به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سعید راعی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردستان گفت: نام دامپزشکی در جامعه امروزی فقط در درمان حیوانات خانگی خلاصه میشود در صورتی که دامپزشکی یکی از شاخصهای مهم هر جامعهای در بخش بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه و سلامت مواد غذایی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه بررسی و مبارزه با بیماریهای دام، طیور، آبزیان و... از مهمترین وظایف علم دامپزشکی است، افزود: برنامه ریزی در خصوص موضوعات پیشگیری و آموزش بیماریها از هدف گذاریهای اصلی این سازمان است.
رئیس اداره دامپزشکی اردستان تصریح کرد: با افزایش واحدهای مرغ گوشتی شهرستان تعداد آنها به ۱۳۵ واحد با ظرفیت بیش از ۵ میلیون قطعه رسیده است و اردستان همچنان رتبه اول تولید گوشت مرغ در استان اصفهان را دارد.
راعی با بیان اینکه از ابتدای امسال میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری شهرستان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است، گفت: همچنین واحدهای مرغ تخم گذار و واحد پرورش پولت در شهرستان نیز افزایش داشته است.
وی با اشاره به راه اندازی مجدد گاوداری پنج هزار راسی اردستان، تصریح کرد: این واحد صنعتی بزرگ پروار بندی گوسالههای نر، با هدف تولید گوشت قرمز حدود ۳۰ نفر اشتغال مستقیم و ۶۰ نفر به صورت غیرمستقیم را در شهرستان اردستان ایجاد کرده است و هم اکنون بزرگترین واحد پرواربندی کشور محسوب میشود.
رئیس اداره دامپزشکی اردستان با اشاره به ۹۵ بازدید دورهای شش ماه نخست امسال از واحدهای قصابی و مرغ فروشیهای شهرستان، افزود: در این بازدیدها حدود ۶۵۰ کیلوگرم گوشت قرمز و سفید توقیف و ضبط شده است. همچنین در بازدید از رستورانهای شهرستان ۱۵۰ کیلوگرم گوشت قرمز و سفید معدوم شده است.
راعی با بیان اینکه ۱۳هزار رأس دام سبک بر علیه بیماری تب مالت تاکنون واکسینه شده اند، گفت: همچنین ۱۱۵ هزار رأس دام سبک بر علیه بیماری طاعون و ۵۳۱ قلاده سگ بر علیه بیماری هاری به صورت رایگان واکسینه شدند.
وی افزود: با همکاری شبکه بهداشت و درمان و دهیاری روستاها، طویله و اصطبل ۱۱ هزار گوسفند و بز به مساحت ۳۹۹ هزار مترمربع سم پاشی شده است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردستان در خصوص مشکلات کشتارگاه دام اردستان با بیان اینکه این کشتارگاه همچنان نواقصی دارد و شهرداریهای اردستان و زواره باید نسبت به رفع آن اقدام کنند، گفت: نبود ماشین حمل گوشت، قرارداد ناظر بهداشت، مشکلات اتاق پیش سرد و پساب کشتارگاه از مشکلات اساسی این واحد است.
راعی با بیان اینکه شهرداریها نباید به کشتارگاه به عنوان یک منبع درآمد نگاه کنند، زیرا بحث سلامت مردم و بهداشت مواد غذایی مطرح است، خاطرنشان کرد: کشتارگاه دام در شهرستان درگیر یک سری حواشی شده است و یکسری افراد نمیخواهند مشکلات این واحد که با سلامت مستقیم مردم در ارتباط است برطرف شود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام