مصطفی کنارکوهی، مدیرکل دامپزشکی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: اداره دامپزشکی با داشتن وظایف گوناگون و برخورداری از توان علمی و اجرایی در زمینههای بهداشت و مدیریت بیماریهای دام، طیور و آبزیان و همچنین در حوزههایی نظیر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، نظارت بهداشتی بر صادرات دام و فرآوردههای خام دامی، واردات نهادههای دامی، نظارت بر فعالیت مراکز درمانی و داروئی و مایه کوبی، تشخیصهای آزمایشگاهی و پرداختن به آموزش، پژوهش و ترویج و سایر موارد مرتبط فعالیت میکند.
او افزود: در خصوص کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی با استفاده از تیمهای مایه کوبی بخش دولتی و مراکز واکسیناسیون مجاز بخش خصوصی از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون، بیش از ۶۱۸ هزار نوبت واکسن در دام سبک و بالغ بر ۶۹ هزار نوبت واکسن در دام سنگین در دامداریهای سطح استان به مرحله اجرا گذاشته شد.
کنارکوهی اظهار داشت: در زمینه کنترل و مبارزه با انگلهای خارجی در دامها که از اهمیت خاص برخوردار است، اداره کل دامپزشکی خوزستان ۲۳۵ هزار و ۴۳۰ راس دام سبک و سنگین و بالغ بر بیش از ۳۵ هزار متر مربع از اماکن دامی را با سمهای موثر ضد انگلی سمپاشی کرده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: کنترل و نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی به صورت مستمر با تلاش بازرسان بهداشتی در سطح استان انجام میشود که در همین رابطه طی سال ۷ ماه امسال، بیش از ۴ هزار و ۴۴۰ مورد بازرسی در سطح استان از واحدهای تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه همه فرآوردههای خام دامی استحصالی دارای شناسنامه نظارت بهداشتی کامل است، ادامه داد: با تیمهای نظارت بهداشتی در بازدیدهای سرزده از همه کشتارگاههای استان با استقرار ناظرین بهداشتی و بازدیدهای مستمر خود عملکرد این مراکز را از نظر بهداشتی مورد ارزیابی قرار میدهند.
کنارکوهی بیان داشت: همچنین کارشناسان این اداره کل در خصوص پایش و بررسی بیماریهای طیور و اقدامات کنترلی، اجرای طرحهای مطالعاتی و پژوهشی وضعیت بیماریهای طیور و زنبور عسل، ردیابی بیماریهای طیور از طریق سامانه ثبت اطلاعات مرغداریها و انجام پایشهای سرمی و مولکولار برنامه ریزی و به شکل مستمر فعالیت میکنند.
او اظهار کرد: با توجه به جایگاه استان خوزستان در مبحث آبزی پروری در سطح کشور، برنامه ریزی و اقدامات بهداشتی در مزارع میگو، ماهیان سردابی و گرمابی چه در حوزه تکثیر و چه در حوزه پرورش به صورت هدفمند و مستمر انجام میشود که از جمله فعالیتهای صورت گرفته درمدت مذکور میتوان به انجام آزمایشهای انگلی قارچی، میکروبی در آبزیان ۷۱۰ مورد بازدید بهداشتی از مزارع آبزی پروری از مزارع آبزیان در سطح استان اشاره کرد.
انتهای پیام/گ