وزیر امور خارجه گفت: باور داریم تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان به عنوان مهم ترین راهکار سیاسی پیش روی همه ما قرار دارد.

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که امروز سه‌شنبه میزبان شاه محمود قریشی همتای پاکستانی خود در تهران بود، بعد از دیدار و گفت‌وگو با وزیر خارجه پاکستان بر سر میز ناهار، در نشست خبری مشترک حضور یافت و به تشریح مذاکرات انجام شده پرداخت.

وزیر خارجه پاکستان برای شرکت در نشست کشور‌های همسایه افغانستان به اضافه روسیه به تهران سفر کرده است. این نشست قرار است روز چهارشنبه پنجم آبان در تهران برگزار شود.

وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به همتای پاکستانی گفت: ما گفت‌وگو‌های مهمی را در خصوص آخرین تحولات در افغانستان داشتیم. همچنان تحولات افغانستان را با دقت دنبال می‌کنیم. باور داریم که تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان به عنوان مهمترین راهکار سیاسی پیش روی همه ما قرار دارد. تماس‌های خودمان را با همه طرف‌ها در افغانستان کماکان دنبال می‌کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: نسبت به هیات حاکمه سرپرستی و یا موقت در افغانستان تماس‌ها و مشورت‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران در جریان است و در عین حال برای کمک به افغانستان برای برون رفت از وضعیت کنونی از تمامی گذرگاه‌های مرزی ایران هم برای تجارت‌های مرزی و هم ارسال کمک‌های انساندوستانه و تسهیل کمک‌های انساندوستانه‌ای که وارد ایران می‌شود و از طریق مرز‌های ایران می‌تواند وارد افغانستان شود، از این ظرفیت استفاده می‌کنیم.

امیرعبداللهیان بیان کرد: همکاری‌های تجاری و اقتصادی را با بخش‌های مختلف در افغانستان کماکان ادامه می‌دهیم. معتقدیم هر چه بتوانیم وضعیت اقتصادی و معیشتی و ارسال کمک‌های انساندوستانه سایر کشور‌ها را به افغانستان تسهیل کنیم که در آستانه فصل سرما با موج کمتری از پدیده آوارگان به سمت مرز‌های همسایه افغانستان مواجه خواهیم بود.

وی گفت: همکاری‌های ما در حوزه‌های مرزی، اقتصادی و تجاری در همه سطوح ادامه خواهد یافت و در عین حال تشویق هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان به اجرای مسئولیت‌هایش در قبال ایجاد صلح و ثبات و امنیت در افغانستان مورد توجه جدی جمهوری اسلامی ایران است.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: با کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی پاکستان توافق کردیم که در نشست وزرای خارجه همسایه افغانستان که فردا در تهران برگزار خواهد شد، پیام واحدی را برای مردم افغانستان و جامعه جهانی و هیأت حاکمه سرپرستی و موقت افغانستان داشته باشیم و در عین حال تلاش کنیم با ادبیات و درکی مشترک برای برون رفت از شرایط پیچیده کنونی در منطقه به تلاش‌های جمعی خودمان ادامه دهیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: بخش دوم گفت‌وگو‌های ما توافق بر سر توسعه هر چه بیشتر روابط ایران و پاکستان بود. در یک ماه گذشته تبادل هیأت‌های سطح بالایی را بین ایران و پاکستان داشتیم و از سوی پاکستان دو بار وزیر خارجه پاکستان سفر کرد و مقامات امنیتی و نظامی ما نشست‌های مهمی را داشتند. امروز توافق کردیم سطح تبادل تجاری دو کشور را افزایش دهیم و با استفاده از مکانیسم‌های شناخته شده در چارچوب حقوق بین الملل نسبت به افزایش حجم تبادل تجاری و توسعه همکاری‌های همه جانبه اقتصادی اقدامات عملی و در راستای منافع دو ملت و دو کشور را محقق کنیم.

وزیر خارجه پاکستان هم در این نشست گفت: مردم افغانستان شایسته صلح و آرامش هستند و به اندازه کافی در رنج بودند و چهار دهه آلام را تحمل کردند و الان حضور ما در اینجا برای این است که پیام صریح را به افغان‌ها بدهیم که ما به عنوان همسایگان در کنار شما هستیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
افغانستان برای رسیدن به یک شرایط مطلوب راهی جز تشکیل یک دولت فراگیر و استفاده از تمام ظرفیت های علمی ، اقتصادی ، مذهبی ووو ندارد حاکمیت یک گروه آن هم گروهی که فاقد توانایی های علمی و تخصصی برای مدیرت یک کشور در شرایط فعلی است جز سیر قهقرایی هیچ نتیجه ای نخواهد داشت .
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۲۵ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
یعنی طرف بخاطر یه واکسن بلند میشه بالای سن استاندار رو چک میزنه و فکر می کنم موضوع باید بیشتر از این باشه و اگر راست میگند اجازه مصاحبه اون طرف و به خبرنگاران بدن که چرا چک زده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
فکر نان باش که خربزه آب است طالبان به نانی نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
محکم بچسبید به افغانستان و .... که تضمین کننده رشد و‌پیشرفت اقتصاد ایران از اونهاست .سرمایه گذاریش سوددهی کلانی دارد.مرحبا بشما و دید استراتژیک و آینده نگری بی نظیرتان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
شما خیلی چیزها نمی دانی که باید بدانی ما دهها سال دوست ( بخوان سر سپرده ) آمریکا بودیم چه چیز از علم و تکنولوژی داشتیم ؟ مگر همان آقای نخست وزیر شاه شما ( رزم آرای معدوم ) علنا نگفت ما نمی‌توانیم للوهین ( آفتابه ) درست کنیم ، دانشمندان ما اینقدر استعداد دارند که به قله های علمی و فناوری جهان دست پیدا کنند ما امروز به وحدت و همگرایی کشورهای اسلامی و ارتباط دوستانه با همسایگان و تبادل اقتصادی با آنها داریم آمریکا و اروپا تاکنون هیچ نقشی در پیشرفت علمی ما نداشته اند بلکه هر چه توانستند ذخایر علمی و انسانی ما را دزدیدند و به خدمت گرفته اند و یا نابود کردند . و هر جایی هم که بنا به منافع خود مجبور شدند کاری در کشور ما انجام دهند سعی کردند با ایجاد راه کارهای سخت جلو یادگیری متخصصان ما را بگیرند .
آخرین اخبار