افزایش میزان ابتلا به کووید-۱۹ ارتباطی با سطح پوشش واکسیناسیون ندارد و در این گزارش به بررسی میزان اثربخشی واکسن‌ها پرداخته شده است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در آمریکا، آلمان و انگلستان اینطور تصور می‌شد که افزایش موارد جدید ابتلا به کووید۱۹ بیشتر در مناطق با پوشش واکسیناسیون پایین باشد تا اینکه کشورهایی با بالاترین پوشش واکسیناسیون همانند فلسطین اشغالی افزایش چشمگیر در تعداد ابتلا را پس از بیش از ۷۰ درصد پوشش واکسیناسیون گزارش کردند.

پروفسور سوبرامانیان از دانشگاه هاروارد طی مطالعه ایی که در شماره سپتامبر مجله اروپایی اپیدمیولوژی انتشار یافت به نتایج جالبی رسید. در این مطالعه اطلاعات ۶۸ کشور و تمام ایالات آمریکا که آمار معتبری از پوشش دوز دوم و میزان ابتلا داشتند، لحاظ شد.

نتایج در سطح کشورها حاکی از عدم وجود یک ارتباط واضح بین درصد افراد کاملا واکسینه شده (دو دوز) و موارد جدید کووید۱۹ (تایید با PCR) بود و حتی بصورت خفیف افزایش ابتلا در این افراد (در واحد میلیون و میانگین ۷ روزه) به نسبت دیگران (یک دوز یا واکسینه نشده) حس میشد. مقایسه کشورهای ایسلندو پرتغال که بیش از ۷۵ درصد پوشش واکسیناسیون کامل (دو دوز) دارند با ویتنام و آفریقای جنوبی با حدود  ۱۰ د رصد ، حاکی از بیشتر بودن تعداد مبتلایان جدید در ایسلند و پرتغال است.

در آمریکا نیز ایالات با پوشش واکسیناسیون کامل بالا، تعداد بیشتری از ابتلا را نشان دادند (در واحد ۱۰۰هزار و میانگین ۷ روزه)، بطوری که CDC آمریکا متوجه شد از بین پنج ایالت با بیشترین پوشش واکسیناسیون کامل (۸۴  تا ۹۹درصد) چهار ایالت بیشترین میزان ابتلای انتقال بیماری را در بین کل ایالات داشتند.

از آنجایی که بیشترین سطح ایمنی پس از ۲ هفته از دوز دوم ایجاد می شود یک بازنگری در تحلیل با لحاظ نمودن یک‌ماه فاصله از تکمیل واکسیناسیون، هم برای کشورها و هم برای ایالات آمریکا انجام شد که مجددا رابطه واضحی بین سطح پوشش واکسیناسیون و تعداد مبتلایان جدید دیده نشد.

بنابرین به نظر می رسد باید در مورد اینکه واکسن های موجود تنها راه مقابله با ابتلای جدید هستند تامل نمود و سایر روش های مقابله با سرایت و ابتلا را کماکان جدی گرفت، بخصوص که باید برای سوش دلتا و یا واریانت های جدید در آینده حساب جداگانه باز کرد.

طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین اشغالی میزان اثربخشی دو دوز واکسن فایزر ۶ ماه پس از دوز دوم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری حدود ۳۹درصد بود که واضحا از میزان ۹۶درصد در کارآزمایی این واکسن پایین تر است و همچنین متصور است که شدت و قدرت ایمنی ناشی از فایزر نیز کمتر از ایمنی ناشی از ابتلا طبیعی به کووید۱۹ باشد. بطور کلی ۶ ماه بعد از دوز دوم یک افت شدید در ایمنی ناشی از واکسن های mRNA دیده می شود.

هرچند واکسیناسیون کامل پس از دو هفته از دوز دوم موجب کاهش چشمگیر در بستری و مرگ ناشی از کووید۱۹ گردیده اما در عین حال CDC آمریکا یک افزایش ۰/۰۱ درصد تا ۹ درصد در ماه ژانویه و صفر تا ۱۵درصد در ماه می ۲۰۲۱ در میزان بستری و مرگ ناشی از کووید۱۹ در بین افراد کاملا واکسینه شده (دو دوز) در ایالات مختلف امریکا را گزارش کرده است.

نتیجه می گیریم از آنجایی که تنها حدود ۱۰ ماه از شروع اولین واکسیناسیون ملی در جهان می گذرد، هنوز اطلاعات کافی و وافی از ماندگاری اثر واکسن ها در طول زمان نداریم و باید برای اطلاعات بیشتر و قابل اعتمادتر صبر کنیم چون مشهورترین واکسن ها (بخصوص نوع mRNA مثل فایزر) اکنون با گزارشات افت جدی در سطح ایمنی روبرو هستند.

اکنون این خطر متصور است که احتمالا در آینده با گذشت زمانی بیشتر از تکمیل واکسیناسیون، از میزان مقاومت واکسن ها در مقابل بستری شدن و مرگ نیز کاسته شود. لذا در کنار تشویق و تسریع واکسیناسیون باید سایر روشهای بهداشتی به شدت رعایت شود.

از سویی آمادگی برای تزریق دوز و یا دوزهای بوستر نیز باید در دستور کار دولت ها قرار گیرد و در عین حال به دنبال ارتقای اثربخشی واکسن ها در مقابل سوش های جدید هم بود.

باید بدانیم هرچند هنوز در مقابل حملات و پیک های متعدد این ویروس مخوف و واریانتهایش آسیب پذیریم، اما فعلا تنها سلاح موثر همان واکسن و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی است. بنابرین باید یاد بگیریم چگونه با حضور کووید۱۹ زندگی کنیم اما گشایش ها در lockdown (قرنطینه) همانند بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و ادارات را نیز با احتیاط و پلکانی تحت نظر اپیدمیولوژیست ها انجام دهیم و در عین حال از واکسن های صاحب نام یک غول شکست ناپذیر نسازیم و به دنبال ارتقای کیفیت و عملکرد همه واکسن ها باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
هنوز هیچ کس درباره فوت آقای مهرآوران با تزریق دو دوز واکسن واکنشی نشون نداده دوستان سلامتی خودتونو دست وزارت بهداشت ندید اینا دلسوز شماها نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
دوستان این واکسن ها عوارض جدی داره که در دراز مدت ایجاد میشه نه به واکسن این مسولین دلشون به حال ما نسوخته گول وعده این مسولین نخورین اگر اینا دلسوز ما بودن وضع زندگی ما اینجوری نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
نه به مسولین اعتماد دارم نه به واکسن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
خیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
فقط برکت
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۰۸:۲۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
بهترین راه پیشگیری است حالا چه از طریق ماسک باشه چه از طریق واکسن؟ البته اول باید بدن را با واکسن ایمن کنیم و سپس طبق معمول پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم. """این مطلب جهت عزیزانی که به واکسن زدن اهمیت نمی دهند، اگر هموطنی بخاطر سهل انگاری شما به بیماری کرونا مبتلا شود چه فوت کند و چه بیمار شود، این عمل از مصادیق حق الناس محسوب می شود و جان و آبروی افراد را نیز دربر می‌گیرد و بخشیده نمی‌شود بلکه باید جبران شود یا صاحب‌حق آن را ببخشد. """ سپاسگزار از باشگاه خبرنگاران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
اگه تاثیر نداره پس چرا اجباری کردید؟ آیا تحقیق کردید که این واکسن روی بیماری های مختلف چه تاثیری داره؟ مثلا کسی که دیابت داره میتونه این واکسن رو دریافت کنه؟ همینجوری جواب ندید،علمی جواب بدین
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۰۹:۲۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
اجباری هست بخاطر مسئولیت اجتماعی که هر فرد در مقابل دیگر افراد جامعه بر عهده دارد، دوم اینکه اگر فردی بیمار هست باید قبلاً انجام واکسیناسیون با پزشک خود یا پزشکی که در محل واکسیناسیون حضور دارد مشورت کند و اگر صلاح نباشد قطعاً تزریق انجام نمی شود تا رسیدن به شرایط ایده آل واکسن.
موفق و پایدار و پیروز باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
وقتی حوزه درمان به یک تجارت پرسود برای پزشک و داروساز تبدیل شده نباید دنبال درمان واقعی و موثر بود

و این توضیحاتِ متناقضِ به اصطلاح علمی چیزی بجز توجیه اقتصادی برای فروش واکسن دوزهای بعدی نخواهد بود همونطور که قبلا پیش بینی شده بود که دوزهای واکسن تمامی نخواهد داشت

و این واکسنها رو دارن روی مردم دنیا امتحان میکنن و متاسفانه کسی از دولتها و گروههای بزرگ مردمی هم معترض نیست

این شرکتها موفقیتهاشون بر پایه ی تست انسانی مخفیانه و غیرانسانی و ناجوانمردانه هست بجز کارآزمایی بالینی که علنی هست.و خیلیاش هم قبلا لو رفته و خیلیامون دیدیم.

خواهشا اقدامی کنید ای مردم
هر کی توان داره کمک کنه معترضین و منتقدین واکسنهای موجود هم بتونن حرفشونو بزنن
این انتقاد نه برای دشمنی با علمه بلکه برای حل مشکلات موجود در واکینها و پیدا کردن راهی بهتر برای درمان یا تولید واکسنهای سالمتر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۷ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
یه لحظه دوباره باهم این بخش رو بخونیم:

نتایج در سطح کشورها حاکی از عدم وجود یک ارتباط واضح بین درصد افراد کاملا واکسینه شده (دو دوز) و موارد جدید کووید۱۹ (تایید با PCR) بود و حتی بصورت خفیف افزایش ابتلا در این افراد (در واحد میلیون و میانگین ۷ روزه) به نسبت دیگران (یک دوز یا واکسینه نشده) حس میشد. مقایسه کشورهای ایسلندو پرتغال که بیش از ۷۵ درصد پوشش واکسیناسیون کامل (دو دوز) دارند با ویتنام و آفریقای جنوبی با حدود ۱۰ د رصد ، حاکی از بیشتر بودن تعداد مبتلایان جدید در ایسلند و پرتغال است.
================
بررسی و نتیجه گیری:
وقتی یکی سالم باشه میزان بیماری برای مدتها ضعیف باشه ولی با مصرف یک دارو یا مواد غذایی حالش بدتر بشه آیا میگن ربطی به اون مصرف جدیدش نداره حتی ده درصد؟
پیش دکتر هم که بری یکی از سوالاش اینه که در مدت اخیر چه دارویی مصرف میکردی برای بررسی عوارضش

