به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، رحمان توکلی معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره رویکرد مقابله و پیشگیری از آتشسوزی در منابع طبیعی و جنگلها اظهار داشت: طرح پهنه بندی و تعیین مناطق دارای خطر آتشسوزی در استان تهیه شد.
او افزود: براساس این طرح از ۱۳۴هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی ملی استان که شامل جنگل، مراتع متراکم، نیمه متراکم و کم متراکم است، خطر پذیری مناطق در پنج کلاس تقسیمبندی شد.
بیشتر بخوانید
توکلی اضافه کرد: در طرح پهنهبندی و تعیین مناطق دارای خطر آتشسوزی در استان که با استفاده از روشهای آماری مبتنی بر هوش مصنوعی تهیه شده است، ۱۲ عامل از جمله تراکم پوشش گیاهی به عنوان ماده سوختنی، پراکنش عامل انسانی و بهرهبرداران منابع طبیعی و گردشگران، سرعت وزش باد، شیب و جهت شیب عرصه منابع طبیعی، میزان پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی، میزان بارش سالانه و رطوبت خاک، وجود مواد قابل اشتغال و گیاهان علفی یکساله از جمله علفها، فاصله از اراضی کشاورزی، فاصله از ایستگاه اطفای حریق و دما پراکنش جادهها در پهنه در میزان حریق و وسعت حریق اثرگذار است، که در قالب سیستم اطلاعات جغرافیای مورد بررسی قرار گرفته است.
او ادامه داد:هماکنون بیش از ۹۵ درصد حریق و آتشسوزی در منابع طبیعی و جنگلها عامل انسانی است و پراکنش عامل انسانی و بهرهبرداران منابع طبیعی و گردشگران باعث بروز حریق میشود.
توکلی گفت: برای اجرای طرح پهنهبندی حریق ۱۱۹ منطقه که آتشسوزی در آن رخ داده است، نقشهبرداری و ۱۲ عاملی که بیشترین اثرات حریق را داشتند، در این طرح استخراج شد.
او افزود: برای پیشبینی و تهیه نقشه خطریذیری مناطق، کل استان بر اساس میانگین آتشسوزی سالهای گذشته به قسمتهای ۹ هکتاری تقسیم شد تا میزان خطرپذیری مناطق در مدل تهیه شده و مقدمات برنامهریزی برای اقدامات پیشگیرانه از جمله نصب دوربین پایش، احداث آتش بر در این مناطق آماده شود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ف