وی توضیح داد: اولین شرط این است که نتیجه هر فاز مطالعاتی واکسن در هر مرحله در مجلات علمی منتشر شود تا افراد متخصص در این حوزه بررسی بهتری انجام دهند. در این موارد نباید فقط به مصاحبه بعضی افراد در رسانهها اکتفا کرد.
یونسیان گفت: نکته بعدی این است که واکسن یا دارویی که قرار است روی کودکان آزمایش شود حتما باید از قبل، روی بزرگسالان تست شده باشد. البته شاید دارویی به دلیل داشتن مادهای خاص فقط روی کودکان واکنش ایجاد میکند که این مورد ملاحظات دیگری دارد. در کل واکسن یا دارو قبل از شروع کارآزمایی بالینی، باید روی حداقل ۱۰ هزار نفر جمعیت بزرگسال آزمایش شود و بی خطری و اثربخشی آن به اثبات برسد تا در مرحله کارآزمایی بالینی روی کودکان قرار گیرد.
وی تاکید کرد: کودکان در اولویت واکسیناسیون نیستند. کودکان به دلیل اینکه بسیار خفیفتر و کمتر از بزرگسالان در معرض کووید ۱۹ هستند و احتمال بستری و فوت کمتری دارند، در اولویت دریافت واکسن قرار نمی گیرند.
متخصص اپیدمیولوژی گفت: در صورتی که نتایج کارآزمایی به صورت شفاف منتشر و ثابت شود که کاملا بی خطر و موثر است، خبر بسیار خوش حال کننده به خصوص در مورد واکسن برکت است. امیدوارم واکسن برکت هر چه زودتر نتایجش در مورد کارآزمایی بالینی کودکان منتشر شود و بعد از داوری و تایید توسط کارشناسان ذیربط مورد استفاده قرار گیرد.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/