محمدی گفت: به زودی سامانه قیمت گذاری دارو رونمایی می‌شود و قیمت‌گذاری از حالت دستی خارج و سیستمی انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حیدر محمدی، مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: ما ضابطه نیودراگ به عنوان دارو‌های تولیدی برای اولین بار در جهان را تدوین کردیم و تسهیلات بسیاری برای مجوز تولید آن‌ها گذاشته ایم به شرطی که اطلاعات متقنی درباره اثرگذاری ارائه کنند و طبق ضابطه این دارو‌ها خارج از نوبت بررسی و فرآیند صدور مجوز زودتر انجام می‌شود.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره دارو‌های کرونا بیان کرد: داروی توسیلیزومب، رمدسیویر و فاویپیراویر به صورت قرارگاهی وارد فهرست دارویی شدند. بالغ بر ۵۵ میلیون فاویپیراویر و ۶ میلیون و ٨٠٠ رمدسیویر در دوران کرونا توزیع و مصرف شد.

محمدی درباره تولید واکسن کرونا بیان کرد: ۵ شرکت در زمینه واکسن کرونا داریم و شرکت شفافارمد ١٠ تا ١٢ میلیون واکسن برکت تحویل داده است؛ انستیتو پاستور هم با ارائه گزارش بینابینی فاز سه برای واکسن پاستوکووک، مجوز مصرف اضطراری گرفت. قرار است این واکسن به گروه ١٢ تا ١٨ سال تزریق شود. مجوز مصرف اضطراری اسپایکوژن بعد از ارائه گزارش بینابینی اول در فاز سه صادر شد. باید دانست که گزارش بینابینی نتیجه حاصل از عوارض تزریق در داوطلبان و اثربخشی واکسن در کاهش مرگ و میر و بستری درباره در فاز سه است و در فاز دو میزان آنتی بادی مدنظر قرار دارد.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: واکسن فخرا در فاز سه است و هنوز گزارش بینابینی برای مجوز مصرف به ما نداده اند. اکنون ما ۵٠ تا ۶٠ میلیون دوز ذخیره واکسن کرونا داریم و ۴٢ میلیون باقی مانده سیاست واردات واکسن است. پیشنهاد شده است مجوز بوستر دوز را به واکسن‌ها بدهیم؛ تزریق این دوز در کمیته علمی واکسن کرونا به تأیید رسیده است.

او افزود: دو واکسن بقیه الله و اسوه در مراحل ابتدایی مطالعات بالینی هستند. یکی از اقداماتی که ما داشتیم این بود که در کنار افزایش قیمت جهانی، کاهش قیمت داشتیم که بخشی ارزی و بخشی ریالی است . نرخ بسیاری از دارو‌ها را در قیمت پایه فروش کاهش دادیم، قیمت ریالی هم در مواردی کاهش پیدا کرد، برای مثال انسولین از ۶.۵ یورو به ٣.۵ یورو کاهش پیدا کرد که بیش از ٩٠ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشت.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بحث قیمت گذاری ماده اولیه دارو در دستور کار قرار گرفت و سعی کردیم در شرایط جنگی، اصلاحاتی انجام دهیم، هر چند در دوران جنگ بیشتر دفاع می‌کنند. این اقدام تبعاتی داشت؛ بی اخلاقی رسانه‌ای بسیاری صورت گرفت که از جانب صاحبان رانت این اتفاق افتاد. 

قیمت گذاری نهایی دارو منوط به قیمت ماده اولیه است

محمدی ادامه داد: ما بیش از ٢٩ مولکول را در ماده اولیه قیمت گذاری کردیم و قیمت گذاری نهایی دارو منوط به قیمت ماده اولیه است. این روند، قیمت‌گذاری را بسیار شفاف می‌کند. با این روش جلوی افزایش قیمت بسیاری از دارو‌ها را می‌توان گرفت. در بحث شفافیت، انتشار آمارنامه دارویی را انجام دادیم و آمارنامه ماده اولیه به زودی منتشر می‌شود.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: ما به زودی سامانه قیمت گذاری دارو را رونمایی می‌کنیم و قیمت‌گذاری از حالت دستی خارج و سیستمی انجام می‌شود. در حال حاضر سیاستگذاری فراخوان واردات فوریتی دارو به صورت سیستماتیک انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار