به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود یک ماه پیش بود که رئیس جمهور بنای بازگشایی مدارس را تامین زیرساختهای لازم عنوان کرد، موضوعی که آموزش و پرورش و ستاد ملی مقابله با کرونا را به تکاپو انداخت تا براب آموزش حضوری مدارس بعد از دو سال تعطیلی این روش وارد عمل شوند؛ همین اقدام موجب شد تا اول مهر زنگ مهر به طور نمادین و با تعدادی محدود از دانش آموزان در مناطق کم جمعیت بازگشایی شوند و ورود سایر دانش آموزان به کلاسهای درس هم به نیمه دوم آبان موکول شد.
موضوعی که به تدریج روند بازگشایی مدارس را روی روال انداخته بود و دانش آموزان هم خودشان را فارغ از دیدگاه مخالف و موافق برای حضور در مدارس و آموزش حضوری آماده میکردند، اما همین دیروز بود که بار دیگر یک بام و دو هوا در تصمیم گیریهای مربوط به روند مدیریت کرونا میان مسئولان، موضوع بازگشایی مدارس را ١٨٠ درجه تغییر داد؛ مسئولان آموزش و پرورش همچنان بر آمادگی برای بازگشایی تاکید دارند و کمیته علمی کرونا از میانه راه این تصمیم تغییر موضع داده و بازگشایی از نیمه دوم آبان را جایز نمیداند.
علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش ضمن اعلام آمادگی برای بازگشایی مدارس، گفت که ١١٧ کشور دنیا آموزشهای حضوری را به طور کامل آغاز کردند و تنها حدود ٢٧-٨ کشور کارشان را ترکیبی دنبال میکنند. مطالعات سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد اولین مکانی که باز شد و آخرین جایی که تعطیل کردند، مدارس بوده اند.
این موضوع در حالی پیش میرود که علیرضا کمریی سخنگوی آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش در بازگشایی مدارس اظهار کرد: مدارس کم جمعیت و کوچک، حدود ٣١ درصد دانش آموزان را در آموزشهای حضوری شامل شدند.
او ادامه داد: ۴۰ هزار مدرسه در مهر ماه آموزش حضوری را مطابق الگوهای بهداشتی در نظر گرفته شده در مناطق روستایی، عشایری و هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش آغاز کرده اند و به تدریج فرآیند بازگشایی برای حضور دانش آموزان در نیمه ابان آغاز شده است.
بیشتر بخوانید
هرچند سرعت واکسیناسیون در کشور بالا رفته است، اما روند کار به زعم کارشناسان عرصه بهداشت و سلامت هنوز برای بازگشایی مدارس تکمیل نشده است؛ بر این اساس یونسیان دبیر کمیته تخصصی اپیدمیولوژی و پژوهش گفت که ایمنی جمعی در افراد بالای ١٢ سال به ٢۵ درصد رسیده است و اگر روزی ٨٠٠ هزار تزریق واکسن برای دز دوم داشته باشیم، در عرض ٢٠ روز آینده همه جمعیتی که ٢ دز واکسن دریافتند به بالای ٧۵ درصد برسانیم و طبیعتا ٢ هفته بعد از آن، این افراد را مصون در نظر بگیریم.
به دنبال این موضوع حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی ستاد کرونا در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت، با استناد به بحثهای کارشناسی حوزه سلامت پیشنهاد داد تا بازگشایی از نیمه آبان به تعویق بیفتد.
او اظهار کرده بود که ظرف ۴۸ ساعت آینده یعنی طی امروز، پیشنهادها درباره بازگشایی مدارس به وزیر بهداشت اعلام و تصمیمهایی با تعامل آموزش و پرورش و مجلس گرفته شود.
قاسم جانبابایی معاون درمان وزارت بهداشت هم معتقد است که زیرساختهایی که وزارت آموزش و پرورش در مدارس ایجاد کرده است، در بازگشایی موثر واقع میشود و واکسیناسیون اطفال یک قسمت کار است تا بتوانیم زنجیره انتقال بیماری را بشکنیم، اما برای اطفالی که قرار است به مدرسه روند، اصولی مانند تأمین ماسک، شستوشوی مکرر دستها در مدارس و فضاهایی که باید مشخص شود تا دانشآموزان با فاصله از هم باشند، باید لحاظ شود. در مجموع هم باید همه این عوامل را کنار هم بگذاریم تا بتوانیم این اقدام را انجام دهیم. ضرورت دارد که مدارس به صورت منطقی و معقولانه بازگشایی شوند و به گونهای پیش رویم که هم دانشآموزان بتوانند از مدارس استفاده کنند و هم باعث انتقال زنجیره بیماری نشوند.
بیشتر بخوانید
با یک حساب سرانگشتی آنطور که شواهد گویاست، واکسیناسیون جامعه تا رسیدن به ایمنی جمعی با احتساب حداقل دو هفته پس از تزریق دز دوم حداقل ٣۵ روز طول میکشد ضمن آنکه در این حساب و کتاب، احتمال تاثیر گذاری فعالیت کمپینهای ضد واکسن و کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچنین آغاز نشدن پیک ششم را هم در نظر نگیریم.
جدا از این مفروضات، اکنون در آستانه شروع آبان قرار داریم و با فرض همان حدود ٣۵ روز تقریبا به روزهای پایانی نیمسال اول تحصیلی میرسیم و حدود ١۵ روز تا امتحانات فرصت باقی میماند و معلوم نیست با همین احتمالات آیا بازگشایی که آموزش و پرورش با قید حفظ سلامت دانش آموزان مورد توجه قرار داده بود، در نهایت چه سرانجامی پیدا میکند و دوگانه سلامت و آموزش به تعادل میرسد یا خیر؟!
آیا در این شرایط ناپایدار از حیث معلوم نبودن نرخ شیوع بیماری همچنین شدت بروز آن، ضرورت اعلام تاریخهای دقیق بازگشایی مدارس که ضمانت اجرایی برایش نیست، چه توجیهی دارد؟!
انتهای پیام/
ازمسئولین خواهش میکنم که مدارس را دوباره غیرحضوری کنندبنده خودم ازگلستان هستم وقبولی ماده ۲۸ هستم ومحل خدمت بنده یکی ازروستاهایه دورافتاده استان سیستان و بلوچستان شهرستان بنجار که نزدیک شهرزابل هست میباشد که منطقه ای کاملامحروم میباشدوکسی هم به واکسن وماسک اهمیت نمیده که الان باپخش شدن کرونایه جدید ۱۰۰درصدمطمئن هستم که بخصوص در مناطق محروم فاجعه بزرگی از مرگ ومیراتفاق میافته خواهشی که از مسئولین دارم این هستش که مدارس روتا مشخص شدن وضعیت کرونایه جدید مجازی کنندتاهم بنده وهم دانش آموزانم درگیراین کرونایه جدید نشیم مسئولین عزیزماهم خانواده داریم نزاریدکه خانوادهامون خدایی نکرده بارفتن مازیرخاک عزاداربشندالان خودبنده پدربازنشسته فرهنگی وجانبازشیمیایی توخونه دارم که باسرطان ریه داره مبارزه میکنه تازنده بمونه وبنده هم تنهاپسرخانواده هستم که الان به دورازخانواده تویک منطقه محروم دارم خدمت میکنم وچشم به راه بنده هستندنزاریدکه بخاطرتصمیم اشتباه شمابخاطرحضوری کردن مدارستون خانواده بنده وتموم همکارانم که مشکل بنده رو دارندعزاداربشند پس خوب تصمیم بگیریدتالعن ونفرین پدرومادرهاگریبانتون نشه ماهم انسان هستیم وعزیزیک خونواده هستیم یک لحظه خودتون روجایه پدرومادرمابزاریدوفکرکنیدکه آقازاده هاتون الان بجایه خارج ازکشورتومناطق محروم و نزدیک مرزافغانستان یاپاکستان دارن خدمت به آموزش و پرورش کشورمیکنندخودتون میزاریدکه فرزندانتون تواین وضعیت حادودشوارحضوری برندوخدمت کنند؟حتی فکرکردنش هم الان عذابتون میده پس پدرومادرماکه دورازماهستندتواین وضعیت خطرناک کروناچه زجری میکشندکه فرزندشون تویه منطقه محروم ازهمه چیز هستند ودارندحضوری تدریس میکنندپس خواهشاًنزاریدکه بایه تصمیم اشتباه شماخانواده هایه مامعلمان خدایی ناکرده عزاداربشند
یه مرد از وزارت بهداشت یا اموزش وپرورش باید توی یکی از شبکه های خبری حرفش رو واضح بزنه در رابطه با بازگشایی مدارس تا ملت تکلیفش روشن بشه پشت پرده حرف نزنن
و خود سرانه تصمیم نگیره
واقعا چقدر بازی باجان مردم و کودکانمام اسان و راحت شده!!!!به کجا داریم میریم؟؟؟؟
مدیران و مسولان،ایا جان فرزندان خودتون هم همینقدر براتون ارزش داره؟؟یک کودک دبستانی چی از رعایت بهداشت میفهمه؟چطور باید بهش فهموند که فاصله گذاری چیه؟؟؟هوشیار باشید. این فقط طرحی است به جهت بالا بردن امار کرونا در کشور. پس تا ریشه کن شدن این بیماری فرزندانمان را به مدرسه نمیفرستیم. استرس هم به بچه ها وارد نکنید انقدر با این تصمیمات بی بنیان و تو خالیتون.
