معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان  اظهار کرد: سازمان دانش آموزی بستری برای تقویت توانمندی‌های دانش آموزان و کشف استعداد‌های نهفته آنان است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان  در نخستین شورای برنامه‌ریزی سازمان دانش آموزی سیستان و بلوچستان  اظهار کرد: سازمان دانش آموزی بستری برای تقویت توانمندی‌های دانش آموزان و کشف استعداد‌های نهفته آنان است.

رضا صباغی ادامه داد: تبلور فعالیت‌های سازمان دانش آموزی در شجاعت و صراحت نمایندگان مجلس دانش آموزی دیده می‌شود ضمن اینکه در سایر حوزه‌ها مانند تشکل پیشتازان و خبرگزاری پانا نیز شاهد آن هستیم.

وی ادامه داد: تربیت تمام ساحتی دانش آموزان که ماموریت اصلی سازمان دانش آموزی است ما را در راه رسیدن به هدف متعالی سند تحول یعنی دست یافتن به مراتبی از حیات طیبه همراهی می‌کند.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: آموزش مهارت‌های اجتماعی و حتی آداب و رسوم معاشرت از مهمترین دستاورد‌های دانش آموزان بعد از عضویت در سازمان دانش آموزی خواهد بود.

صباغی بر تعامل قوی و مستمر مدیران و مربیان مدارس با سازمان دانش آموزی تاکید کرد و گفت: برای ایجاد این ارتباط باید از ظرفیت نمایندگان سازمان دانش آموزی در شهرستان‌ها و مناطق که معاونان پرورشی و تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش هستند استفاده شود.

وی خاطر نشان کرد: دانش آموزان نخبه و مستعد باید در تمامی شهرستان‌ها و مناطق استان توسط سازمان دانش آموزی شناسایی و جذب شوند و هر سال گزارش جامعی از جذب و اتفاقاتی که بعد از جذب برای دانش آموزان افتاده باید تهیه شود تا تثیرگذاری این سازمان در تربیت دانش آموزان به نمایش گذاشته شود.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل اظهار کرد: از آنجایی که دریافت حق عضویت از دانش آموزان علاقمند یکی از پشتوانه‌های مالی برای انجام فعالیت‌های دانش آموزی است، در این زمینه جلب همکاری مدارس خاص، هیئت امنایی و غیرانتفاعی می‌توانند موثر واقع شود.

صباغی افزود: برای حمایت از فعالیت‌های اردویی و آموزشی سازمان دانش آموزی به یک آموزشگاه معین در هر شهرستان و منطقه مبلغی اختصاص داده می‌شود تا برای فعالیت‌های دانش آموزی همان شهرستان یا منطقه هزینه شود.

وی در خصوص حضور نمایندگان مجلس دانش آموزی استان در جلسات اداره کل نیز گفت: باید یک برنامه ریزی مشخص با هر یک از معاونت‌ها و دوایر داخلی اداره کل صورت گیرد تا نمایندگان مجلس ضمن طرح مطالبات خود، در جریان اقدامات انجام شده قرار بگیرند.

بازمهندسی اصول و فرآیند‌های تشکیلات دانش آموزی گامی رو به جلو بود

مدیر سازمان دانش آموزی سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه اظهار کرد: براساس تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر بومی سازی تعلیم و تربیت و همچنین تاکید بر استفاده از عنوان پیشتاز و اصلاح بعضی واژه‌ها و نماد‌های جامانده از دوران طاغوت و تطابق اهداف و ماموریت‌های تشکل پیشتازان با اهداف سند تحول، شاهد بازمهندسی اصول و فرآیند‌های تشکیلات دانش آموزی بودیم.

محمود همت با بیان اینکه برای این بازمهندسی تیم‌های متعدد، چندین ماه تلاش و پیگیری کردند، افزود: بازنگری در اصول و فرایند‌های اجرایی در هر سازمان از عوامل حفظ و بقای آن سیستم است و بازمهندسی اصول و فرآیند‌های تشکیلات دانش آموزی این سازمان نیز گامی رو به جلو در همین راستا بود.

وی خاطر نشان کرد: این باز مهندسی بر اساس دو سند تحول بنیادین و بیانیه گام دوم انقلاب صورت گرفته است و در ۵ محور ساختار تشکیلات پیشتازان، نشانه ها، نماد‌ها و علایم، محتوای آموزشی و کمیته‌های فنی تغییراتی رخ داده است.

همت مجلس دانش آموزی و خبرگزای پانا را از دیگر ظرفیت‌های مهم و تاثیرگذار سازمان دانش آموزی عنوان کرد و گفت: در سال تحصیلی گذشته خبرگزاری پانا سیستان و بلوچستان موفق به کسب رتبه برتر از نظر عملکرد میان استان‌های کشور شد. همچنین با اجرای بسته تحولی حدود ۲۰۰ دانش آموز خبرنگار در شهرستان‌ها و مناطق استان تربیت شدند.

وی ادامه داد: امسال نیز براساس شیوه نامه و بسته تحولی سازمان فعالیت‌های این خبرگزاری هم درعرصه آموزش دانش آموزان و مدرسان و هم در زمینه اطلاع رسانی و خبررسانی ادامه خواهد داشت.

مدیر سازمان دانش آموزی سیستان و بلوچستان به اهمیت فعالیت‌های خوداتکایی و درآمدزایی این سازمان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه سازمان دانش آموزی نهادی غیرانتفاعی است باید برای استمرار فعالیت‌ها و برنامه‌های خود منابع درآمدی داشته باشد که با توجه به شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن آموزش بسیاری از منابع درآمدی سازمان نیز با محدودیت روبرو شد.

همت با بیان اینکه هم اکنون فرآیند جذب و سازماندهی دانش آموزان و مربیان آغاز شده است، تصریح کرد: دریافت حق عضویت از دانش آموزان علاقمند یکی از راه‌های کسب درآمد در این سازمان است که در سال‌های گذشته به دلیل شرایط خاص اقتصادی و فرهنگی در سیستان و بلوچستان از دانش آموزان هیچ حق عضویتی دریافت نمی‌شد، اما در نظر داریم امسال از دانش آموزانی که با علاقه و اختیارکامل به عضویت تشکل‌های این سازمان درمی‌آیند مبلغ ۱۵ هزار تومان حق عضویت دریافت شود که در این زمینه نیازمند همکاری مدارس خاص، هیئت امنایی و غیرانتفاعی هستیم.

وی بر تلاش همکاران در جذب حداکثری دانش آموزان و مربیان و در گام بعدی بر تربیت اجتماعی و همه جانبه آنان تاکید کرد و گفت: هدف اصلی ما تربیت دانش آموزان برای رسیدن به اهداف متصور در گام دوم انقلاب اسلامی است. 

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار