متخصصان آمریکایی می‌گویند می‌توانید با برخی اقدامات ساده، روند التیام کبودی در بدن را تسریع بخشید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شِک نوز، تمامی ما در طول عمر خود سابقه کبودشدگی بدن را داشته ایم. این حالت که در آن پوست به رنگ سیاه، آبی و بنفش در می‌آید به طور معمول پس از یک ضربه سنگین یا افتادن بروز می‌کند.

سوالی که همراه از سوی بسیاری از مردم مطرح می‌شود این است که چرا در این حالت رنگ پوست تغییر می‌کند و یا اینکه چه راهکار موثری وجود دارد که بتوان با توسل به آن روند التیام کبودی را تسریع کرد؟. در این مطلب در پی پاسخ به این سوالات هستیم.

متخصصصان آمریکایی در این باره می‌گویند کبودی ناشی از تغییر رنگ پوست به دلیل آسیب به مویرگ‌هاست که باعث خونریزی و ورود آن به زیر پوست می‌شود. درباره چرایی تغییر رنگ پوست به بنفش باید گفت زمانی که بافت‌های نرم بدن آسیب می‌بینند مویرگ‌ها پاره می‌شوند که باعث ورود خون به این بافت‌های نرم می‌شود. با ورود خون به بافت زیر پوست، رنگ آن به صورت آبی، بنفش، قرمز یا سیاه دیده می‌شود.

به طور معمول روند التیام کبودی یک تا دو هفته زمان می‌برد. در طول این مدت کاملا طبیعی است که رنگ کبود شدگی تغییر کند. برای مثال ممکن است شاهد تغییر رنگ کبودی به زرد درخشان و دوست داشتنی باشید و یا تورم در محل آن بروز کند.

گرچه احتمال بروز کبودی در تمامی افراد وجود دارد، اما با افزایش سن خطر بروز این حالت بیشتر می‌شود. همچنین مصرف دارو‌های رقیق کننده خون و برخی بیماری‌های خاص مانند هموفیلی می‌تواند خطر کبودشدگی را در افراد افزایش دهد.

متخصصان آمریکایی می‌گویند در صورت مشاهده کبودی، نخستین کار این است که از انجام فعالیت سنگین با آن بخش از بدن اجتناب کرده تا مانع از آسیب بیشتر و خونریزی در بافت شوید. برای تسریع روند التیام کبودی راهکار‌های متعددی پیشنهاد می‌شود.

کمپرس سرد

بدیهی است که استراحت و کاهش فشار ناشی از فعالیت بر روی بافت کبود شده از نخستین گام‌ها برای تسریع روند التیام آن محسوب می‌شود. با این حال، می‌توانید از کمپرس یخ بر روی محل و نیز بانداژ سبک به ویژه اگر محل دچار تورم شده است، استفاده کنید. برای کاهش تورم می‌توانید کمپرس یخ را هر یک ساعت، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی محل کبودی قرار دهید.

استفاده از داروی آرنیکا که خواص ضدالتهابی و ضد کبودی دارد در این زمینه تجویز می‌شود. آرنیکا یک گیاه دارویی است که عوارض جانبی بسیار کمی دارد و می‌توانید آن را بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ها خریداری کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
موافقم... ستاد شبه علمی که چه عرض کنم، یه مشته بله قربان گوی تحمیق شده‌ی توسط سازمان بهداشت جهانی و غیرعلمی.
آخرین اخبار