به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته گذشته بود که پلیس تهران باندی را منهدم کرد که اعضای آن بیش از ۳۰۰۰ حساب اینستاگرام را هک کرده و از کاربران این حسابها مبالغ هنگفتی را اخاذی و کلاهبرداری کرده بودند. در میان مالباختگان و قربانیان این باند گرچه اقشار و افراد مختلفی حضور داشتند، اما تمامی آنان در یک موضوع مشترک بودند و آن هم انتخاب رمزی ساده یا قابل حدس برای حساب اینستاگرامشان بود که همین موضوع نیز سبب سوء استفادههای بعدی از آنان شده بود.
در همین راستا سرهنگ علیمحمد رجبی، رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا به تشریح راهکارهایی پرداخته که بر اساس آن کاربران ایرانی اینستاگرام میتوانند امنیت حساب خود در این فضا را ارتقاء دهند.
وی با بیان اینکه هکرها از اطلاعات ساده کاربران سوء استفاده میکنند، گفت: رمزهایی نظیر ترتیب اعداد از یک تا ۹ یا برعکس آن، انتخاب نام کاربری به عنوان رمز، تاریخ تولد و ... جزو رمزهای ساده محسوب میشود. همچنین رمزهایی نظیر شماره ملی، نام فرزندان یا همسر، شماره موبایل و ... نیز گرچه ممکن است ساده به نظر نرسد؛ اما کاملا قابل حدس است و از این رو نباید از چنین رمزهایی استفاده شود.
رجبی با بیان اینکه لازم است کاربران اینستاگرام علاوه بر انتخاب رمز مناسب، تأیید هویت دومرحلهای را نیز برای حساب خود فعال کنند، اظهار کرد: این موضوع به خصوص برای افرادی که صفحاتشان دنبال کننده بیشتری داشته یا از آن برای تبلیغ کسب و کارشان استفاده میکنند، توصیه میشود.
رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا در مورد مناسبترین رمزها نیز اظهارکرد: مهمترین نکته این است که حتی بهترین و قویترین رمزها نیز بهتر است که پس از مدتی تغییر کند. علاوه بر آن بهتر است کاربران در انتخاب رمز شبکههای اجتماعی خود از عبارتی، چون @ و دیگر علائم و ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک لاتین و اعداد استفاده کنند.
رجبی اضافه کرد: همچنین در مواردی دیده شده که کاربران اینستاگرام از نرم افزارهایی برای تشخیص فالووکنندگان و آنفالوکنندگان حساب خود استفاده کرده یا نرم افزارهای جعلی اینستاگرام را نصب کردهاند که این موارد نیز میتواند منجر به افزایش احتمال هک حساب اینستاگرام کاربران شود. از این رو به کاربران این نرم افزارها هشدار میدهیم که از نصب چنین برنامههایی خودداری کنند.
به گفته وی، در مواردی نیز مشاهده شد که برخی سایتها یا رباتها با وعده افزایش رایگان فالوور یا بازدید اقدام به دریافت رمز حساب کاربران میکنند که این موارد نیز احتمال هک اطلاعات کاربران را افزایش میدهد. از این رو اگر کاربران از چنین برنامههایی استفاده کردهاند، لازم است که ضمن حذف این برنامهها حتما رمز خود را نیز تغییر دهند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/