به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،رسول امینی کارشناس امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان عمده محصولات خشکباری در استان را مربوط به محصول گردو، بادام، کشمش و مویز دانست و گفت: کشاورزان استان همزمان با برداشت میوه از سطح باغات با خشک کردن مقداری از محصول ضمن ایجاد یک ذخیره زمستانی، ارزش افزوده قابل توجهی هم برای خود مهیا میکنند.
امینی افزود: از باغات زردآلو، بادام، پسته و انجیر نیز مقداری خشکبار قابل استحصال است و جمعا در سال زراعی ۹۹، ۳۰ هزار تن انواع محصولات خشکباری از سرجمع باغات استان بدست آمده است.
او گفت: در حال حاضر هیچ واحدی در خصوص تولید محصولات خشکباری فعالیت ندارد و تمامی فرایند فراوری این محصول به همان روش سنتی انجام میگیرد.
کارشناس امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به کیفیت مطلوب و مناسب خشکبار استان کردستان گفت: ۲۰ درصد از خشکبار تولیدی در داخل بازار استان مصرف شده و ۷۰ درصد آن به استانهای تهران و جنوبی کشور فرستاده می شود.
امینی هم چنین اظهار داشت : ۱۰ درصد آن نیز از طریق مرز سیرانبند بانه و مریوان صادر می شود.
انتهای پیام/م