به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت الاسلام نیساری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر در نشست خبری که به مناسبت هفته وقف برگزار شد، گفت: بیش از ۲۰۰ مغازه در شهرستان وقفی است که از حق کسب و پیشه برخوردارند و اجاره بهای اندکی بابت موقوفه پرداخت میکنند.
او افزود: ۲۵ درصد از درآمد موقوفات باید برای حفظ عین موقوفه هزینه شود که هزینه نگهداری بعضی از موقوفات شهرستان که بهصورت چاه موتور آب و یا آب قنات است، بیشتر از درآمد آن موقوفه است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر ادامه داد: در یکسال گذشته بیش از سه هزار و ۲۵۰ نفر روز کار بهعنوان کارگر در بقاع کاشمر فعالیت داشتهاند که چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال بهعنوان دستمزد به آنان پرداخت شد.
حجت الاسلام نیساری بیان کرد: در راستای اجرای طرح شمیم خدمت کارگاه تولیدی لباس و کارگاه بلوکه زنی با اشتغال زای ۱۳ نفر در این دو کارگاه با هزینهای بالغ بر ۹۵۰ میلیون ریال راهاندازی شده است.
او با ابراز نارضایتی از بعضی از ادارات در پرداخت مطالبات خود به این نهاد تصریح کرد: هر سال بدهی ادارات شهرستان به اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان افزایش مییابد و آموزش و پرورش بدهکارترین است.
بیشتر بخوانید
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر با اشاره به ینکه بعضی از پروندهای مطالبات جنبه حقوقی پیدا کرده تاکید کرد: علیرغم اینکه نمیخواهیم برای کسی مشکلی پیش بیاید، ولی باید از طریق اقدام قضائی مطالبات را وصول کنیم.
حجت الاسلام نیساری با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد از مستأجرین اوقاف، اجاره خود را به روز پرداخت میکنند، اظهار کرد: طی یکسال اخیر در راستای تبدیل به احسن موقوفات، یک باب مغازه به ارزش دو میلیارد ریال خریداری شده که ارزش روز آن بیش از ۲۰ میلیارد ریال است.
او افزود: طی یک سال گذشته از محل عوائد موقوفات، برای احداث دو واحد مسکونی ۱۵ میلیارد ریال و برای احداث یک سوله صنعتی ۱۰ میلیارد ریال هزینه شد که هماکنون ارزشی بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال برای موقوفات شهرستان به همراه داشته است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر با اشاره به اجرای ۷ مرحله رزمایش مواسات و همدلی در کاشمر از سوی اداره اوقاف ادامه داد: طی هفت مرحله رزمایش مواسات و همدلی، سه هزار و ۲۰۰ بسته معیشتی به ارزش ۱۰ میلیارد ریال توزیع شد و در اجرای طرح شمیم حسینی نیز بین ۳۲ مسجد و حسینیه که توان برگزاری مراسم عزاداری نداشتند، اقلام مصرفی به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال توزیع شد.
حجت الاسلام نیساری بیان کرد: در شهرستان کاشمر هزار و ۴۰۰ موقوفه هست که حدود ۶۰۰ موقوفه درآمدزایی دارند که درآمدشان بسیار کم است، اما با این حال در راستای کمک به همشهریان و هموطنان با توجه به وضعیت حاکم بر جامعه و شیوع بیماری کرونا، دو دستگاه اکسیژنساز به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال به بیمارستان شهید مدرس و ۳۰ کپسول اکسیژن به ارزش یک میلیارد ریال خریداری و به شبکه بهداشت و درمان شهرستان تحویل داده شد.
او همچنین تصریح کرد: طی یکسال اخیر ۱۸ وقف جدید به ارزش ۲۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال در این شهرستان ثبت شده است که بزرگترین آن یک باب مغازه متعلق به ورثه مرحوم قالیبافان است.
در هفتمین مرحله طرح احسان ماندگان ۲۰۰ بسته معیشتی به ارزش هربسته ۳۰۰ هزار تومان تهیه و بین جامعه هدفه توزیع شد.
رئیس اداره اوقاف شهرستن کاشمر در مراسم تاکید کرد: از ابتدا شیوع کرونا مراکز افق امامزادگان شهرستان کاشمر خدمات ارزندهای رو انجام دادند چه در بحث ضدفونی که در سطح شهر انجام شد و بعد از آن هم در قالبهای مختلف در تولید ماسک و توزیع مواد ضدعفون کننده دربین قشر نیازمند از جمله کارهای مهمی که انجام شده است.
حجت الاسلام نیساری با توجه به اینکه در کاشمر تا کنون موقوفه برای خیرات وجود ندارد اظهار کرد: یکی از کبود هایما در شهرستان نبود موقوفهای برای خیرات و مورات است که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته از ۱۰ موقوفهای کهدر شش ماه اول امسال ثبت شده ۳ مورد بهاین کار اختصاص دارد
او افزود: در مجموع از ابتدا شیوع کرونا ۷ مرحله طرح احسان ماندگار به همت مراکز افق امامزادگان شهرستان، خیرین و درآمد موقوفات ۳ هزار ۲۰۰ بسته به ارزش ۱۰ میلیارد ریال تهیه و بین جامعه هدف توزیع شده است.
انتهای پیام//م. د