محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با گذشت ۷ ماه از نرخ مصوب مرغ به رغم تورم بالای نهاده و افزایش هزینه های مرغداران، قیمت مصوب اصلاح نشده است.
وی افزود: با وجود پبگیری هایی مکرر دولت در ارتباط با اصلاح قیمت، اما تاکنون تصمیماتی اتخاذ نشده است. هر چند مسئولان استان ها برحسب شرایط استان را قیمت مصوب کردند.
کمالی سروستانی ادامه داد: در حال حاضر برخی استان ها شرایط را آسان گرفتند به طوریکه قیمت مرغ زنده را تا ۲۰ هزار تومان و مرغ گرم را تا ۲۹ هزار تومان افزایش دادند که این موضوع در کنار شایعات تغییر قیمت منجر به تاخیر در عرضه مرغ شد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به دلایل صف های طولانی خرید مرغ با نرخ مصوب بیان کرد: مرغ بعد از کشتارگاه در سایه ضعف در نظارت به درستی در شبکه توزیع نمی شود که در نهایت افزایش عرضه خارج از شبکه منجر به تشکیل صف های طولانی دریافت خرید می شود.
وی از ثبات قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: گرچه جوجه یکروزه با نرخ مصوب در بازار توزیع نمی شود، اما به سبب مدیریت تقاضا و توزیع در بین روزهای مختلف، بازار جوجه یکروزه به ثبات رسیده است.
کمالی سروستانی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان اعلام کرد و افزود:امیدواریم قیمت هر قطعه جوجه به نرخ واقعی برسد.
وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد که تولید جوجه نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و تنها محدودیت های نهاده موجب شده به میزان سال گذشته به ازای هر قطعه طیور گوشت کمتری استحصال شود.
به گفته کمالی سروستانی، با وجود ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی، اما محدودیت نهاده موجب شده تا مرغ زنده به وزن ۴.۵ تا ۵ کیلوگرم نرسد و در نهایت ناگزیر به عرضه مرغ در حد ۴۵ روز است.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در مهرماه بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که میزان جوجه ریزی تا پایان مهر به ۱۰۸ تا ۱۱۰ میلیون قطعه برسد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی بیان کرد: در حال حاضر کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد و تنها توزیع مرغ شبکه ای کم است که امیدواریم با واردات جوجه یکروزه و افزایش جوجه ریزی ها مشکلات مرتفع شود.
کمالی سروستانی در پایان درباره آخرین وضعیت تامیننهاده های دامی تصریح کرد: تاخیر در بارگیری و ارسال نهاده های دامی منجر به افزایش هزینه های تولید شده است، ضمن آنکه مرغداران نسبت له کیفیت نهاده های دامی معترضند که این امر در افزایش تلفات اثر گذار بوده است.
انتهای پیام/