به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، اسدی مدیر جهادکشاورزی شهرستان اهر گفت: در شهرستان اهر ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ سیب (اعم از بارور و غیر بارور) وجود دارد که ۵۰۰ هکتار آن به سیب بومی قره قرمز یا قیزیل (شکی آلماسی) و مابقی آن به ارقام لبنانی قرمز و لبنانی زرد و سایر ارقام اختصاص دارد.
او افزود: برداشت سیب در شهرستان اهر با برداشت سیب بومی قره قرمزی از اواسط مرداد ماه در منطقه ورگهان شروع و بعد با برداشت سایر ارقام تا اواخر مهر ماه ادامه مییابد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اهر گفت: سالانه ۱۴۰ هزار تن سیب در شهرستان اهر برداشت میشود که امسال با توجه به تگرگ، تندباد و سایر مخاطرات میزان برداشت ۱۲۰ هزار تن خواهد بود.
او افزود: از جمله عوامل محدود کننده تولید سیب در شهرستان اهر، بالا بودن هزینه کارگری، نهادههای تولید مانند سبد میوه، کودها و سموم شیمیایی و همچنین هزینه سردخانه، ظرفیت کم سردخانههای شهرستان که پاسخگوی تولید نبوده و مشکل بازاریابی و صادرات به سایر کشورها میباشد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اهر گفت: در سالهای اخیر که با کمبود بارندگی و پایین رفتن آب پشت سدها و کاهش ارتفاع سطح آبهای زیرزمینی مواجه هستیم، آنچه که در بخش کشاورزی و خصوصا باغبانی در اولویت قرار میگیرد استفاده بهینه از آب موجود و در دسترس که در این راستا قدم اول استفاده از آبیاری تحت فشار و قطرهای نمودن باغات موجود و جدیدالاحداث بوده و در قدم دوم اجرای طرحهای تحقیقاتی و احداث باغات الگویی گونههای سازگار با شرایط اقلیمی منطقه با نیاز کم آبی مانند زعفران، گل محمدی، پسته، بادام، انگور و ... و همچنین استفاده از کمپوست ها، ورمی کمپوست و سوپر جاذبها در باغات میباشد که در جهت نیل به بهره وری بیشتر در باغات و افزایش راندمان با توجه به شرایط خشکسالی بسیار حائز اهمیت میباشد که در سال زراعی امسال در ۱۰۰ هکتار از باغات شهرستان کمپوست و ورمی کمپوست بکار برده شده است.
اسدی افزود: امروزه سیاست باغبانی شهرستان تغییر الگوی کشت و حرکت به سوی احداث باغات متراکم در تمام درختان میوه و همچنین استفاده از روشها و سیستمهای نوین است که باعث افزایش کمی و کیفی محصولات باغی می شود چرا که سیستم کشت متراکم با استفاده از درختان پا کوتاه و نیمه پا کوتاه دارای مزایای متعددی نظیر زود بار دهی، عملکرد بالا در واحد سطح (کاشت تعداد زیادی درخت در هکتار)، بالا بردن کیفیت میوه، کارایی بیشتر نیروی کارگری و استفاده بهینه از نهادههای کشاورزی میباشد.
انتهای پیام/ک