشه تبدیل به افتضاح میشه.
به شخصه از این برند استفاده نمیکنم
پس باید به فکر کیفیت و گاراانتی محصولاتون باشید
استوک اروپا از شماها مطمئن تره
لباسشویی اد واش تمام اتو ماتیک درب کوچیک از جلو داره اگه یه لباسی یادم رفتم فقط درب کوچیک رو استوپ میزنی باز میکنی لباس رو می اندازی داخلش بیصدا ترین لباسشویی که تا الان داشتم ودیدم سامسونگ عروسم همین مدل اسنوا داره خیلی صدا داره
خیلی خوبه میبایست زود تر از این اقا دستور منع ورود کالاهای خارجی رو میداد
وقتی کیفیت محصولات لوازم خانگی ما همینطور بالاتر بره مردم اعتماد میکنند ومیخرن اگه کیفیت پایین بیاد اعتماد از بین میره ومردم نمیخرن وضمنا تلویزیون خیلی باید تبلیغات وسبعی رو این برندهای عالی ایرانی که ذکر کردم داشته باشه
چند وقت دیگه واسه خریدن یخچال باید تو قرعه کشی شرکتکنی یکساله پولشو هم همون اول بدی معلوم هم نیست چه یخچالی باشه
هر کشوری که این کار رو بکنه در درجه اول محصولات خودش رو با قیمت پایین تر میده و همچنین به حقوق مصرف کننده احترام میزاره و کیفیت جنس رو بالا میبره نه مثل کشور ما تا این اتفاق بیفته جنس آشغال تر و قیمت میره