به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی گفت: اتاق تعاون به عنوان نماینده بخش تعاون نقش مهمی در افزایش سهم تعاون در تولید و اشتغال در بحث صادرات دارد.
او ادامه داد: در وزارت جهاد به اتاق تعاون اعتقاد داریم. در بحث بازار رسانی اتاق تعاون و مجموعههای وابسته میتوانند کمک کنند و قبول داریم که تا امروز از آن به نحو درستی استفاده نشده است. همچنین در حوزه اقتصاد ظرفیتهای بخش تعاون پیدا نشده است.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: یکی از وظایف بخش تعاون، کشاورزی و دامپروری است و اتاق تعاون بیشترین تعامل را با بخش کشاورزی و دامپروری دارد.
ساداتی نژاد گفت: وزارت جهاد اتاق تعاون را به عنوان همکار خود می داند و می تواند نقش مهمی از اقتصاد کشاورزی را داشته باشد. باید در این زمینه گفتوگوهای بیشتری انجام شود و همکاریهای صورت گیرد. خواهش من این است که ارتباط تنگاتنگی بین اتاق تعاون ایران و سازمان تعاون روستایی شکل بگیرد.
او افزود: هیچ تفاوتی بین مجموعههای اتاق تعاون باشد. باید تشکلهای موازی را هماهنگ کنیم و باید این مزیتها کنار هم باشند تا قدرت در این بخش دیده شود و اگر این کار صورت نگیرد، باعث ایجاد رقابت می شود و به جای کمک، ضرر به اقتصاد کشور می زند.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی باید این انجمنها در عملکرد به یک وحدت عمل برسند تا تصمیم واحدی گرفته شود. علاقهمند هستیم که امور را به تشکلها و اتحادیهها واگذار کنیم، ولی باید بستر آن فراهم شود و زیرساخت مناسب وجود داشته باشد.
ساداتی نژاد اظهار کرد: به طور مثال این کار در صنایع لبنی واگذار شد به عنوان آزمون که می توان این محصولات لبنی را کاهش قیمت داد و آنها گفتند که میشود قیمت این سه اقلام را کاهش داد و این کار به نحو احسن انجام شد و این کار بدون هیچ نظارتی انجام شد و جواب داد، زمان این کار هم بسیار جالب توجه بود که با انجام چند جلسه در عرض یک هفته این کار انجام شد.
به گفته این مقام مسئول هر اقدامی در افزایش قیمت اتحادیهها و تشکلها به نوعی به خودشان هم آسیب می زند.
وزیر جهاد تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با این کار در حوزه حذف دلالیها عمل کنیم و حذف این دلالیها در میدان عمل باید صورت بگیرد و در سیاست گذاری و برنامه ریزی هر برنامهای در حوزه کشاورزی حتما باید اتحادیهها و تشکلها حضور داشته باشند و معتقدیم که این یک مشی جدید است. امیدواریم که ما بتوایم با این کار یک ساماندهی هم به بازار انجام دهیم.
او افزود: یکی از موضوعات بحث کشاورزی قراردادی است و فرقی هم در تولیدات ندارد و باید این موضوع جمع شود و خود تولید کنندگان و تجار باید به این موضوع ورود کنند و نباید محصولی تولید کنیم که ندانیم مصرف کننده آن چه کسی است. مسئله دوم تکمیل زنجیره ارزش است. بخش زیادی از ارزش افزوده و بخش زیاد دیگری را دلالان کسب می کنند و به کشاورز نمی رسد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: سومین تولید کننده خرما هستیم و در موضوع زرشک هم این موضوع مطرح است و از تجار و کشاورزان دعوت می کنیم که این موضوع حل شود؛ بخش سوم هم صدور اسناد کشاورزی است و در تلاش هستیم که این کار انجام شود و موضوع حل شود.
او افزود: به طور گسترده به دنبال این هستیم که افراد به تهران نیایند و اختیارات مناسب را به این عزیزان بدهیم و به دنبال این هستیم که کشاورز و تولیدکننده بر روی کار خود تمرکز کنند.
ساداتی نژاد در پایان گفت: اعتقاد ما این است که با دستور مشکلی حل نمی شود و قیمت باید به طور مناسب انجام شود.
انتهای پیام/