به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته گذشته بورس شرایط نامساعدی را پشت سر گذاشت. شرایطی که علاوه بر ریزش شدید شاخص ها، سبب ایجاد ترس در بین سرمایه گذاران نیز شد. ترسی که می تواند علاوه بر محتاط کردن بیشتر سرمایهگذاران آنها را نسبت به بازار سرمایه نیز بی اعتماد کند. به طوری که بازار با بیش واکنش مواجه شد و شاخص کل در یک هفته بیش از ۶ درصد سقوط کرد.
شما می توانید با استفاده از نمودار زیر روند بازار سرمایه را در این هفته مشاهده کنید.
درهفته گذشته دلار در بازار آزاد با کاهش 3/02 درصدی در نرخ 27 هزار و 87 تومان پایدار ماند یورو نیز در بازار آزاد حدود 2/6 درصد ارزان شد و به مبلغ 31 هزار و 404 تومان رسید.
نمودار زیر گویای روند قیمت دلار در هفته گذشته است.
نرخ سکه و طلا همسو با قیمت ارز روند نزولی را طی کرد و سکه حدود 1/7 درصد کاهش یافت و در کانال 11 میلیون و 650هزار تومانی ایستاد هرگرم طلای 18 عیار نیز با کاهش 9 هزار تومانی به نرخ یک میلیون و 146 هزار تومان رسید.
نمودار زیر قیمت سکه را در هفته گذشته نشان می دهد.
بیشتر بخوانید:
محمد کشتی آرای نایب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار نبض باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت بازار طلا و سکه در روزهای آینده گفت: در هفته گذشته حباب 340 هزار تومان بود و معتقدم در این هفته قیمت اونس جهانی و ارز دچار تغییراتی خواهد شد و بنابراین نمی توان پیش بینی دقیقی را ارائه داد.
او افزود: در هفته گذشته بازار به شدت در رکود بود و میزان داد و ستدها و جذابیت سرمایه گذاری به دلیل کاهش قیمت با افت مواجه شده بود که علت اصلی این کاهش قیمت نیز کاهش نرخ ارز در داخل و اونس جهانی بود.
کشتی آرای بیان کرد: در این هفته احتمال ایجاد نوساناتی در قیمت زیاد است و این نوسانات با توجه به قیمت اونس جهانی و نرخ ارز که در حال تغییر است طبعتا می تواند باعث این نوسان قیمتی در بازار سکه و طلا شود .برخلاف چند هفته قبل که بازار با ثباتی در قیمت همراه بود به نظر می رسد زمان تغییر قیمت در این هفته فرا رسیده است.
ابراهیم علیزاده کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار نبض باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت بازار ارز در روزهای آینده گفت: برای تحلیل بازار ارز لازم است که طرف عرضه و تقاضا را در این بازار مورد بررسی قرار دهیم. اگر از طرف عرضه به بازار نگاه کنیم درمیابیم که امسال وضعیت صادراتی کشور از شرایط خوبی برخوردار است و نسبت به سال ۹۸ که سیاست های ارزی موجب کاهش صادرات شده بود بیشتر است . سال ۹۹ نیز بحث شیوع ویروس کرونا مشخصا بر صادرات غیر نفتی ایران اثری جدی گذاشته بود.
او افزود: لازم به ذکر است صادرات امسال تقریبا مشابه سال ۹۷ است و پیش بینی می شود تا پایان امسال وضعیت صادرات مطلوب باشد و به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد و اگر بر جنس کالاهایی که صادر می شود تمرکز کنیم مانند پتروشیمی ،فولاد و آلو مینیوم و اقلام عمده ای که در بخش صادرات کالا داریم نشان دهنده آن است که وضعیت ارزی تا پایان امسال از شرایط با ثباتی برخوردار باشد.
علیزاده بیان کرد:اگر صرفا نگاهی از طرف عرضه داشته باشیم وضعیت منابع ارزی در کشور از شرایط خوبی برخودار است و حتی می تواند می تواند نشان دهنده آن باشد که نرخ ارز از ثبات برخوردار باشد.
او افزود:افزایش قیمت کامودتیات در سطح بین الملل و چشم انداز موضوع خروج از کرونا و واکسیناسیون سراسری در کشور باعث شده است بحث بازگشایی بنگاه های اقتصادی مطرح و منجر به افزایش تقاضا شود و همین امر سبب شد بحث صادرات در کشور شرایط بهتری داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی گقت:نکته قابل توجه این است که بازار را نباید فقط از طرف عرضه بررسی کرد و باید طرف تقاضای آن را نیز مد نظر داشت . در سال ۹۷ که افزایش قابل توجه نرخ ارز شروع شد و سبب ایجاد انتظارات تورمی شد که منجر به افزایش سطح عمومی قیمت ها شد که شامل افزایش قیمت مسکن، طلا ،خودرو و اقلام اساسی است.
