عصای هوشمند با ترکیب رویکرد‌های سنجش و الگوبرداری از رباتیک و وسایل نقلیه خودران، می‌تواند زندگی افراد نابینا یا کم بینا را تغییر دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از stanford، مایکل جان ریتور نامزد دکتری دانشگاه استنفورد، عصای تقویت شده‌ای را آزمایش می‌کند که با قابلیت‌های راه یابی مشابه با وسایل نقلیه خودران ایجاد شده است. اکثر مردم عصای سفید را به عنوان ابزاری ساده، اما بسیار مهم می‌شناسند که به افراد دارای نقص بینایی در راه یابی کمک می‌کند. محققان دانشگاه استنفورد در حال حاضر یک عصای رباتیک مقرون به صرفه را معرفی کرده اند که افراد دارای نقص بینایی را به طور ایمن و کارآمد در محیط راهنمایی می‌کند. تیم تحقیقاتی با استفاده از ابزار‌های وسایل نقلیه خودران، عصای تقویت شده را ساخته است که به افراد کمک می‌کند موانع را شناسایی کنند، به راحتی در اطراف آن اجسام حرکت و مسیر‌های درست را دنبال کنند.

عصای هوشمند

این عصای تقویت شده اولین عصای هوشمند نیست. عصا‌های دیگر سنگین هستند و هزینه‌ای در حدود ۶ هزار دلار دارند. عصا‌های حسگر موجود از نظر فناوری محدود هستند و فقط اشیا را در مقابل کاربر تشخیص می‌دهند. محققان امیدوارند دستگاه آن‌ها یک گزینه مقرون به صرفه و مفید برای بیش از ۲۵۰ میلیون نفر با اختلال بینایی در سراسر جهان باشد. پاتریک اسلید، دستیار تحقیق در آزمایشگاه سیستم‌های هوشمند استنفورد می‌گوید: "ما یک شی دوست داشتنی‌تر از یک عصای سفید با سنسور می‌خواستیم. وسیله‌ای که نه تنها می‌تواند به شما بگوید یک شی در راه شما وجود دارد، بلکه به شما می‌گوید که آن شی چیست و سپس به شما کمک می‌کند تا در اطراف آن حرکت کنید."

وام گرفتن از فناوری خودرو‌های خودران

عصای تقویت شده مجهز به سنسور LIDAR است، فناوری مبتنی بر لیزر که در برخی از اتومبیل‌ها و هواپیما‌های خودران استفاده می‌شود و فاصله تا موانع مجاور را اندازه گیری می‌کند. عصا دارای سنسور‌های اضافی از جمله GPS، شتاب سنج، مغناطیس سنج و ژیروسکوپ و حسگر‌های تلفن هوشمند است که موقعیت، سرعت، جهت کاربر و موارد دیگر را کنترل می‌کند. این عصا با استفاده از روش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و الگوریتم‌های رباتیک مانند محلی سازی و نقشه برداری همزمان (SLAM) و سرویس دهی بصری تصمیم گیری می‌کند و کاربر را به سمت مقصد هدایت می‌کند.

نابینایان

قابلیت های عصای هوشمند

در نوک عصا pithece de résistance نصب شده است و عصا مجهز به نوعی چرخ مخصوص است که تماس خود را با زمین حفظ می‌کند. این چرخ با کشیدن و تکان دادن ملایم چپ و راست در اطراف موانع، کاربر با اختلال بینایی را هدایت می‌کند. عصای هوشمند مجهز به GPS داخلی و قابلیت‌های نقشه برداری است و حتی می‌تواند کاربر خود را به مکان‌های دقیق مانند فروشگاه مورد علاقه، مرکز خرید یا کافی شاپ محلی راهنمایی کند.

سرعت پیاده روی شرکت کنندگان با اختلال بینایی در آزمایش‌های اولیه این وسیله تقریباً ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد. برای افراد بینایی که چشم بند داشتند، نتایج چشمگیرتر بود و سرعت آن‌ها را بیش از یک سوم افزایش داد. Slade خاطرنشان می‌کند که افزایش سرعت راه رفتن با کیفیت بهتر زندگی مرتبط است، بنابراین امیدواریم این دستگاه بتواند کیفیت زندگی کاربران خود را بهبود بخشد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار