به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، سارا اخوت معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی گلستان گفت: در جلسه اخیر شورای ملی ثبت میراثفرهنگی ناملموس که در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، هفت میراث ناملموس از استان گلستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
معاون میراثفرهنگی استان گلستان ضمن تشریح این آثار، گفت: موسیقی مقامی کتول از مهمترین آثاری بود که در این جلسه از شورای ملی میراث فرهنگی ناملموس در فهرست آثار میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.
او افزود: با توجه به پتانسیل موسیقی مقامی کتول و همچنین وجود اساتید و مفاخر بسیاری در این منطقه، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان بهعنوان متولی ثبت آثار واجد ارزش استان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ثبت ملی موسیقی کتول به نام استان گلستان را در دستور کار قرار داد و در جلسه اخیر کمیته میراثفرهنگی ناملموس وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، موسیقی مقامی کتولی در فهرست آثار میراث ناملموس ملی به ثبت رسید.
اخوت بیان کرد: موسیقی کتولی بهعنوان یک هنر ریشهدار، یکی از مهمترین و کهنترین موسیقیهای نواحی ایرانی است که طی سالها در این منطقه نواخته میشده و هماکنون نیز ازجمله مقامهای موسیقایی مهم کشور است که اساتید و هنرمندان بسیاری در معرفی و انتقال آن به نسل امروز نقشآفرینی کردهاند.
او افزود: قیطان بافی قوم قزلباش، مهارت تهیه و کارکرد لباس عروس قزاق، فن و مهارت ساخت تنورهای سنتی، مهارت پخت غذای سنتی چکدرمه قوم ترکمن، مهارت پخت غذای سنتی کامجدان شاهکوه و مراسم آیینی سنتی وادوش از دیگر آثار ثبتشده استان گلستان در این دوره هستند.
معاون میراث فرهنگی استان گلستان یادآور شد: پیشازاین ۸۶ اثر در حوزه میراثفرهنگی ناملموس از استان گلستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود که با ثبت این هفت اثر، مجموع میراثفرهنگی ناملموس استان گلستان در فهرست آثار ملی به ۹۳ اثر رسید.
او اظهار امیدواری کرد با ثبت آثار فرهنگی، تاریخی، طبیعی، صنایعدستی، میراث معنوی و ناملموس استان گلستان و معرفی هر چهبهتر آن، گامهای ارزندهای در راستای حفظ و احیای این مواریث ارزشمند برداشته شود.
لوح ثبتی این آثار ناملموس ملی پس از طی تشریفات قانونی از طرف وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی صادر و به استان ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام/ق