مدیر آب‌های زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: در سال‌های اخیر دو هزار کنتور هوشمند در چاه‌های آب فعال استان اردبیل نصب شده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، داور بسطام، مدیر آب‌های زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: با هدف تعادل‌بخشی در دشت اردبیل و جلوگیری از بهره‌برداری‌های غیرمجاز تاکنون بیش از ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان اردبیل مسدود و پلمب شده است.

او تصریح کرد: ما به شدت مراقبت‌های لازم را از منابع موجود انجام می‌دهیم تا زمینه بهره‌برداری صحیح و درست از این منابع ارزشمند فراهم آمده و از هرگونه برداشت‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

مدیر آب‌های زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل از شناسایی ۹۰ حلقه چاه غیرمجاز برای مسدود و پلمب کردن آن خبر داد و گفت: استان اردبیل رتبه اول را در فعالیت‌های مرتبط با مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز دارد تا جلوی وضعیت بحرانی و تشدید این شرایط خطرناک در دشت اردبیل گرفته شود.

بسطام با بیان اینکه در سطح استان اردبیل بیش از شش هزار و ۷۰۰ حلقه چاه حفر شده است، افزود: بیش از ۷۰ درصد این چاه‌ها برای مصارف کشاورزی است که عمدتاً در دشت اردبیل و شهرستان‌های اطراف حفر شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

او در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: برای کنترل برداشت از این چاه‌ها دو هزار کنتور هوشمند به صورت آب و برق در این چاه‌ها نصب شده تا زمینه بهره‌برداری صحیح و اصولی از آن‌ها فراهم آید.

مدیر آب‌های زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل فعالیت ۲۲ اکیپ نظارتی و کنترلی را در این حوزه یادآور شد و اضافه کرد: در کنار مسدود کردن ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سال‌های اخیر با تلاش این اکیپ سعی کردیم تا تقلیل منسوبات را در ۳۰۰ حلقه چاه نیز انجام دهیم تا جلوی اضافه برداشت گرفته شود.

بسطام ضرورت فرهنگ سازی مناسب در مصرف بهینه آب را در شرایط خشکسالی یادآور شد و بیان کرد: سعی و تلاشمان بر این است تا به اشکال مختلف رفتار بهره‌برداران را اصلاح کرده و از سوءاستفاده و برخی برداشت‌های غیرمجاز جلوگیری کنیم.

او با بیان اینکه عمده چاه‌های مورد استفاده در محدوده دشت اردبیل در حوزه کشاورزی است، ادامه داد: از سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه حفر شده در محدوده دشت اردبیل بیش از دو هزار و ۲۰۰ حلقه برای بهره‌برداری کشاورزی است.

مدیر آب‌های زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در ادامه سخنان خود اظهار کرد: برای جلوگیری از بحران فرونشست آب در دشت اردبیل و کنترل و جلوگیری از افت آب‌خوان در این دشت، تلاشمان بر این است تا تغذیه طبیعی و همچنین سایر راهکار‌ها را در این حوزه هدف‌گذاری کنیم تا بیش از این شاهد خسارت در این محدوده نباشیم.

بسطام تصریح کرد: عدم تعادل در منابع و مصارف در دشت اردبیل زمینه‌ای را فراهم کرده تا بیلان منفی را در دشت اردبیل شاهد باشیم که قطعاً با راهکار‌های مناسب سعی و تلاشمان بر کنترل وضعیت موجود و بهبود شرایط آب‌های زیرزمینی است.

انتهای پیام/ح

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.