طبق توافق جدید قرار است ناسا و مرکز تحقیقات فضایی آکادمی علوم لهستان در ماموریت هلیوفیزیک همکاری داشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از princeton، ناسا و وزارت علوم و آموزش عالی جمهوری لهستان توافق کردند که در ماموریت هلیوفیزیک این سازمان، کاوش، نقشه برداری و شتاب بین ستاره‌ای (IMAP) که توسط دیوید مک کوماس، استاد علوم اخترفیزیکی پرینستون هدایت می‌شود، همکاری کنند. این توافقنامه به مرکز تحقیقات فضایی آکادمی علوم لهستان اجازه می‌دهد تا یکی از ۱۰ ابزار IMAP و سازه بادی خورشیدی جهانی (GLOWS) را طراحی کرده و بسازد. همچنین باید پشتیبانی زمینی از این برنامه و پرسنل لازم برای حمایت از این ابزار و IMAP را ارائه دهد.

ماموریت فضایی

مک کوماس، محقق اصلی IMAP و معاون رئیس آزمایشگاه فیزیک پلاسما در پرینستون می‌گوید: "من و همکارانم در لهستان تقریبا دو دهه در این زمینه فعالیت کرده ایم. خوشحالم که آن‌ها این ابزار را به عنوان بخشی از ماموریت IMAP می‌سازند. مشارکت آن‌ها در تیم ارزشمند است و من از این رابطه استقبال می‌کنم."

علی کسام رمتولا، معاون دانشگاه در امور بین الملل و عملیات گفت: " کشف و نوآوری مرز نمی‌شناسد. این توافق هم ماهیت بین المللی تحقیقات فضایی مدرن و هم تعهد عمیق پرینستون برای ایجاد روابط با مردم و ملت‌های سراسر جهان را برجسته می‌کند." IMAP قرار است زودتر از فوریه ۲۰۲۵ راه اندازی شود و قصد دارد هلیوسفر خورشید یا همان حجم فضایی که توسط باد خورشیدی پر می‌شود و ذرات به طور مداوم از خورشید بیرون می‌آیند را مشاهده و نقشه برداری و نحوه تعامل آن با سایر مناطق کهکشان را مطالعه کند.

ماموریت هلیوفیزیک

کاربرد‌های هلیوسفر

هلیوسفر به طور موثر با استفاده از باد خورشیدی که از خورشید و سیارات تا فاصله سه برابر پلوتو قبل از برخورد با محیط بین ستاره‌ای عبور می‌کند یک حباب غول پیکر را در اطراف خورشید و سیارات آن تشکیل می‌دهد. منطقه مرزی در لبه هلیوسفر از تابش شدیدتر فضای بین ستاره‌ای محافظت می‌کند. ممکن است این منطقه در ایجاد یک منظومه شمسی قابل سکونت نقش داشته باشد و در برنامه‌های ناسا برای اکتشاف در ماه و مریخ بسیار مهم است.

برنامه GLOWS چیست؟

برنامه GLOWS نور را در حال پرتاب شدن از هیدروژن در فضای بین سیاره‌ای مشاهده می‌کند تا تغییرات در باد خورشیدی غنی از هیدروژن که از خورشید سرازیر می‌شود را تشخیص داده و هیدروژن وارد شده از فضای بین ستاره‌ای را شناسایی کند. GLOWS و ۹ ابزار دیگر IMAP به دانشمندان در درک بهتر فیزیک بنیادی هلیوسفر که به نوبه خود اطلاعات مربوط به فضا در سراسر جهان را ارائه می‌دهد، کمک می‌کند. این اولین باری است که لهستان یک دستگاه کامل برای ناسا می‌سازد و قرار است طولانی مدت همکاری مشترکی داشته باشند. استیو یورچیک یکی از مدیران ناسا، می‌گوید: " سابقه همکاری با لهستان به سال ۱۹۶۲ برمی گردد. ما از حمایت لهستان از IMAP قدردانی می‌کنیم و با هم تلاش می‌کنیم تا محیط فضایی خود را بهتر از گذشته کشف و درک کنیم."

فضای بین سیاره‌ای

این توافق نامه همکاری ناسا با لهستان را در زمینه دو فعالیت علمی خود از جمله مطالعه هلیوفیزیک، خورشید و چگونگی حرکت آن در محیط فضایی پویا که می‌تواند بر فضانوردان و فناوری در فضا تأثیر بگذارد، گسترش می‌دهد. IMAP علاوه بر مطالعه ماهیت اساسی منظومه شمسی، روش‌های جدیدی را برای پیش بینی آب و هوای فضا از طریق مشاهدات واقعی از محیط فضایی به اپراتور‌های روی زمین ارسال می‌کند.

منظومه شمسی

یرجی دوشینسکی، رئیس آکادمی علوم لهستان می‌گوید: " مرکز تحقیقات فضایی آکادمی علوم لهستان سال هاست که در مورد هلیوسفر تحقیق می‌کند و دارای بالاترین استاندارد تحقیقات فضایی است." آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز در لورل مریلند، فضاپیمای IMAP را ساخته و ماموریت ناسا را انجام می‌دهد. IMAP پنجمین ماموریت در مجموعه برنامه‌های کاوشگر زمینی ناسا (STP) است. دفتر برنامه هلیوفیزیک در مرکز پرواز‌های فضایی گودارد ناسا در گرینبلت مریلند، برنامه STP را برای بخش هلیوفیزیک اداره ماموریت علمی ناسا مدیریت می‌کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار