به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حجت الاسلام محمود محمدی ،رییس دادگستری شهرستان زرند در نشستی با موضوع بررسی راهکارهای استفاده از ظرفیت صلح و سازش در جهت کاهش جمعیت کیفری در محل دادگستری زرند که با حضور مسئولان قضایی، رئیس اداره زندان و اعضای شوراهای حل اختلاف شهرستان زرند برگزار شد، گفت: یکی از ارکان با اهمیت سند تحول قضایی، توجه به صلح و سازش با استفاده بهینه از ظرفیت شوراهای حل اختلاف، نهادهای مردمی و میانجیگری است.
رییس دادگستری شهرستان زرند گفت: ۲۳ درصد پروندههای ارجاعی به شوراهای حل اختلاف زرند در شش ماهه ابتدای امسال به صلح و سازش منجر شده است.
او اظهار داشت: میطلبد شوراهای حل اختلاف به وظیفه ذاتی خود که حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش است، بیشتر توجه نموده و شاهد افزایش آمار صلح و سازش در پروندههای ارجاعی شوراهای حل اختلاف را داریم.
رییس دادگستری شهرستان زرند با بیان اینکه ۱۰ هزار و ۵۶۰ فقره پرونده در شش ماهه ابتدای سال در حوزه قضایی زرند ثبت شده است، گفت: باتوجه به بافت مذهبی شهرستان که مسائل دینی و مذهبی در فرهنگ مردم قابل مشاهده است؛ متاسفانه موضوع صلح و سازش با وجود اینکه اسلام دینی مبتنی بر صلح و دوستی است و موضوعی کاملاً مستدل بر اساس آیات قرآنی و روایات ائمه معصوم (ع) است در شهرستان مغفول مانده است.
این مقام قضایی گفت: نیاز به فرهنگ سازی جدی از طرف مدیران و متولیان دستگاههای دولتی و غیر دولتی ائمه جماعات دانشگاهیان فرهنگیان و ... است تا بتوانیم صلح و سازش را در شهرستان بگونهای نهادینه کنیم که به وظیفهای همگانی مبدل شود که ره آورد آن امنیت پایدار در شهرستان و بالتبع انگیزه بیشتر سرمایه گذاری در شهرستان توسط سرمایه گذاران و پیشرفت فرهنگی و اجتماعی – اقتصادی شهرستان خواهد بود.
او در پایان به تقویت واحدهای سازشی همچون واحد مصلحین و حکمین قرآنی اشاره کرد و گفت: امید میرود با برگزاری دورههای آموزشی برای سرگروههای مصلحین و اجرای برنامههای مصلحین در مساجد، شاهد کاهش پروندههای ثبت شده در مراجع قضایی باشیم.
انتهای پیام/ی