معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انتظار داریم که در یک ماه آینده و تا ۲۰ آبان به واکسیناسیون ۷۵ درصدی افراد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برسیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، جواد حسینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمورد وضعیت واکسیناسیون گفت: حدود ۴ میلیون فرد ۱۲ سال به بالا در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم و با احتساب دو دوز واکسن باید ۸ میلیون واکسن تزریق کنیم.



۳۳ درصد افراد در مناطق دانشگاه علوم پزشکی مشهد دوز دوم را دریافت کرده‌اند

او با بیان اینکه تاکنون در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در افراد بالای ۱۸ سال تا تاریخ ۲۳ آبان ماه ۴ میلیون و ۶۸ هزار و ۹۳۶ واکسن دوز اول و دوم تزریق شده است، افزود: ۲میلیون و ۸۵۶ هزار و ۷۶۸ واکسن مربوط به دوز یک بوده که ۷۲.۵۶ درصد می‌شود. همچنین یک میلیون و ۲۱۲ هزار واکسن دوز دوم تزریق شده و بنابراین ۳۳.۶۱ درصد از افراد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اگر حداقل به پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون برسیم احتمال قطع زنجیره بیماری وجود دارد، ادامه داد: جمعیت ۱۲ تا ۱۷ سال ما نیز ۴۶۶ هزار و ۳۵ نفر هستند که ۲۴۷ هزار و ۲۹۹ نفر یعنی ۵۳ درصد واکسن دریافت کرده‌اند. با توجه به اینکه مدت زیادی از آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۷ سال نگذشته است، اغلب این واکسن‌ها دوز اول بوده است.

حسینی بیان کرد: ما در مناطق دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۶ هزار نفر مادر باردار داریم که ۳۰ هزار نفر از آن‌ها واجد شرایط دریافت واکسن هستند. از این ۳۰ هزار نفر ۲۱ هزار و ۶۹۳ نفر واکسن دریافت کردند که ۶۳.۲۳ درصد آن‌ها که شامل ۱۸ هزار و ۹۶۵ نفر می‌شود دوز یک و ۹.۱ درصد آن‌ها که شامل ۲۸۲۷ نفر می‌شود، هر دو دوز را دریافت کردند.

او تصریح کرد: مادران بارداری که ۱۲ هفته از بارداری آن‌ها گذشته باشد، می‌توانند واکسن تزریق کنند. دو هفته مانده به زایمان و ۱۰ روز بعد زایمان هم واکسن تزریق نمی‌شود. همچنین مادر باردار از ۱۰روز تا ۴۲ روز بعد زایمان جزو گروه هدف مادران باردار محسوب می‌شود.

پیش‌بینی واکسیناسیون ۷۵ درصدی مشهدی‌ها تا انتهای آبان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از ۱۷ شهریورماه امسال تزریق واکسن افزایش یافته است، تاکید کرد: از ۱۹ مهر نیز تزریق دوز دوم آغاز شده و انتظار داریم که طی یک ماه آینده و تا ۲۰ آبان به واکسیناسیون ۷۵ درصدی افراد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برسیم.

حسینی با اشاره به اینکه درحال حاضر درخصوص واکسن مشکلی نداریم، اظهار کرد: دوز اول و دوم سینوفارم، دوز دوم آسترازنکا و برکت در مراکز ما تزریق می‌شود، البته برخی مراکز دوز یک برکت را هم تزریق می‌کنند.

او افزود: عارضه جدی و فوت به دلیل تزریق واکسن نداشته‌ایم. بیشترین عارضه مربوط به درد محل تزریق، تب، سردرد و ضعف بوده است.

تزریق واکسن در تمام پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: علاوه‌بر مراکز واکسیناسیون، تمام پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت ما درحال حاضر واکسن تزریق می‌کنند. برنامه ما این است که در مناطق دور دست ویال‌های تک‌دوزی ببریم که اگر تعداد افراد کم بود هم واکسن تزریق شود.

حسینی درمورد دوز یادآور کادر درمان بیان کرد: باید ۶ ماه از دوز دوم بگذرد تا دوز یادآور تزریق شود با توجه به اینکه تعداد این افراد زیاد نیست، در تامین واکسن مشکلی نخواهیم داشت.

او تصریح کرد: واکسن جلوی شدت بیماری، مرگ‌ومیر و بستری را می‌گیرد، اما پس از تزریق واکسن حتما باید فاصله‌گذاری و رعایت دستورالعمل ها را همچنان داشته باشیم تا جامعه به ایمنی لازم برسد.