چرا ذهن مردم را با مسائل بیخودی درگیر می کنید !!! تا وقتی کرونا هست رفتن به مدراسی که اصول بهداشتی به درستی رعایت نمی شود و هیچکدام مجهز به تهویه هوا نیستند حماقت محض هست.
لطفا در این شرایط به فکر تقویت آموزش مجازی و معیشت مردم باشید
۱) بچهها با بچگی و بازیگوشی، اصلا رعایت بهداشت نمیکنند. همین مهر، موقع تحویل کتب درسی، هزاربار میگفتیم: از هم فاصله بگیرید!
۲) همین تدریس مجازی، اگر یک سال دیگر ادامه یابد، رشد کند و در کنار تدریس حضوری، حفظ شود، موجب یک تحول عظیم آموزشی میشود. الان به یُمن همین تدریس مجازی، شاهد جهش تولید انیمیشن، بازی آموزشی (سرگرم آموزی) و ... برای دانش آموزان هستیم.
لطفا با در نظر گرفتن این موارد دیگر، به حذف آموزش مجازی بپردازید.
تعداد زیادی از مدارس آبخوری ها از سرویسهای بهداشتی محزا نیست یعنی از همان شیرآبی که بچه ها بعد از رفتن توالت دستهایشان را شستشو می دهند از همان شیر آبهای آلوده بچه ها آب می خورند.
تهویه کلاس ها مناسب نیست اگر درب و پنجره ها باز باشد هواسرده اگر بسته باشه اتتقال بیماری صورت می گیره. سرویسهای بهداشتی مایع ثابون ندارند
ضمن اینکه بچه ها به خصوص بزرگتر ها ماسک هاشونو در کلاس در میارن تعداد دانش آموزان هر کلاس بالای ۳۵ نفر هست
به فکر سلامتی بچه ها باشیم سلامتی از هرچی شما حساب کنید مهم تر هست واقع بین باشیم.
والدین باید بتونن بدون ترس بچه هاشون رو بفرستن مدرسه
پارسال با ۱۵۰نفر فوتی کل کشور شده بود قرمز
امروز با ۲۰۰ نفرفوتی کشور ابی و بدون مشکل
واقعا مسولین کشور ما به فکر مسولیتشون ان یا صندلی هاشون
بازی با جون مردم به چه قیمتی
ما واکسن هم زدیم و بچه هامون هم بزنن قرار نیست بزاریم برن مدرسه...
دولت خیلی نگران مردم هست قیمتها رو کنترل و ارزون کنن که داریم از گشنگی میمریم نمیخواد به فکر بچه هامون باشن...
او به فکر در آمد خانواده ها باشید تا تحصیل بچه ها...درس بخونن که تهش چی بشه؟؟؟
برن سر کاری با در آمد مثل پدرشون؟؟؟
نخیر آقا ترجیه میدیم بچه هامون تو خونه باشن و زنده بمونیم تا اینکه برای درسی که دیگه تو مملکت ما ارزشی نداره جونشون به خطر بیافته.
هیچ اجباری نیست حتما آبان ، آذر باز بشه که شما بمون نیمه دوم بازش کن اما زمانی که حداقل این همه مبتلا نداشته باشه زمانی که مدارس تعطیل شد آمار خیلی کمتر از الان وای شما موندین تو بدترین شرایط دارین باز میکنین اصلا آقایون پا بشن برن تو مطب دکترا ، بیمارستان ها باور کنین نصف مردم مبتلا هستن اما تست نمیدن و میگن سرماخوردگی هست