حمید جعفریان درگفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با اشاره به اینکه کمبود مرغ فعلی بی ارتباط به کاهش جوجه ریزی چندماه قبل نیست گفت: در هر مقطعی امکان کمبود مرغ در استان کرمان، چون دیگر استانها وجود دارد.
او افزود: ممکن است در برخی مقاطع برای چند روز به سبب مشکلات تولید مرغ، با کاهش مرغ در واحدهای صنفی وفروشگاههای عرضه موادغذایی روبرو شویم کما اینکه در حال حاضر برخی استانهای دیگر مانند ما کمبود مرغ را دارند.
جعفریان با بیان اینکه استان کرمان درحالت عادی کمبود مرغ حدود ۳۰ تن دارد، اظهارداشت: مابقی نیاز استان به مرغ از استانهایی نظیر یزد، خراسان جنوبی وحتی سمنان تامین میشود و درحال حاضر برخی از این استانها نیز برای تامین نیاز داخلی خود مشکل دارند.
مدیرتوسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان کرمان بابیان اینکه مرغ منجمد در فروشگاههای زنجیرهای استان موجود است گفت: طی دو هفته گذشته ۱۵۰ تن مرغ منجمدو روز گذشته نیز ۵۰ تن مرغ منجمد به بازار تزریق شد.
او تصریح کرد: در صورتی که بازار و تولید مرغ گرم کافی باشد نیاز به توزیع مرغ منجمد نیست.
جعفریان با اشاره به نبود صنایع مرغداری در جنوب استان گفت: تاکنون تنظیم بازار مرغ برعهده سازمان صمت بوده که ما به نحوه توزیع مرغ منجمد انتقاد داریم واز هفتههای آتی و با واگذاری تنظیم بازار به جهادکشاورزی قطعا این مساله را مدیریت بهتری میکنیم.
او با اشاره به تولید مرغ نژاد ایرانی در مرغ داریها اظهارکرد: در حال حاضر ۴۰ تا ۵۰ دصد تولید مرغ استان در شهر رفسنجان انجام میشود وباید مشکل نهادههای طیور را برای صنعت مرغ حل کرد.
او به وجود برخی مشکلات برای تامین به موقع نهادههای طیور افزود: بعضا برخی نهادههای طیور که توسط مرغدار در سامانه کشوری ثبت نام شده در موقع خود به مقصد مرغ داری نمیرسد درنتیجه مشکلات جزئی را ایجاد میکند.
مدیرتوسعه بازرگانی جهادکشاورزی استان بیان کرد: اگر بخواهیم یارانه وسوبسیدی که برای تولید مرغ داده میشود را حذف کنیم قیمت واقعی مرغ حدود ۶۰ هزار تومان به ازای هرکیلو مرغ است درحالی که امروز مرغ با قیمت ۲۷ هزارو ۲۰۰ تومان در بازارکرمان به فروش میرسد.
او رفع کمبود مرغ در بازار رابه اواسط هفته آینده موکول کرد واظهار کرد: اغلب واحدهای مرغ داری یک تعطیلی چند هفتهای بین دو دوره جوجه ریزی خود دارند که گاها باعث کمبود مرغ در بازار میشود.
انتهای پیام/ح