افزایش میزان تست‌های مثبت کرونا

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افزایش مراجعه مردم به درمانگاه‌های سطح شهر و مراکز منتخب کرونا در روز‌های اخیر تاکید کرد: زمزمه پیک بعدی به گوش می‌رسد. درحال حاضر ۸ درصد تست‌های رپید و ۱۲ درصد تست‌های پی‌سی‌آر کرونا مثبت می‌شوند. مثبت شدن تست‌ها به لود ویروس بستگی دارد و هرچه میزان بیماری بیشتر باشد، تعداد تست‌های مثبت هم بیشتر می‌شود. در پیک پنجم ۵۷ درصد تست‌های پی‌سی‌آر و ۳۶ درصد تست‌های رپید کرونا مثبت می‌شد. درحال حاضر میزان مثبت شدن تست‌ها رو به افزایش است.

حسینی با اشاره به عقب افتادن واکسیناسیون افرادی که مبتلا به کرونا می‌شوند، اظهار کرد: در اوج پیک کرونا به دلیل افزایش تعداد مبتلایان روند واکسیناسیون نیز کند می‌شود، زیرا افراد مبتلا به کرونا ۶ هفته بعد از ابتلا باید واکسن تزریق کنند و این موضوع واکسیناسیون را به تاخیر می‌اندازد.

او درمورد میزان آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای پیک ششم کرونا افزود: ۴۲ مرکز منتخب کرونا داریم که چهار مرکز شبانه‌روزی هستند و بقیه مراکز از ۷:۳۰ صبح تا ۷:۳۰ شب فعال هستند. آمادگی داریم ساعت فعالیت مراکز افزایش یابد یا درصورت نیاز مرکز جدید اضافه کنیم. همچنین ۱۴۰ درمانگاه عمومی در سطح شهر در این خصوص آمادگی دارند تا پذیرش اولیه بیماران انجام شود و درصورت ضرورت به بیمارستان ارجاع داده شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها هم در ۶ فاز، فازبندی شده است، ادامه داد: اگر به حالت فوق بحران رسیدیم مجبوریم همه ظرفیت‌ها را درگیر کرونا کنیم. هدف ما این است که تخت‌های آموزشی در مرحله آخر درگیر بحث کرونا شوند که آموزش پزشکی کمترین مشکل را ببیند.

یک رقمی شدن آمار فوتی‌ها

حسینی بیان کرد: تا روز جمعه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵۵۳ بیمار بستری کرونا و در مشهد ۴۷۷ نفر داشته‌ایم. فوتی‌های کرونا نیز از پانزدهم مهرماه یک رقمی شده است.

او با بیان اینکه ما در پیک پنجم ۲۸۲۳ بیمار بستری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشته‌ایم، تصریح کرد: در پیک پنجم حدود ۱۸ تا ۲۱ درصد بستری‌ها در مشهد اصلا خراسانی نبودند و حدود ۱۰ درصد هم از افراد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نبودند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمورد بازگشایی مدارس تاکید کرد: بهترین مدل بازگشایی مدارس این است که تمام دانش‌آموزان و فرهنگیان هر دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند و دو هفته از تزریق دوز دو نیز گذشته باشد تا ایمنی به صورت کامل ایجاد شده باشد، اما در بسیاری کشور‌های دیگر با یک دوز واکسن بازگشایی مدارس را انجام دادند. اگر فاصله اجتماعی و ماسک زدن رعایت شود، دوز یک واکسن فقط ۳۰ درصد می‌تواند در پیشگیری کمک‌کننده باشد.

حسینی درخصوص افرادی که به دلیل سفر به خارج کشور باید واکسن آسترازنکا تزریق کنند، اظهار کرد: افرادی که برای کار‌های مطالعاتی یا برای درمان بیماری می‌خواهند به خارج کشور سفر کنند، امور بین‌الملل ما نامه‌ای به این افراد می‌دهد و واکسن تزریق می‌شود. درخصوص افرادی که به دلیل تجارت باید به کشور‌های دیگر بروند کمیته پایش واکسن داریم موارد این چنینی در کمیته پایش تصمیم گیری می‌شود.

اصناف مشهد حدود ۷۱ درصد رعایت دستورالعمل ها را رعایت می‌کنند

او درخصوص میزان رعایت دستورالعمل ها در مشهد افزود: درحال حاضر به دلیل اینکه شهر مشهد زرد است و ماه ربیع وعروسی‌ها هم شروع شده، مردم زدن ماسک و فاصله اجتماعی را کمتر رعایت می‌کنند. درمجموع، اما مردم مشهد نسبت به شهر‌های دیگر رعایت ماسک بهتری دارند. اصناف مشهد حدود ۷۱ درصد رعایت پروتکل‌ها را انجام می‌دهند که این میزان رعایت قابل تعمیم به جامعه هم است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد رعایت دستورالعمل ها در حرم رضوی ادامه داد: آستان قدس به استفاده از ماسک و ضدعفونی تاکید دارد. تولیت محترم بار‌ها تاکید کرده‌اند که تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا هستند که زحمات و تلاش‌های تولیت محترم انصافا شایسته تقدیر است.

انتهای پیام//ا.د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار