به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه واکسن مالاریا RTS، S/AS۰۱ را تایید کرد، اولین واکسن علیه بیماری ناشی از پشه که سالانه بیش از ۴۰۰۰۰۰ نفر را از بین میبرد که بیشتر آنها کودکان آفریقایی هستند.
این تصمیم پس از بررسی برنامه آزمایشی مستقر از سال ۲۰۱۹ در غنا، کنیا و مالاوی انجام شد که بیش از دو میلیون دوز واکسن به آن داده شد، اولین بار توسط شرکت دارویی GSK در سال ۱۹۸۷ ساخته شد.
تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت پس از بررسی شواهد آن کشورها، WHO استفاده گسترده از اولین واکسن مالاریا در جهان را توصیه میکند.
WHO در بیانیهای اعلام کرد که استفاده گسترده از واکسن در بین کودکان در صحرای آفریقا و سایر مناطق مستعد انتقال مالاریا از متوسط تا زیاد را توصیه میکند.
بسیاری از واکسنها علیه ویروسها و باکتریها وجود دارد، اما این اولین بار بود که WHO برای استفاده گسترده از واکسن علیه انگل انسانی توصیه کرد.
پدرو آلونسو، مدیر برنامه جهانی مالاریای WHO میگوید: از دیدگاه علمی این یک پیشرفت بزرگ است.
این واکسن علیه پلاسمودیوم فالسیپاروم (یکی از پنج گونه انگلی و کشندهترین نوع آن) عمل میکند. علائم مالاریا شامل تب، سردرد و درد عضلانی، سپس چرخه لرز، تب و تعریق است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، هر دو دقیقه یک کودک بر اثر مالاریا میمیرد. قبل از اینکه واکسن تازه توصیه شده به کودکان آفریقایی برسد، گام بعدی تامین مالی خواهد بود.
کیت اوبراین، مدیر بخش WHO میگوید: این گام مهم بعدی خواهد بود، سپس ما برای مقیاس دوزها و تصمیم گیری در مورد اینکه واکسن در کجا مفیدتر خواهد بود و چگونه استفاده میشود، آماده میشویم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/