او افزود: امسال موضوعاتی مانند کسری بودجه که باعث افزایش نقدینگی می شود و روزانه حدود بیش از ۳ هزار میلیارد تومان صرف سود سپرده می شود منجر به افزایش نقدینگی می شود.
علیزاده بیان کرد: چشم اندازها حاکی از افزایش تورم بخاطر کسری بودجه و رفتار بانک مرکزی است که باعث ایجاد تورمی بیش از ۴۰ درصد است و این امر منجر به افزایش قیمت کالا می شود که یکی از این کالاها مشخصا ارز است.
او گفت:وقتی سطح عمومی قیمت ها افزایش می یابد کالایی مانند ارز نیز با افزایش نرخ همراه است.
علیزاده تصریح کرد: این نکته مهم است که امسال اگر بخواهیم بازار را فقط از طرف عرضه بررسی کنیم وضعیت صادراتی کشور مساعد است و حتی می توان گفت براساس آمار ۶ ماهه امسال گمرک ۲۵ تعرفه صادراتی کشور بالغ بر ۱۰ میلیون دلار منابع ارزی دارد . اما زمانی که طرف تقاضا را مد نظر قرار می دهیم درمی یابیم که نقدینگی در حال افزایش است که بیانگر آن است که اگر نتوانیم بحث انتظارات تورمی و هجوم ریال به بازار ارز را کنترل کنیم افزایش نرخ ارز را تا پایان سال ممکن است داشته باشد.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با وضعیت بازار در هفته آینده اظهار کرد: در دو هفته گذشته میلیارد ها تومان توسط اشخاص حقیقی از بازار خارج شده و ارزش معاملات افت چشم گیری را داشته است. این موضوع سبب می شود که نتوانیم بازاری قوی برای هفته کاری پیش رو متصور شویم.
این کارشناس بازا رسرمایه در ادامه اظهار کرد: اما از سوی دیگر نرخ دلار در ۲۷ هزار تومان تثبیت شد و رئیس جدید سازمان بورس نیز مشخص شده است، که این موضوعات می تواند جنبه های مثبتی برای بازار ایجاد کنند. نکته بعد این که هم چنین بسیاری از سهم ها به قیمتهای ارزنده ای رسیده اند و گزارشهای شش ماهه نیز سبب می شود که جو مثبت تری برای بازار متصور بود. اما این که منتظر بازار قدرتمندی باشیم این موضوعات ذکر شده به تنهای کافی نیستند.
او در ادامه گفت: شاخص کل در هفته کاری پیش رو احتمالا در همین محدود های فعلی درجا بزند و کلیت بازار یک جو مثبت داشته باشد. برای شاخص کل می توان محدوده یک میلیون و 400 تا یک میلیون 380 هزار واحدی را کف هفته کاری پیش رو در نظر گرفت.
آسایش در رابطه با صنایع پیشتاز هفته کاری پیش رو گفت: در رابطه با صنایع نمی تواند به طور دقیق اظهار نظر کرد، چرا که در حال حاضر نقدینگی زیادی در بازار وجود ندارد. اما اگر بخواهیم بر مبنای اخبار بازار را تحلیل کنیم مشاهده خواهیم کرد که خیلی از صنایع گزارشهای خوبی دارند و قیمت جهانی آن ها رو به افزایش است به طور مثال صنعت فلزات اساسی، پالایشی ها و پتروشیمی ها و نرخ جهانی نفت روز به روز بالا می رود.در هفته پیش رو بیشتر تک سهم ها پیشتاز خواهند بود اما به طور کلی صنعت خودرو به دلیل ریزش های های که در هفته های گذشته داشته است، شاید وضعیت بهتری داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عوامل تاثیر گذار بر روند بازار در هفته کاری پیش رو اظهار کرد: در این هفته عوامل تاثیرگذار به اقدامات رئیس جدید سازمان بورس باز میگردد اما تثبیت قیمت دلار در نرخ 27 هزار تومان همچنین گزارشهای شش ماه شرکت ها، افزایش قیمت کامودیتی و شرایط بازار های جهانی از جمله عوامل تاثیر گذار بر روند بازار در هفته کاری پیش رو خواهند بود.
گفتنی است با توجه به روند گذشته بازار نمی توان جهشهای شدید را از بورس انتظار داشت و بسیاری در بازار منتظر اقدامات رئیس جدید سازمان بورس خواهند ماند. اقداماتی که می تواند برخی از عوامل اثرگذار بر تصمیم سرمایهگذاران را تغییر دهد.
فعالان و کارشناسان بازار ارز و سکه نیز معتقدند در روزهای آینده شاهد نوساناتی باشیم اما روند نرخ ها را نمی توان با قاطعیت مشخص کرد که افزایشی خواهد بود یا کاهشی اما آنچه مشخص است این نوسان کوتاه مدت خواهد بود و برخی معتقدند اینکه روند قیمت ها کاهشی باشد از قوت بیشتری برخوردار خواهد بود.
انتهای پیام/