معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد اظهار داشت: واکسیناسیون خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را کاهش می‌دهد، اما به منزله پایان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید راشد جزایری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک در استان کاهش چشمگیری داشته است و هدف از واکسیناسیون در بیماری‌های عفونی ویروسی به منزله عدم ابتلا به آن بیماری نیست، بلکه کاهش شدت بیماری در صورت ابتلای افراد به آن‌ها است.

او با اشاره اینکه ایمنی زایی واکسن یک فرآیند زمان‌دار است و دو هفته پس از تزریق نوبت دوم واکسن، کامل می‌شود، افزود: تا زمانی که مطالعات علمی، اطمینان کافی از نظر نیاز نداشتن به استفاده از ماسک را اثبات نکرده باشد، شهروندان باید ضمن استفاده مداوم از ماسک، دیگر شیوه‌نامه‌های بهداشتی را به دقت رعایت کنند.


بیشتر بخوانید


جزایری اضافه کرد: برخی واکسن‌ها بیش از یک نوبت تزریق می‌شود و چنانچه در مراحل مطالعاتی مشخص شود واکسن برای ایجاد ایمنی در بدن باید مدت بیشتری فعال بماند، واکسن کرونا در فواصل زمانی بیش از یک نوبت تزریق می‌شود.

او اظهار داشت: برخی واکسن‌ها مانند واکسن «ب ث ژ» برای بیماری سِل و یا واکسن سُرخک با یک یا دو نوبت، عملکرد مطلوب را ایجاد کرده و برخی دیگر از واکسن‌ها مانند واکسن خوراکی فلج اطفال، واکسن دیفتری، کُزاز و سیاه سُرفه برای ایجاد عملکرد مطلوب و طولانی مدت، نیاز به تکرار دارد.

جزایری با اشاره به اینکه در حال حاضر، همه واکسن‌های کروناویروس که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، در دو نوبت تزریق می‌شود، به شهروندان توصیه کرد: همچنان باید شیوه نامه‌های بهداشتی مانند استفاده مداوم از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و پرهیز از دورهمی‌ها و سفر‌های غیرضروری را رعایت کنیم، زیرا هیچکدام از این واکسن‌ها اطمینان صد درصد برای جلوگیری از ابتلا به کرونا نمی‌دهد.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار