رایج‌ترین شیوه کلاهبرداری در فضای مجازی زمانی است که افراد برای خرید یک جنس خاص، بدون این که کالا را دیده باشند، بیعانه پرداخت کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شاید امکان جلوگیری از کلاهبرداری وجود نداشته باشد، اما به طور قطع می‌شود جامعه را در برابر آن واکسینه کرد.

آموزش جامعه و آشنایی شهروندان با شگرد‌های کلاهبرداری و افزایش هوشیاری افراد برای قرار نگرفتن در دام کلاهبرداران مهمترین اقدامی است که می‌تواند آمار قربانیان کلاهبرداری را به حداقل برساند.


بیشتربخوانید


با توسعه کاربران فضای سایبر، کلاهبرداران نیز توجه خود را معطوف به طراحی و اجرای شیوه‌های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی کرده اند.

رایج‌ترین شیوه کلاهبرداری در فضای مجازی مربوط به زمانی است که افراد برای خرید یک جنس خاص، بدون این که کالا را دیده یا سالم بودنش را آزموده باشند، تصمیم می‌گیرند بیعانه پرداخت کنند.

در این موارد ممکن است فروشنده از افراد مختلف بیعانه بگیرد و بعد از دریافت پولی که مدنظرش است، گوشی تلفنش را خاموش کند.

یکی دیگر از شیوه‌های کلاهبرداری آن است که کلاهبردار با زیرکی خودش را به جای فروشنده اصلی معرفی کند. به این شکل که مثلا پس از خرید یک گوشی تلفن همراه از فروشنده می‌خواهد که آن را با پیک به دستش برساند و پول را هم به پیک تحویل می‌دهد.

فروشنده با خیال راحت این کار را انجام می‌دهد و به پیک نیز اعلام می‌کند که حتما بعد از دریافت وجه نقد، گوشی را تحویل دهد.

تا این جای کار مشکلی نیست و همه‌چیز روی اصول پیش می‌رود. تا این که فرد کلاهبردار شماره پیک را جهت هماهنگی از فروشنده دریافت می‌کند و پس از تماس با او می‌گوید خریدار پول را برایش کارت به کارت کرده و او فقط گوشی را تحویل دهد.

پیک موتوری از همه‌جا بی‌خبر این کار را می‌کند و به همین سادگی گوشی از دست می‌رود. فردی با این شیوه نزدیک ۲۰۰میلیون تومان کلاهبرداری کرده بود.

حتما در شبکه‌های اجتماعی جمله «چیزی که سفارش می‌دهید؛ چیزی که تحویل می‌گیرید» را زیاد خوانده‌اید. این جمله حکایت از غش در معامله دارد و از دیگر روش‌های کلاهبرداری مجازی است.

این که فردی عکس کالایی را در سایت می‌گذارد، خریدار به استناد عکس آن را می‌خرد، اما در نهایت زمانی که کالای مورد نظرش را دریافت می‌کند، متوجه می‌شود کالایی که سفارش داده با چیزی که دریافت کرده زمین تا آسمان فرق دارد.

مورد دیگری که بهتر است در معاملات واقعی هم خیلی از آن استفاده نکنید و به اعتمادش قدم برندارید چک است. به طورکلی بهتر است در معاملات از پول نقد یا کارت به کارت حضوری استفاده کنید. در کلاهبرداری با چک شاید فرد متخلف شناسایی و حتی دستگیر هم بشود، اما در اکثر مواقع باعث نمی‌شود قربانی به حق و حقوقش برسد.

امهم‌ترین اصل برای مصون ماندن از تله کلاهبرداران این است که در خرید‌های آنلاین به افراد اعتماد بی‌جا نکنید. اجناس را حضوری، پس از بازدید و چک کردن بخرید و پولش را ترجیحا نقد بپردازید یا همان لحظه کارت به کارت کنید.

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.