زلفی گل درباره چرایی و هدف نهایی از تاسیس معاونت فناوری در وزارت علوم توضیح داد.

محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چرایی ایجاد معاونت فناوری در وزارت علوم گفت: در حال حاضر مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری زیر مجموعه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم هستند.

او افزود: این در حالی است که دایره فعالیت این معاونت فعلی بسیار زیاد است. ما با اجرایی کردن این طرح به دنبال این هستیم که بتوانیم در راستای تولید ثروت از دانش و توسعه نوآوری جدی‌تر عمل کنیم.

زلفی گل تصریح کرد: معاونت فناوری جز اساسنامه وزارت علوم مصوب مجلس سال ۱۳۸۳ است که تاکنون مغفول مانده است.

وزارت علوم باید زمینه ساز تولید ثروت از دانش باشد

او بیان کرد: حجم فعالیت‌های معاونت پژوهشی و فناوری بسیار بالا بوده و عمده این فعالیت‌ها طی سال‌های اخیر به امور پژوهشی اختصاص یافته و متاسفانه امور فناوری به گونه‌ای مغفول مانده و این کاستی هم اکنون بیداد می‌کند. به خصوص با توجه به خواست مردم و نخبگان با عنایت به تولیدات علمی و کسب عناوین علمی معتبر در جهان و عدم مشاهده تولیدات علمی در صنعت و جامعه، این احساس نیاز بیش از پیش بروز پیدا کرده که وزارت علوم باید نقشی پیش‌رو و تعیین‌کننده در حل مشکلات صنعت و جامعه و زمینه‌سازی تولید ثروت از دانش ایفا کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در واقع معاونت فناوری حلقه‌ای مغفول در زنجیره علم و پژوهش به سمت صنعت، جامعه و پیشرفت است که امیدواریم بتوانیم این حلقه مهم و حیاتی را ایجاد و توسعه دهیم.

زلفی گل گفت: در ساختار جدید وزارت علوم، تمرکز معاونت پژوهشی روی پژوهش‌های بنیادی، توسعه‌ای و کاربردی با تاکید بر پژوهش تقاضامحور است، به نحوی که ایده‌های پژوهشی اولیه بر اساس نیاز‌های جامعه و صنعت مورد حمایت قرار گرفته تا به پختگی و آمادگی لازم جهت ورود به صنعت و جامعه برسند. این در حالی است که در معاونت فناوری ایده‌های هدایت و حمایت شده در طرح‌های تحقیقاتی تقاضامحور، پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی و ایده‌های رشد یافته در مراکز نوآوری به سمت صنعت، جامعه و در واقع بازار هدایت و حمایت خواهند شد.

او افزود: در این میان مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری نقش تعیین کننده‌ای خواهند داشت. تسهیل ارتباط موثر دانشگاهیان اعم از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و محققین با صنعت و جامعه، حمایت از تولید و تجاری سازی محصولات، تشویق و تسهیل حضور دانشگاهیان در شرکت‌های دانش بنیان و افق گشایی فرهنگی با حمایت از نوآوری در هنر و علوم انسانی برخی از چارچوب‌های معاونت جدید خواهد بود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیشتر بر روی حلقه‌های نهایی زنجیره دانش به ثروت یعنی شرکت‌های دانش بنیان و مشخصا محصولات نهایی این شرکت‌ها است، ولی ما در وزارت علوم محصولات (از جمله در حوزه فرهنگ و هنر) را از ابتدای شروع کار (آموزش، شکل‌گیری ایده، پژوهش، نوآوری و فناوری) تا هدف نهایی یعنی رسیدن به اقتصاد دانش بنیان و حل نیاز‌های کشور را مورد توجه و حمایت قرار می‌دهیم.

او در پایان در خصوص هم پوشانی فعالیت‌های وزارت علوم با معاونت علمی فناوری در ایجاد معاونت فناوری در داخل وزارت علوم گفت: در خصوص این زمینه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اختلاف نداریم، بلکه تمام فعالیت‌ها را رصد کرده و آن‌ها را پشتیبانی می‌کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Korea (Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۷ مهر ۱۴۰۰
سیستم مدیریت وزارت خونه ها ملوک الطوایفی هست .
هرکی میاد دفترو دستک خودش رو میزاره با طایفه خودش