به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،در مرحله اصلی و فاز عملیاتی دهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت، اهداف حیاتی دشمن فرضی با استفاده از بمب بومی و دورایستای یاسین ۹۰ منهدم و همچنین شکاری رهگیرهای نهاجا نیز در ارتفاع پست به تمرین رزم هوایی پرداختند.
همچنین عملیات رزم پهپادی توسط پهپادهای نیروی هوایی ارتش با موفقیت اجرا شد.
مراحل اصلی و فاز عملیاتی دهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با شرکت بخشی از توان پروازی برای اولینبار بهصورت غیر متمرکز از تمامی پایگاههای نهاجا با محوریت پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان، شهید فکوری تبریز، وحدتی دزفول، شهید عبدالکریمی بندرعباس و شهید یاسینی بوشهر برگزار شد.
امیر سرتیپ دوم واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تبریز گفت: رزمایش مدافعان حریم ولایت تکمیلی نیروی هوایی اولین رزمایش نهاجاست است که در گستره تمام کشور عزیزمان در حال انجام است.
امیر سرتیپ دوم واحدی افزود: یکی از ویژگیهای این رزمایش این است که از همه پایگاههای سطح کشور استفاده کردیم و کنترل فرماندهی متمرکز و اجرای غیر متمرکز در آن صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در این رزمایش از خلبانان و کارکنان جوان فنی و تجهیزات بومی سازی استفاده شده است افزود: یکی از دستاوردهای این رزمایش این بود که توانستیم همزمان تصاویر را به پست فرماندهی ارسال کنیم.
او گفت: پهپادهای رزمی کمان-۱۲، کرار، کیان و آرش مجهز به انواع سرجنگی و با حمل انواع بمبهای بهینهسازی شده و نقطه زن با استفاده از اصل غافلگیری اهداف حیاطی دشمن را اعم از یگانهای سطحی و رادارهای زمینی را مورد هدف قرار دادند که با موفقیت منهدم شدند.
او افزود: در اجرای این مرحله از رزمایش هواپیماهای با سرنشین نیروی هوایی ارتش با سامانههای اخلالگر و با استفاده از نوینترین تکنیکهای جنگ الکترونیک، با از کار انداختن سامانههای پدافندی نیروهای دشمن، مسیر امن را برای اجرای عملیات پهپادی فراهم کردند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش به استفاده از پهپاد کمان-۱۲ نیروی هوایی ارتش در این مرحله اشاره کرد و گفت: این پهپاد با استفاده از بمبهای هوشمند، نقطهزن و ارتقا یافته قائم در این رزمایش با موفقیت اهداف مورد نظر را مورد اصابت قرار داد، هچنین پهپادهای کرار نیز که به بمبهای ۵۰۰ پوندی و راکت مجهز شدهاند توانستند اهداف واگذار شده را به دقت مورد اصابت قرار دهند.
امیر واحدی تصریح کرد: استفاده از پهپادهای انتحاری نقطهزن کیان و آرش برای اجرای حملات دقیق علیه مواضع دشمن در فواصل دور از دیگر عملیاتهای اجرا شده در این مرحله از رزمایش بود.
او ادامه داد: در بخش دیگری از این رزمایش عملیات مراقبت و شناسایی جنگ الکترونیک و آزمایش انواع سامانههای پیشرفته ارتباطی نیروی هوایی ارتش با استفاده از بسترهای امن شبکههای بی سیم و باسیم، انواع سامانههای تسهیلات پروازی و انواع سامانههای تاکتیکی مأموریتهای ابلاغ شده در جنگ الکترونیک را با موفقیت انجام دادند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه نهاجا در کنار سایر نیروهای مسلح تحت فرماندهی، ولی امر مسلمین و فرماندهی معظم کل قوا، وظیفه تامین امنیت پهنه هوایی کشور را بر عهده دارند، اظهار داشت: این رزمایش حاوی پیام امنیت، ثبات، دوستی و صلح پایدار برای کشورهای منطقه، پیام اطمینان خاطر برای هموطنان و آمادگی برای دفاع و پاسخ کوبنده در صورت اشتباه و خطای محاسباتی برای دشمنان است.
امیر واحدی بر ضرورت طراحی رزمایشها مبتنی بر صحنه واقعی نبرد تاکید کرد و گفت: این رزمایش بر اساس صحنه واقعی جنگ انجام و ارزیابان و ناظران ستادکل نیروهای مسلح، قرارگاه مرکزی حضرت خاتمالانبیاء (ص) و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در همه مراحل انجام این رزمایش حضور داشته و به ارزیابی اقدامات، دستاوردها و نتایج آن خواهند پرداخت.
انتهای پیام/ک