به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمود بنانژاد رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: در مجموع ۱۲۰ هزار واحد صنفی شناسایی شده اند که حدود ۱۰۵ هزار واحد پروانه دار و ثبت شده روی سامانه هستند. از تعداد کل اصناف، موارد بدون پروانه ۲۰ درصد را تشکیل میدهند که نزدیک به ۲۰ هزار صنف هستند.
او افزود: صدور پروانه برخی اصناف به استعلامهای بهداشتی و خاص نیاز دارد که باعث طولانی شدن مراحل میشود، اما تعدادی از اصناف هم به دلیل جابه جایی مداوم یا انتقال به افراد جدید به طور دائم درحال تغییرند و بدون مجوز کار میکنند.
رئیس اتاق اصناف مشهد با اشاره به اینکه اقداماتی برای سرعت بخشیدن به مراحل صدور پروانه انجام شده است ادامه داد: پیش از این موانعی برای صدور پروانه وجود داشت که برخی از آنها را برطرف کردیم. به عنوان مثال استعلام نیروی انتظامی و امور مالیاتی که زمان بر و حضوری بود، اکنون با الکترونیکی شدن در کمترین مدت اعلام میشود. حتی دورههای آموزشی نیز با مجازی شدن، سرعت مراحل کسب پروانه را زیاد کرده اند. به گفته بنانژاد، اکنون در برخی صنوف در دوسه روز پروانه صادر میشود و در صنوفی که به استعلام بهداشت نیاز دارد نیز این زمان به یکی دو ماه کاسته شده است.
بنانژاد دلایل خودداری از دریافت پروانه کسب را متعدد دانست و بیان کرد: درحالی که بیشترین تخلفات صنفی در همین واحدهای غیرمجاز رخ میدهد و بیشتر مشکلاتی دارند که اگر مراجعه کنند، با راه حلی آن را برطرف خواهیم کرد. همچنین برخی برای فرار از مالیات و عدهای به دلیل اطمینان نداشتن از سوددهی کسب وکار برای کسب مجوز اقدام نمیکنند و این اتفاق در صنف خواربار و پوشاک زیاد دیده میشود.
او تصریح کرد: معمولا افرادی که مبالغ زیادی سرمایه گذاری میکنند، در مسیر قانونی قرار میگیرند؛ درحالی که فروشگاه کوچک اجارهای مدام درحال تغییر است. اصل بر این است که هرکس بخواهد کار اقتصادی انجام دهد، باید در چهارچوب قوانین نظام صنفی قرار بگیرد.
انتهای پیام//ا.د