حسین حیدریان معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان درباره مجموعه آرادکوه اظهار کرد: همه فعالیتهای سازمان پسماند به اینگونه است که اول ورودی زباله به آرادکوه کمتر شود. برای مثال با افتتاح و شروع بهرهبرداری از مرکز پسماندهای حجیم، حدود ۷۰۰ تن زبالههای ورودی به آرادکوه کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: قطعا تفکیک از مبدا و سامانههایی که به زودی رونمایی میشوند به کاهش زباله کمک می کند. پسماند کلانشهر تهران بعد از جمعآوری به ایستگاههای انتقال منتقل میشوند و در آنجا با سیم تریلرها وارد آرادکوه میشوند. انجام تفکیک مراحل مکانیکی و پردازش بیولوژیک سپس دفن و سوزاندن تمام مراحلی است که برای زباله انجام میشود. کمپوستی که تولید میشود، مورد تایید سازمان استاندارد است و فرآیندها طی روزهای اخیر با بکار گیری از مشاورهای مختلف نسبت به گذشته کیفیتر شده است.
حیدریان گفت: ارزیابی تکنولوژیها بستگی به شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشور دارد. تکنولوژی حال حاضر ما در خیلی از کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد، ولی ما دنبال این هستیم که استحصال انرژی از پسماند را افزایش دهیم و قول مساعدت گرفتیم که در راستای تامین اعتبارات لازم به ما کمک شود.
وی گفت:اگر به همین منوال پیش برویم شاید حدود ۱۰ سال دیگر آرادکوه جا داشته باشد، ولی تمام کارها که بر اساس طرح جامع مدیریت پسماند پیش بینی شده است، باید با استفاده از زباله سوزهای جدید، استفاده از تبدیل پسماند به انرژی در قالب تبدیل پسماند به سوخت و تحویل آن به صنایع سیمان، تفکیک از مبدا و رونمایی از سامانه های MRF دفن را کاهش دهیم.
انتهای پیام/