به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مجید محمدنژاد رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: مرزهای میان دو کشور دربهای ورودی و خروجی میان همسایهها محسوب میشود که برای تعامل میان دو کشور باید سنجید چه میزان به روابط فرهنگی و اقتصادی بها داده شده است.
او با تأکید بر اینکه این دو ملت ایران و ترکمنستان با یکدیگر نسبت فامیلی و خویشاوندی دارند و باید دید این مسئله چه میزان به منصه ظهور رسیده است، افزود: این موضوع نیازمند قویتر شدن ارتباط و بازتر شدن دربها به روی یکدیگر است و نباید دنبال این بود که ما دربها را بازکنیم بلکه باید به مرحله برسیم که دیگر دری بسته نشود.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با یادآوری این موضوع که پس از پاندمی کرونا و شیوع این ویروس، شرایط برای کشور سخت شد و شاید شرایطی در میان دو کشور به وجود آمده بود که مراودات را با مشکل روبرو کرد، ادامه داد: خراسان رضوی سه مرز تدارکاتی با ترکمنستان دارد که سرخس یکی از این سه مرز مهم به شمار میآید، چون جمهوری اسلامی ایران را به اوراسیا رسانده و دسترسیهای اقتصادی را تسهیل میکند.
محمدنژاد با اشاره به اینکه اگر در تأمین واگن با مشکل روبرو نشویم از این مرز صادرات و واردات کالا صورت میگیرد که در حال حاضر شرایط نسبت به گذشته بهتر شده است، بیان کرد: شرایط تردد کامیونها از این مرز نیز پس از کرونا سختگیرانه شده و ترددها بهصورت ترانشیپ (حملونقل محموله به مقصد میانی و سپس به مقصد اصلی) انجام میشود مانند آنچه در مرز لطفآباد و اینچهبرون صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید
او بهتر شدن شرایط در مرزهای مشترک با ترکمنستان را موجب استحکام در پایههای دوستی میان دو ملت و دیگر ملتهای مرتبط با جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: در مرز باجگیران نیز پیش از کرونا مراوده و ترانزیت کالا در زمینه صادرات و واردات صورت نمیگرفت و این مسئله منهای بازارچهای بود که مسیر خود را طی کرده و گاهاً با فراز و نشیبهایی روبرو بود و رونق پیدا میکرد یا از رونق میافتاد.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان تاکید کرد: مرز باجگیران نزدیکترین مسیر به شهر عشقآباد پایتخت کشور ترکمنستان را دارا بوده و مسیر مهمی محسوب میشود بنابراین سیاستگذاری کشور ترکمنستان بر این بود تا کامیونها کمتر از این مسیر تردد کنند و بیشتر این مرز مسافری باشد و باید به این سیاستها احترام گذاشت.
محمدنژاد بابیان این مطلب که نگاه حاکمیت به کشورهای همجوار این است که افزایش مبادلات اقتصادی میان همسایهها میتواند پایههای امنیت را مستحکمتر کند، اظهار کرد: طی سالهای اخیر این نیاز در کشور وجود داشت که مسائل مالی میان ایران و ترکمنستان حل شود تا پس از آنها رابطههای مرزی و ارتباطها بیشتر شود.
انتهای پیام//م.ج