رئیس پلیس راه شمال استان کرمان گفت: آموزش و باز آموزی مقررات رانندگی سبب کاهش نقش انسان و بهبود رفتار راننده در زمان رانندگی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، همزمان با هفته نیروی انتظامی، سرهنگ علی رضایی رئیس پلیس راه شمال استان کرمان در جمع بسیجیان دانشجو با اشاره به اینکه انسان بیشترین سهم را در بین عوامل دیگر در وقوع سوانح رانندگی به خود اختصاص داده، گفت: آموزش و باز آموزی مقررات رانندگی سبب کاهش نقش انسان و بهبود رفتار راننده در زمان رانندگی خواهد شد.

او به تشریح شناختن ویژگی‌ها و محدودیت‌های راننده در زمان رانندگی پرداخت و گفت:این شناخت در واقع کمک می‌کند تا سازندگان وسایل نقلیه و طراحان راه‌ها بتوانند وسیله نقلیه و مسیری را طراحی و ارائه کنند که با اجزای دیگر سیستم حمل و نقل یعنی انسان‌ها مطابقت بیشتری داشته باشد.

رئیس پلیس راه شمال استان، گفت: یکی از عوامل بروز خطای انسانی در موقع رانندگی، واکنش است که به عنوان یک محدودیت در رانندگی محسوب می‌شود.

او اظهار کرد: در هنگام رانندگی زمان برای یافتن هدف، پردازش اطلاعات، تصمیم برروی پاسخ مناسب، شروع یک واکنش است.

سرهنگ رضایی بیان کرد: زمان واکنش در مواجهه با موانع از سوی راننده در موقع رانندگی در تمام رانندگان یکسان نیست و بستگی به ویژگی‌های انسان دارد که مهمترین آن پردازش اطلاعات، هوشیاری راننده و انتظارات راننده و میزان دید او است.

او افزود:زمان دریافت و واکنش با تشخیص یک مانع که ممکن است منجر به تصادف شود، شروع می‌شود و در این سطح راننده نمی‌داند که شیء مورد نظر، واقعا خطر آفرین است و اگر هست، چه مقدار باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس پلیس راه شمال استان کرمان تصریح کرد: در روزکسری از یک ثانیه برای تشخیص یک شی مورد انتظار یا یک شی جلب توجه کننده در جایی که راننده به آن نگاه می‌کند، مورد نیاز است، اما در شب، یک شی که چندین درجه از دید راننده دورتر است و بازتاب نور پایینی در مقایسه با پس زمینه اش دارد، ممکن است برای ثانیه‌هایی دیده نشود و این شی دیده نمی‌شود تا بازتاب نور آن به آستانه حساسیت دید راننده باشد.

او گفت:موانع به دلایل مختلف از سوی راننده قابل تشخیص زود هنگام نیستند که مهمترین آن اندازه کوچک، ساکن بودن، بازتاب نور کم، دیده شدن فقط در نور و غیر منتظره ظاهر شدن است، اما زمانی که تشخیص داده شدند، جزئیات مانع نیز باید تعیین شود تا اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری از آن دریافت شود.

رضایی اظهارکرد:هنگامی که موانع جاده‌ای دیده و تشخیص داده شدند و اطلاعات کافی از آن به انسان منتقل شد، فرایند تصمیم گیری انجام می‌شود که طی آن ذهن انسان اطلاعات را درمورد موقعیت آن دریافت می‌کند و تعیین می‌کند که راننده چگونه به آن موقعیت پاسخ دهد.

سرهنگ رضایی زمان تصمیم گیری را بسته به موقعیت متفاوت راننده دانست و بیان کرد: ممکن است تصمیم گیری به دلایل پیچیدگی، افزایش یابد یا نیاز به تصمیم فوری باشد، اما بسیاری از تصمیم‌ها هنگامی که پاسخ واضح است اتخاذ می‌شود.

او افزود:اگر راننده نیاز به اطلاعات بیشتری داشته باشد، باید جستجو کند و از طرفی اگر اطلاعات خیلی زیاد باشد، راننده باید آن‌ها را طبقه بندی کرده و اطلاعات مورد نیاز خود که نیاز به زمان و تلاش بیشتری دارد را استخراج کند.

رئیس پلیس راه شمال استان بیان داشت:هنگامی که اطلاعات و موانع موجود در مسیر راننده در ذهن او جمع آوری و پردازش و تصمیم هم گرفته شد، زمان برای پاسخ فیزیکی مورد نیاز است که این مهم، تابعی از توانایی فیزیکی برای کنش بر اساس تصمیم گیری است و می‌تواند با توجه به سن، هوشیاری و سبک زندگی راننده مانند ورزشکار، فعال یا کم تحرک تغییر کند و زمان دید یک مانع تا زمان واکنش نسبت به آن نقش مهمی در جلوگیری از بروز تصادف دارد.

رضایی افزود:همه ویژگی‌های انسان در نهایت به این مرتبط می‌شود که بتواند در زمان مناسب، پاسخ مناسب به موقعیت ایجاد شده بدهد و هر عاملی که باعث افزایش مدت زمان بین دیدن مانع و واکنش راننده شود می‌تواند خطرات جدی در سیستم ترافیک ایجاد کرده و سبب بروز سوانح رانندگی و افزایش خطای انسانی شود.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: پلیس راه ، رانندگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار