۹۶ معلول ذهنی آموزش پذیر در ۱۰ واحد خانه‌های کوچک تحت نظارت بهزیستی خراسان رضوی ساماندهی شده و بیش از نیمی از آنان به استقلال نسبی رسیده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حمیدرضا علیزاده معاون توانبخشی مراکز شبانه‌روزی بهزیستی خراسان رضوی گفت: ۶ واحد از مراکز توانبخشی در مشهد، دو تا در چناران و دو واحد در تربت حیدریه مستقر هستند.

او افزود: ماهانه دویست و هفتاد و پنج میلیون تومان برای این خانه‌ها یارانه پرداخت می‌شود.

معاون توانبخشی مراکز شبانه‌روزی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: در مراکز شبانه‌روزی برای معلولین ذهنی عادی ماهانه ۲ میلیون تومان، برای معلولین ذهنی مجهول الهویه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و برای افراد دارای خانواده دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شهریه نگهداری و توانبخشی در نظر گرفته شده است.

علیزاده با اشاره به اینکه در مجموع مراکز شبانه‌روزی دو هزار و ۴۶۶ نفر نگهداری و توانبخشی می‌شوند بیان کرد: ۲۸۶ نفر از این مددجویان زیر ۱۴ سال هستند.

او تصریح کرد: یارانه مراکز شبانه‌روزی در هر ماه ۴ میلیارد تومان و در مراکز زیر ۱۴ سال ۵۵۰ میلیون تومان می‌باشد که در مجموع تمام مراکز معلولین ذهنی در استان حدود ۵ میلیارد تومان یارانه توسط بهزیستی پرداخت می‌شود.

معاون توانبخشی مراکز شبانه‌روزی بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: در این ۵ سال که تعداد مراکز از دو به ۱۰ مرکز افزایش یافته، موفقیت‌های خوبی در مستقل‌سازی و اجتماعی کردن مددجویان دارای معلولیت ذهنی خفیف داشته‌ایم که حتی بعضی از آن‌ها ازدواج کرده و دارای خانواده شده‌اند.

علیزاده اظهار کرد: تعدادی از این مددجویان در حال تحصیل در مدارس بیرون از مراکز هستند و همچنین تعدادی از آنان در مراکز تولیدی و خدماتی مشغول کار شده‌اند.

او افزود: سیاست و برنامه‌ی اصولی و راهبردی بهزیستی، توانبخشی واقعی و پرهیز از مرکز محوری است و تنها مددجویانی در مراکز باقی می‌مانند که هیچ رویکردی مبنی بر توانبخشی، توانمندسازی و مستقل‌سازی در مورد آن‌ها جواب ندهد و تنها راه، نگهداری از آن‌ها در مراکز باشد.

معاون توانبخشی مراکز شبانه‌روزی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: اکثریت مددجویان ذهنی مراکز شبانه‌روزی و خانه‌های کوچک، بی‌سرپرست هستند یا اینکه توان پرداخت هزینه‌های نگهداری در مراکز را ندارند و هزینه‌های توانبخشی، توانمندسازی، حرفه‌آموزی، کمک هزینه اشتغال، کمک هزینه تحصیل و ازدواج هم توسط بهزیستی و خیرین تأمین می‌گردد.

علیزاده بیان کرد: بهترین مکان برای رشد توانمندی‌های افراد در خانواده می‌باشد لذا باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد که معلولین ذهنی به جای نگهداری در مرکز و خانه‌های کوچک، توسط خانواده‌هایشان مورد پذیرش قرار گیرند.

انتهای پیام//م.ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار