به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت چین با اشاره به اظهارات جدید مقامات آمریکا که پکن را مقصر اصلی در تنشها بر سر جزیره تایوان دانستهاند، اعلام کرد واشنگتن خود مسئول اصلی ناآرامیها و تنشها در این منطقه است.
وزارت امور خارجه چین نیز با انتشار بیانیهای به این اظهارات آمریکا واکنش نشان داد و گفت: «آمریکا باعث و بانی تحرکات و ناآرامیهاست و با فروش سلاح و کشتیهای جنگی به تایوان به صلح منطقه آسیب میرساند. چین مخالفت قاطع خود را اعلام میکند و اقداماتی برای مقابله انجام خواهد داد.»
در ادامه این بیانیه نیز آمده است: «دخالت در استقلال تایوان ورود به یک بنبست است، زیرا چین هرگونه توطئهای از این دست را از بین خواهد برد. عزم و اراده چین برای حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی تزلزل ناپذیر است.»
پیش از این آمریکا با اعلام آنکه در طول ۴ روز گذشته چین بیش از ۱۵۰ جنگنده را بر فراز منطقه دفاعی تایوان به پرواز در آورده است، مدعی شده بود: «چنین اقداماتی باعث افزایش تنش بر سر تایوان است.»
چین، تایوان را بخشی از خاک خود میداند و بارها اعلام کرده در صورتی که این منطقه به طور رسمی استقلال خود را اعلام کند آمادگی دارد که همین حالا وارد جنگ با آن شود.
جمعه هفته گذشته، وزارت دفاع تایوان از درگیری میان جنگندههای تایوان با ۱۸ فروند جنگنده جی – ۱۶، چهار جنگنده اس یو – ۳۰ و دو بمب افکن اچ – ۶ با قابلیت حمل کلاهک هستهای و یک هواپیمای نظامی متعلق به دولت چین خبر داد.
دریای جنوبی چین به عنوان یکی از گذرگاههای آبی استراتژیک بین الملل مورد مناقشه جدی میان چین و کشورهای این منطقه است. چین این منطقه را تحت حاکمیت خود میداند، در حالی که تایوان با حمایت آمریکا با این امر مخالف است.
مقامات چین بارها واشنگتن را دلیل اصلی اختلافات سیاسی میان تایوان و چین معرفی کردهاند. به طور مثال، به تازگی «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در سخنانی تفرقهانگیز اعلام کرد واشنگتن نگران تحرکات جنگندههای چینی علیه پدافند هوایی تایوان است و مدعی شد: «آمریکا عمیقا نگران این اقدامات تحریکآمیز چین در نزدیکی تایوان است چرا که این تحرکات باعث بیثباتی و پیامدهای غیر قابل پیشبینی برای صلح این منطقه است. واشنگتن این تحرکات را به شدت محکوم میکند.»
«جان مرشایمر» استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی، جنگ محدود هستهای میان آمریکا و چین در دریای چین جنوبی را محتمل میداند. او بر این باور است که ظهور چین به عنوان یک هژمونی منطقهای به صورت صلح آمیز نخواهد بود، زیرا آمریکا این موضوع را نمیپذیرد و احتمال تقابل دو طرف زیاد است.
انتهای پیام/