تبریزی گفت: اکنون ۱۳۷۶ پایگاه در کشور و ۲۸۷ پایگاه تجمیعی در استان تهران داریم و هدف نهایی‌مان قطع گردش ویروس و پایان همه گیری است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جعفر صادق تبریزی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما ۶ راهبرد اساسی داشتیم که راهبرد نخست واکسیناسیون کووید ۱۹ مطابق با سند ملی بود، اظهار کرد: هدف اصلی ما در واکسیناسیون کاهش مرگ و میر و هدف نهایی‌مان قطع گردش ویروس و پایان همه گیری است.

او با اشاره به اینکه برای اجرای واکسیناسیون در ۴ بخش روستا، عشایر و شهر‌های با جمعیت کمتر و بیشتر از ۲۰ هزار نفر برنامه ریزی اختصاصی کردیم، عنوان کرد: برای آنکه مردم در دریافت خدمات روزانه در واحد‌های ارائه خدمات بهداشتی با مشکل مواجه نشوند، پایگاه‌های تجمیعی طراحی شدند؛ پایگاه‌هایی که حداقل باید ۴ ایستگاه داشته باشند.

تبریزی تصریح کرد: اکنون ۱۳۷۶ پایگاه در کشور و ۲۸۷ پایگاه تجمیعی در استان تهران داریم که در این پایگاه ها، ۷۱۴۹ ایستگاه در کشور و ۱۱۵۱ ایستگاه در تهران وجود دارد. اگر روند راه اندازی پایگاه‌ها را از فروردین تا مهرماه بررسی کنیم، سیر افزایشی متناسب با میزان تامین واکسن را مشاهده خواهیم کرد؛ در کل به طور متوسط هر پایگاه تجمیعی ۵.۲ ایستگاه داشته و درحال خدمت رسانی است.

روند واکسیناسیون در کشور

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در ادامه درخصوص روند واکسیناسیون در کشور توضیح داد: در فروردین ماه ۴۷۰ هزار دُز و در شهریور، ۲۴ میلیون و ۴۸۹ هزار دُز واکسن تزریق شده است؛ براساس اطلاعات ثبت شده، آمار تزریق تا ۱۹ مهر ماه بیش از ۱۸ میلیون دُز است.

او افزود: اگر میزان تزریق انجام شده را براساس تعداد ایستگاه‌های اعلام شده بررسی کنیم، در فروردین ماه در هر ایستگاه ۶۱۶ واکسن تزریق شده که به تدریج افزایش پیدا کرده است؛ به عنوان مثال در شهریور ماه ۴۵۸۳ واکسن تزریق شده است.

 تبریزی با اشاره به اینکه در شهریور ماه ۱۵۳ تزریق روزانه در هر ایستگاه ثبت شده است که متناسب با تعداد ایستگاه، پایگاه و واکسنی که در اختیار داشتیم این آمار افزایش پیدا کرده است، گفت: همه سازمان‌ها از جمله بسیج، نیرو‌های مسلح، شهرداری، تربیت بدنی، هلال احمر و ... در راه اندازی این پایگاه‌ها به ما کمک کردند و امروز به لحاظ زیر ساخت‌های واکسیناسیون در وضعیت مطلوبی هستیم.

کاهش مراجعه مردم برای دریافت واکسن در روز‌های تعطیل و جمعه‌ها

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه تا کنون ۴۶ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۵۰۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۸۸۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند، عنوان کرد: مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۶۷ میلیون و ۲۹ هزار و ۳۸۱ دُز رسید.

او ادامه داد: اگر بخواهیم آمار واکسن‌های تزریق شده را در جمعیت هدف ۶۱ میلیون نفری محاسبه کنیم می‌توان گفت که اکنون شاهد پوشش ۷۵ درصدی نوبت اول و ۳۳ درصدی واکسیناسیون کامل (دریافت هر دو نوبت) هستیم.

به گفته تبریزی درحال حاضر بیش از ۵۰ درصد تزریق‌ها برای نوبت دومی‌ها بوده است چرا که در یک ماه گذشته بیشتر افراد دُز اول را دریافت کرده بودند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت بیان کرد: علی رغم اینکه نوبت دهی انجام و پیامک هم ارسال می‌شود، اما مراجعه مردم در روز‌های تعطیل و جمعه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

او با اشاره به اینکه براساس سند ملی واکسیناسیون، پوشش ما در فاز اول که عمدتا گروه‌های پزشکی، بهداشتی و جانبازان عزیز بودند به ۹۶ درصد رسید، گفت: در فاز دوم که مربوط به جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال بود و ۸ میلیون و ۶۵۰ هزار نفر را شامل می‌شد پوشش دُز اول حدود ۹۲ درصد و دو دُز ۸۳ درصد ثبت شده است.

میزان پوشش تزریق دز نوبت دوم به بالای ۶۰ درصد خواهد رسید

 تبریزی با اشاره به اینکه ۸۶ درصد بستری‌های بالای ۶۰ سال ما در پیک پنجم افرادی بودند که واکسن دریافت نکرده بوند، اظهار کرد: این موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت بیان کرد: در فاز چهارم که به گروه سنی ۱۸ تا ۵۹ سال (۵۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر) مربوط می‌شود، ۳۳ میلیون و ۷۷۶ هزار نفر دز اول واکسن را دریافت کرده اند.

او عنوان کرد: اگر به دنبال وقوع یک اتفاق خوب در حوزه واکسن هستیم باید از طریق اصناف، ادارات و کارخانجات اقدام کنیم. این جمعیت؛ جمعیت فعال ما هستند که تسهیلات را برای آن‌ها باید بیشتر کنیم چراکه اگر این جمعیت را پوشش دهیم به عمده هدف خود دست پیدا خواهیم کرد.

 تبریزی در ادامه با اشاره به اینکه از اول این هفته تا یک ماه به احتمال قوی میزان پوشش تزریق دز نوبت دوم به بالای ۶۰ درصد خواهد رسید که اتفاق بسیار خوبی است، تصریح کرد: همین امر به ما کمک می‌کند به ایمنی جمعی نزدیک‌تر شویم.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در پایان درخصوص واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال که هفت میلیون و ۱۱۸ هزار نفر را شامل می‌شود، بیان کرد: اگر از این تعداد، ۷ میلیون را دانش آموز در نظر بگیریم، ۳ میلیون و ۶۳۳ هزار نفر تا دیروز واکسینه شده اند که ۵۱ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۰۳ اسفند ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
آخرین اخبار