یعنی هیچوقت احتمال صفر نیست و شما به مراکزی که کشورهاشون همیشه دنبال جنگ و خونریزی بودن هم به هیچوجه اطمینان نکنید چون لحظه به لحظه ی رفتار و کلامشون یک سیاست خصمانه یا تجاری پشتشه و بجز هدف سودآوری به چیزی فکر نمیکنن

لطفا از محققین داخلی و خارجی معتبر کمک بگیرید

یک بار هم از دکتر اردشیری متخصص تولید واکسن دعوت کنید ببینید ایشون چرا مخالف واکسنهای موجود در دنیا هستن؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی نبوی
۰۶:۴۷ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
کاش از واکسن های تولید داخلی بیشتر حمایت می شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۶ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
این واکسنها که نه جلوی بیمار شدن میگیرند نه جلوی مرگ فقط شیادی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۴ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
چرا در مورد میزان اثر بخشی واکسن ایرانی البته صادقانه بنویسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
خب اصلا چرا واکسن زدیم؟
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۲:۰۴ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
سلام ،

انشاء الله .
Iran (Islamic Republic of)
آرمان
۰۱:۴۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
آیا این پروژه را که ابتدا با دو دوز تزریق،شخص دریافت کننده را معتاد به واکسن کرده و سپس برای دوزهای بعدی هزینه هنگفت دریافت میکنند،نمی توان برده داری نوین دانست؟؟
لطفا خواهشا تایید کنید
با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۱ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
نه باید بگیری حتما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۷ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
پس علت نبود مبتلا کرونا در چین چیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
سوئد هم بر عکس کشورهای دیگه بعد از واکسیناسیون سراسری افزایش کرونا نداشته. البته سوئد از اول مثل باقی کشورها قرنطینه سنگین اجرا نکرد و بیشتر روی حفاظت از جمعیت آسیب پذیر مثل سالمندان تمرکز کرد. شاید روش برخورد با این بیماری از اول اشتباه بوده. به احتمال زیاد کنترل بیماری در چین هم دلیل دیگه‌ای داره و مربوط به واکسن نیست. ولی کشورهایی که بیشترین واکسیناسیون رو داشتند مثل رژیم صهیونیستی به یکباره آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته. الان ادعا می‌کنند اگه دوزهای سوم و چهارم تزریق بشه تا ۶ ماه مشکلی نخواهد بود ولی معلوم نیست این هم درست باشه چون آمار و زمان واکسیناسیون جایی مثل ایسلند چیز دیگه‌ای رو نشون میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۶ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
سلام دوسالهست کرونا عمومیشدهاست منتها ماکرونارا از حجاج مکه ومدینه درایران کرفتیم تا حالا جرادرباره حجاجیکهازمکه ومدینه میامدند ویکماه قرنطینه میشدند مطلبی تحلیل جامع ندارید بلاخره مرسضی حجاج از جه نوع ویروسیبود انموقع میکفتند سارس هست یادتان میاید خفهکی حجاج انموقع کزارشمیدادند حجاج که کاز شیمیائی مانند باعث خفه کیشدهبود الان از حجاجیکهازمکه ادهبودند هیجونه ازمایش خون ونتایج ان منشر نشدهاست ومشترکات وخصوصیاتان شیبه کرونا بودهاست جرا دراین مورد بایکوت وتحریم خود خواسته هست سلامت مردم ارزش ندارد معلوهم هست اینروزها سود ومنفعت همه در هراس افکنی وایجادترس وداهره هست زمانشاه فیلم دلهرهاور گالری وحشت پخش میکردند الان ایران شدهاست گالری وحشت هرروز یگ نوع هراسافکنی هرروز یک نوع دلهرهافرینی همراه بادروغ ودلنک وحرام لقمکیالان کسانیکه دوسال با کرونا کنارامدهاند دیکر احتیاجی به واکسن ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۱ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
خدایی چقدرهزینه اینهمه واکسن تواید داخل شدوبه جایی نرسید..چرااا جون مردم شده باریچه..چرایه کاری برای رعایت دستورالعملها نمیکنن چرامردم ماسک نمیزنن چرانظارتی نیست .چرا چرا چرا
Iran (Islamic Republic of)
..
۲۳:۴۳ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
واقعاً عادی انگاری نکنیم

بی خیالی ممنوع ، سهل انگاری ممنوع

ماسک زدن را جدی بگیریم ، فاصله فیزیکی را رعایت کنیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۱ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
باید به مراعات خودمون ادامه بدیم