به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: برای تامین آب مورد نیاز مردم سیستان چند هدف را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه استخراج آب ژرف، انتقال آب از دریای عمان، جلوگیری از تبخیر آب چاه نیمهها و پیگیری حق آبه هامون از مهمترین اهداف برای تامین آب مورد نیاز منطقه است گفت: برای حق آبه تالاب هامون از افغانستان دیگر به ۱۲۰ میلیون متر مکعب راضی نخواهیم بود.
دهمرده بیان کرد: در برآورد اولیه برای آبهای ژرف نیز پیش بینی شده است که ۲ هزار میلیارد آب از این چاهها برداشت شود، همچنین تعداد ۱۰۰ چاه ژرف در سیستان جانمایی شده است که با حفر این تعداد چاه این پروژه تکمیل میشود.
وی اظهار کرد: وابستگی به رودخانه هامون خطا است و هر فردی که مردم را به این سمت و سو سوق دهد سیستان فروشی کرده است، ما باید کاری کنیم که زیر بار منت افغانها نباشیم.
نماینده مردم سیستان ادامه داد: لایه به لایه آبهای ژرف مورد مطالعه قرار گرفته و تمام شایعات پیرامون آن رد شده است اینکه برخیها میگویند با حفر این چاهها زمین نشست خواهد کرد و یا باعث کمبود آبهای زیر زمینی خواهد شد دروغ است چرا که دانش آبهای ژرف در ایران تا کنون وجود نداشته و کسی نمیتواند دراین رابطه ادعایی مطرح کند.
وی خاطرنشان کرد: آبهای ژرف آبی جاری است که پس از برداشت بلافاصله جایگزین خواهد شد، سرچشمه این آب از کوههای هندوکش در کشور همسایه است و به گفته کارشناسان از آب شرب امروزی نیز بسیار جوانتر است.
دهمرده تصریح کرد: برخیها نمیخواهند سیستان آباد شود و برای همین جلوی بسیاری از کارهای بزرگ چوب لای چرخ میگذارند آنها انتظار دارند تا شرایط سیستان به گونهای پیش برود که مردم این منطقه را ترک کنند.
وی گفت: بسیاری از این افراد حتی سیستانیهایی هستند که منافع خود و مال دنیا را به منافع مردم ترجیح داده اند.
دهمرده همچنین با اشاره به پروژه میل نادر گفت: برای نیروگاه بادی تولید برق میل نادر ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه امسال در نظر گرفته شده است و همین مقدار بودجه نیز برای آبهای ژرف تامین شده است.
دکتر دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال تقسیم استان نیز گفت؛ تمامی استانداران درقید حیات پس از انقلاب موافق طرح تقسیم استان هستند و آن را لازمه رسیدگی بهتر به شرایط حاد استان میدانند، تمام تلاشمان را جهت تصویب طرح تقسیم استان در مجلس یازدهم بکار بسته ایم.
وی بیان داشت؛ یکی از راههای رسیدگی بهتر به وضعیت استان پهناور سیستان و بلوچستان تقسیم استان میباشد، برای این منظور طرح تقسیم استان به چهار استان را بصورت کارشناسی شده در کمیسیونهای مربوطه ارائه کرده ایم و مورد موافقت کمیسیونهای تخصصی نیز قرار گرفته است، برخی ابتدا مخالفت میکردند، اما با ادله کافی بسیاری از مخالفین را نیز به جمعموافقین کشاندیم و انشاءالله بزودی نیز در مجلس یازدهم به رای گذاشته میشود و رای هم خواهد آورد تا این طرح نیز در کنار چاههای ژرف، طرح انتقال آب و بسیاری از طرحهای در دست پیگیری زمینه توسعه هرچه سریعتر سیستان را فراهم آورد.
انتهای پیام/ع