خشکیدگی نیمی از قنوات چهارمحال و بختیاری

مدیر آب، خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: نیمی از قنات‌های استان خشک شده و بقیه با کمبود آب مواجه هستند

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، غلامرضا ذاکری، مدیر آب، خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: نیمی از قنات‌های استان خشک شده و بقیه با کمبود آب مواجه هستند.

او افزود: آن دسته از قنات‌هایی که خشکیده‌اند، امکان انجام هیچ‌گونه اقدامی برای آن‌ها وجود ندارد، اما قنات‌هایی که کم‌آب شده‌اند در صورت انجام لایروبی زمینه افزایش آبدهی آن‌ها وجود دارد.


بیشتر بخوانید


ذاکری، کمبود بارش و خشکسالی را دلیل خشکیدگی قنات‌ها عنوان و با اشاره به وجود ۸۴۱ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: طی سه سال گذشته با اعتبار حدود شش میلیارد تومان ۱۰۰ رشته قنات در استان لایروبی شده است.

مدیر آب، خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال هم لایروبی ۱۳۰ رشته قنات با اعتبار مصوب ۱۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، در حال انجام است.

ذاکری با بیان اینکه نوع بارش در جریان داشتن قنات‌ها تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: در صورتیکه بارش از نوع برف باشد، به‌صورت مداوم و در طول تابستان قنات جریان خواهد داشت و از این طریق مفید است، بنابراین اگر بارش‌های زمستانه امسال از شرایط بهتری برخوردار باشد، امید است قنوات خشکیده احیا شوند.

او گفت: باتوجه به شرایط موجود و به دلیل افت سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش سطح ایستایی آب قنات‌هایی که خشک شده‌اند بعد از آبدهی می‌توان آن‌ها را مرمت، بازسازی یا احیا کرد و سطح ایستایی قنات را تغییر داد، به این معنا که سطح ایستایی آب، به میزان بارش‌ها و ذخیره آب‌های زیرزمینی بستگی دارد که از این طریق سطح ایستایی آب افزایش و در مسیر قنات جریان پیدا می‌کند.

قدیمی‌ترین قنات استان با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال، قنات لقدنبه و طولانی‌ترین قنات به طول هفت کیلومتر مربوط به قنات سفیددشت است.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار